Üzlet

Jó volt a hangulat az amerikai részvénypiacokon

Portfolio
Vállalati gyorsjelentéseknek és a múlt heti esések után kedvező beszállási pontot kereső befektetőknek köszönhetően emelkedtek szerdán a részvényárfolyamok Amerikában.

Itt a vége

A Dow és a Nasdaq 0,9%-os, az S&P 500 0,8%-os emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést, vagyis a végére némileg ismét erősödtek az indexek. Mindez annak ellenére következett be, hogy eközben a kötvénypiacon ismét a recesszió előjeleit vélik felfedezni a befektetők, mivel augusztus 15-e után először ismét a 2 éves amerikai kötvényhozam alá esett a 10 éves kötvények hozama, vagyis a hozamgörbe inverzzé vált.

A legnagyobb cégek többsége zöldbenAlábbhagyott a lendület

A Fed jegyzőkönyve (lásd alább) nem ígért további kamatcsökkentéseket, ahogy abban a befektetők egy része bizakodhattott a részvénypiacon. Talán ezzel is magyarázható, hogy az elmúlt egy órában némileg gyengültek a részvényindexek: a Dow 0,9%, az S&P 500 0,7%, a Nasdaq pedig 0,75% körüli pluszban mozog keddi záróértékéhez képest.


Fed: nincs szó új kamatcsökkentési ciklusról

Megjelent a Fed júliusi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve. Mint kiderült, a júliusi kamatcsökkentést a növekedés és az infláció biztosítékának, egy ciklus közepi beavatkozásnak látja a monetáris döntéshozók többsége. Többen a monetáris politika rugalmasságának szükségességét hangsúlyozták. Tovább a cikkhez

Trump újra nekiment a Fed-elnöknek

Szerda reggel az Amerikai Egyesült Államok elnöke egy újabb Twitter-hadjárattal kezdte a napot. Újonnan szokásává vált, hogy Jerome Powellt, a Fed elnökét, hibáztassa az amerikai gazdaság esetleges lassulása miatt. Trump úgy látja, hogy a gazdaság teljesen egészséges és jól működik. Az "egyetlen probléma" a Federal Reserve, ami vissza akarja fogni az amerikai gazdasági növekedését. Tovább a cikkhez

Jó a hangulat az amerikai részvénypiacokon

Emelkedéssel indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek szerdán.

A Dow 1,0%, az S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,8% körüli pluszban mozog. A múlt hét jelentős esései láthatóan vételi jelzést adtak a piac egy részének.

Az egyedi részvények esetében a Target árfolyama 19,4 százalékkal került feljebb, miután az áruházlánc a várakozásokat felülmúló második negyedéves gyorsjelentést tett közzé, menedzsmentje pedig az idei évre vonatkozó EPS-várakozásait felfelé módosította.

A vállalati hírek mellett a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve mozgathatja meg a piacokat.

Váratlanul nagy lehet a költségvetési hiány Amerikában

A vártnál nagyobb lehet az amerikai költségvetés idei hiánya, és a deficit az eddig becsültnél két évvel korábban, már jövőre elérheti az 1000 milliárd dollárt. Tovább a cikkhez

Már a vállalati kötvényeknél is divat lett a negatív hozam

Az állampapírok nincsenek egyedül a negatív hozamot nyújtó eszközök piacán mostanában. A negatív hozamú vállalati kötvények átlépték az 1000 milliárdos állományt, ami újabb jele a globális pénzügyi torzulásnak. Tovább a cikkhez
gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
uzemanyag0920
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
uzemanyag0920