Előfizetői tartalom

A hongkongi zavargások elérték a tőzsdét: elmarad az év részvénykibocsátása

Portfolio
Elhalasztotta a hatalmas, 15 milliárd dolláros hongkongi részvénykibocsátását az Alibaba a Hongkongban zajló zavargások miatt - tudta meg a Reuters az ügyhöz közel álló forrásoktól. A részvénykibocsátásra úgy tekintenek a piaci szereplők mint egy indikátorra, hogy milyen hatása van az eseményeknek az üzleti környezetre, így nem túl jó jel a késlekedés.

A Reuters forrásai szerint még nincs új hivatalos dátum, de a tervek szerint októberre csúszhat a kibocsátás, amikor is a tervek szerint 10-15 milliárd dollárra tehet szert a kínai internetes kiskereskedelmi óriás. Abban bízik a cég, hogy addigra a politikai feszültségek enyhülnek és a piaci környezet újra kedvezőre fordul. Eredetileg augusztus végén került volna sor a részvénykibocsátásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés