Nem kell tovább hó elejéig várni a fizetésre - magyar cég szállítja a megoldást
Üzlet

Nem kell tovább hó elejéig várni a fizetésre - magyar cég szállítja a megoldást

Portfolio
Miközben a pénzhasználat rohamos ütemben digitalizálódik és technológiailag már attól sem vagyunk távol, hogy 5 másodpercen belül teljesüljenek az utalások, a cégek és az állam bérezési politikája még mindig ragaszkodik az évszázados havi kifizetéshez, miközben a fogyasztói szokások alapjaiban megváltoztak. Egy magyar cég külföldi mintára kavicsot dobott az állóvízbe és piaci cégek bevonásával működtet egy olyan rendszert, amiben a dolgozó akár minden nap elkérheti a fizetése egy meghatározott részét.
Egy platform lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak bármikor, egyetlen kattintással hozzáférhessenek a már ledolgozott bérükhöz, akár már aznap. Nincs szükség fedezetre, de még csak kamatot sem kell fizetni a hó eleji utalást megelőző kifizetésre.

A célunk, hogy lerövidítsük az időt a pénz megkeresése és annak elköltése között

- mondta a Portfolio-nak Radák Bence a megoldást szállító Salarify alapítója. A rendszert először egy kétezer főt foglalkoztató, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó hazai nagyvállalatnál, a Man at work-nél vezették be és további 4 nagyvállalattal szerződtek le, így szeptembertől már 10 ezer alkalmazott csatlakozhat az új bérezési rendszerhez.A regisztrációt követően a - vállalatirányítási rendszerhez kapcsolódó - Salarify ellenőrzi többek között a ledolgozott bértömeget. A belépés után a felhasználóknak ki kell választaniuk a kívánt összeget és egy gombnyomással kezdeményezhetik az átutalást a bankszámlájukra.

Jelenleg a dolgozók nettó fizetésük 30 százalékáig férnek hozzá a már ledolgozott bérükhöz, ez azonban a későbbiekben 50 százalék is lehet. A szolgáltatás díja havonta 1,5 euro/alkalmazott, amit vagy a cég áll vagy a dolgozó, a szerződésben foglaltak szerint, és van egy minimális összeghatár is: legalább 5 ezer forintot kell igényelni.

"Olyan gazdaságban élünk, ahol a háztartások adóssága folyamatosan növekszik, és káros hiteltermékek jönnek létre. Ennek eredményeként, költségeink fedezéséhez többé már nem elég, ha van egy stabil munkahelyünk. Bizonyított, hogy a gyakoribb bérciklusok segítenek pénzügyeink hatékonyabb tervezésében, csökkentik a stresszt, és elősegítik a munkahelyi elköteleződést" - mondta Paolo Petrolini, a Salarify társalapítója és CPO-ja, aki 12 Google-nél töltött év után csatlakozott a csapathoz.

"A cég jelenlegi ügyfeleinek meg van a likviditása ahhoz, hogy saját tőkéből fizessék ki a havi fizetés előtti prompt igényeket, de a Salarify keresi az együttműködési lehetőségeket pénzügyi intézményekkel egy olyan termék megalkotáshoz, hogy ez az igény külső forrásból is fedezhető legyen" - tette hozzá Petrolini. A cég idén alakult, túl van már egy angyal befektetési körön.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy Magyarországon minél több vállalat be tudja vezetni ezt a fizetési rendszert, dinamikusan fejlődő felhasználói bázist alakítsunk ki, majd 2020-ban több funkcióval bővülve elkezdjük az Európai terjeszkedést

- mondta Radák. Az első célországok között Lengyelország, Szlovákia, Csehország szerepel, majd második körben Ausztria, Németország és Svájc.
BET
Denso
WASHINGTON, DC - MAY 08:  U.S. President Donald Trump announces his decision to withdraw the United States from the 2015 Iran
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 02: (L to R) U.S. President Donald Trump shakes hands with his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
shutterstock_1077839366
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
muanyag_getty