Üzlet

Jó volt a hangulat az amerikai részvénypiacokon

Portfolio
Vállalati gyorsjelentéseknek és a múlt heti esések után kedvező beszállási pontot kereső befektetőknek köszönhetően emelkedtek szerdán a részvényárfolyamok Amerikában.

Itt a vége

A Dow és a Nasdaq 0,9%-os, az S&P 500 0,8%-os emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést, vagyis a végére némileg ismét erősödtek az indexek. Mindez annak ellenére következett be, hogy eközben a kötvénypiacon ismét a recesszió előjeleit vélik felfedezni a befektetők, mivel augusztus 15-e után először ismét a 2 éves amerikai kötvényhozam alá esett a 10 éves kötvények hozama, vagyis a hozamgörbe inverzzé vált.

A legnagyobb cégek többsége zöldbenAlábbhagyott a lendület

A Fed jegyzőkönyve (lásd alább) nem ígért további kamatcsökkentéseket, ahogy abban a befektetők egy része bizakodhattott a részvénypiacon. Talán ezzel is magyarázható, hogy az elmúlt egy órában némileg gyengültek a részvényindexek: a Dow 0,9%, az S&P 500 0,7%, a Nasdaq pedig 0,75% körüli pluszban mozog keddi záróértékéhez képest.


Fed: nincs szó új kamatcsökkentési ciklusról

Megjelent a Fed júliusi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve. Mint kiderült, a júliusi kamatcsökkentést a növekedés és az infláció biztosítékának, egy ciklus közepi beavatkozásnak látja a monetáris döntéshozók többsége. Többen a monetáris politika rugalmasságának szükségességét hangsúlyozták. Tovább a cikkhez

Trump újra nekiment a Fed-elnöknek

Szerda reggel az Amerikai Egyesült Államok elnöke egy újabb Twitter-hadjárattal kezdte a napot. Újonnan szokásává vált, hogy Jerome Powellt, a Fed elnökét, hibáztassa az amerikai gazdaság esetleges lassulása miatt. Trump úgy látja, hogy a gazdaság teljesen egészséges és jól működik. Az "egyetlen probléma" a Federal Reserve, ami vissza akarja fogni az amerikai gazdasági növekedését. Tovább a cikkhez

Jó a hangulat az amerikai részvénypiacokon

Emelkedéssel indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek szerdán.

A Dow 1,0%, az S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,8% körüli pluszban mozog. A múlt hét jelentős esései láthatóan vételi jelzést adtak a piac egy részének.

Az egyedi részvények esetében a Target árfolyama 19,4 százalékkal került feljebb, miután az áruházlánc a várakozásokat felülmúló második negyedéves gyorsjelentést tett közzé, menedzsmentje pedig az idei évre vonatkozó EPS-várakozásait felfelé módosította.

A vállalati hírek mellett a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve mozgathatja meg a piacokat.

Váratlanul nagy lehet a költségvetési hiány Amerikában

A vártnál nagyobb lehet az amerikai költségvetés idei hiánya, és a deficit az eddig becsültnél két évvel korábban, már jövőre elérheti az 1000 milliárd dollárt. Tovább a cikkhez

Már a vállalati kötvényeknél is divat lett a negatív hozam

Az állampapírok nincsenek egyedül a negatív hozamot nyújtó eszközök piacán mostanában. A negatív hozamú vállalati kötvények átlépték az 1000 milliárdos állományt, ami újabb jele a globális pénzügyi torzulásnak. Tovább a cikkhez
BET
öngondi
Airbnb founder/CEO Brian Chesky
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP