Üzlet

A hongkongi zavargások elérték a tőzsdét: elmarad az év részvénykibocsátása

Portfolio
Elhalasztotta a hatalmas, 15 milliárd dolláros hongkongi részvénykibocsátását az Alibaba a Hongkongban zajló zavargások miatt - tudta meg a Reuters az ügyhöz közel álló forrásoktól. A részvénykibocsátásra úgy tekintenek a piaci szereplők mint egy indikátorra, hogy milyen hatása van az eseményeknek az üzleti környezetre, így nem túl jó jel a késlekedés.
A Reuters forrásai szerint még nincs új hivatalos dátum, de a tervek szerint októberre csúszhat a kibocsátás, amikor is a tervek szerint 10-15 milliárd dollárra tehet szert a kínai internetes kiskereskedelmi óriás. Abban bízik a cég, hogy addigra a politikai feszültségek enyhülnek és a piaci környezet újra kedvezőre fordul. Eredetileg augusztus végén került volna sor a részvénykibocsátásra, aminek halasztásáról a múlt heti gyorsjelentést megelőző igazgatósági ülés döntött végül.

Már 11 hete tartanak a demonstrációk Hongkongban, amelyek politikai és pénzügyi bizonytalanságot hoztak. Több mint 700 embert letartóztattak és volt, hogy le kellett zárni a repülőteret is. A hongkongi tőzsde indexe héthónapos mélységbe esett múlt héten.

Az Alibaba részvénykibocsátása az év legnagyobb részvénykibocsátása lehet és ha az IPO-kat kivesszük a listából, akkor hét éve nem volt példa ilyen mértékű részvénykibocsátásra globális szinten. A befolyó összeget részben a technológiai innovációra használhatja a vállalat, de nem létfontosságú az ügylet, nem fogja különösebben megviselni a céget a halasztás. De a hongkongi tőzsdének fájdalmas lehet, amely így lemaradozik az amerikai tőzsdék mögött a legnagyobb globális tőzsdék rangsorában. Főként hogy a múlt hónapban az Anheuser-Busch InBev is elhalasztotta az ázsiai részlegének tervezett hongkongi IPO-ját.

A hongkongi zavargások elérték a tőzsdét: elmarad az év részvénykibocsátása
Frankfurt Stock Exchange
Gyopáros Alpár, Csorna és térsége fideszes országgyûlési képviselõje, a modern települések fejlesztéséért felelõs kormánybiztos beszédet mond a premontrei apátság idõsotthonának alapkõletételi ünnepségén 2019. augusztus 16-án.
shutterstock_1277173258
Greenpeace activists board a BP oil rig (photo by Kristian Buus/In Pictures via Getty Images Images)
china child
Laszlo Trocsanyi, Hungary's minister of justice
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Frankfurt Stock Exchange