Nem kell tovább hó elejéig várni a fizetésre - magyar cég szállítja a megoldást
Üzlet

Nem kell tovább hó elejéig várni a fizetésre - magyar cég szállítja a megoldást

Portfolio
Miközben a pénzhasználat rohamos ütemben digitalizálódik és technológiailag már attól sem vagyunk távol, hogy 5 másodpercen belül teljesüljenek az utalások, a cégek és az állam bérezési politikája még mindig ragaszkodik az évszázados havi kifizetéshez, miközben a fogyasztói szokások alapjaiban megváltoztak. Egy magyar cég külföldi mintára kavicsot dobott az állóvízbe és piaci cégek bevonásával működtet egy olyan rendszert, amiben a dolgozó akár minden nap elkérheti a fizetése egy meghatározott részét.
Egy platform lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak bármikor, egyetlen kattintással hozzáférhessenek a már ledolgozott bérükhöz, akár már aznap. Nincs szükség fedezetre, de még csak kamatot sem kell fizetni a hó eleji utalást megelőző kifizetésre.

A célunk, hogy lerövidítsük az időt a pénz megkeresése és annak elköltése között

- mondta a Portfolio-nak Radák Bence a megoldást szállító Salarify alapítója. A rendszert először egy kétezer főt foglalkoztató, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó hazai nagyvállalatnál, a Man at work-nél vezették be és további 4 nagyvállalattal szerződtek le, így szeptembertől már 10 ezer alkalmazott csatlakozhat az új bérezési rendszerhez.A regisztrációt követően a - vállalatirányítási rendszerhez kapcsolódó - Salarify ellenőrzi többek között a ledolgozott bértömeget. A belépés után a felhasználóknak ki kell választaniuk a kívánt összeget és egy gombnyomással kezdeményezhetik az átutalást a bankszámlájukra.

Jelenleg a dolgozók nettó fizetésük 30 százalékáig férnek hozzá a már ledolgozott bérükhöz, ez azonban a későbbiekben 50 százalék is lehet. A szolgáltatás díja havonta 1,5 euro/alkalmazott, amit vagy a cég áll vagy a dolgozó, a szerződésben foglaltak szerint, és van egy minimális összeghatár is: legalább 5 ezer forintot kell igényelni.

"Olyan gazdaságban élünk, ahol a háztartások adóssága folyamatosan növekszik, és káros hiteltermékek jönnek létre. Ennek eredményeként, költségeink fedezéséhez többé már nem elég, ha van egy stabil munkahelyünk. Bizonyított, hogy a gyakoribb bérciklusok segítenek pénzügyeink hatékonyabb tervezésében, csökkentik a stresszt, és elősegítik a munkahelyi elköteleződést" - mondta Paolo Petrolini, a Salarify társalapítója és CPO-ja, aki 12 Google-nél töltött év után csatlakozott a csapathoz.

"A cég jelenlegi ügyfeleinek meg van a likviditása ahhoz, hogy saját tőkéből fizessék ki a havi fizetés előtti prompt igényeket, de a Salarify keresi az együttműködési lehetőségeket pénzügyi intézményekkel egy olyan termék megalkotáshoz, hogy ez az igény külső forrásból is fedezhető legyen" - tette hozzá Petrolini. A cég idén alakult, túl van már egy angyal befektetési körön.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy Magyarországon minél több vállalat be tudja vezetni ezt a fizetési rendszert, dinamikusan fejlődő felhasználói bázist alakítsunk ki, majd 2020-ban több funkcióval bővülve elkezdjük az Európai terjeszkedést

- mondta Radák. Az első célországok között Lengyelország, Szlovákia, Csehország szerepel, majd második körben Ausztria, Németország és Svájc.
bika
mnb shutter
Kaderják Péter
parlament
Munkanélküli
kinaamerika
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika