Üzlet

Nagy eséssel zárta a szerdai kereskedést a Mol

Portfolio
Emelkedtek az európai tőzsdék szerdán, míg az európai autógyártók részvényei különösen jól teljesítettek, miután olasz lapértesülések szerint a Fiat Chrysler és a Renault között nem szakadtak meg a tárgyalások a két autógyártó esetleges egyesüléséről. A magyar tőzsde eközben lejjebb került, a BUX végül 0,9 százalékos eséssel zárt, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Nagy eséssel zárta a szerdai kereskedést a Mol

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 358 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan fejezték be a szerdai kereskedést. Az OTP 0,3 százalékos emelkedés után 12 290 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb, a telekomcég papírjai 418 forinton búcsúztak a hét harmadik napjától. A Richter 0,6 százalékos esés után 4852 forinton zárt, míg a blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajtársaság részvényei 3,6 százalékos mínuszban is jártak ma, a Mol végül a korábbi mínuszok egy részét képes volt ledolgozni és a társaság részvényei 2,7 százalékos esés után 2 886 forinton zárták a szerdai kereskedést.


Nagyot esett a Mol

A Mol árfolyama augusztus elején a júliusi, 2 932 forintos lokális mélypont közeléből felpattant, a múlt hét elején még úgy tűnt, hogy az emelkedés folytatódhat, a hét közepére azonban kifulladt a lendület és az árfolyam ismét lefordult. A Mol ma délelőtt 2 930 forintnál új mélypontra süllyedt, bár ezt követően a részvényt kissé visszahúzták, a szerdai piaczárás felé közeledve az árfolyam tovább esett, a Mol árfolyama 3,6 százalékos mínuszban is járt, majd a részvény egy keveset ledolgozva a korábbi eséséből 2,6 százalékkal került ma lejjebb. A Mol ezzel a 2930 forint közelében található szint alá került, ahonnan júliusban és augusztusban is sikerrel fordult vissza az árfolyam. Amennyiben az esés folytatódik, a következő megállót a csökkenő csatorna alsó trendvonala jelentheti majd, 2845 forint közelében, míg alatta a 2830 forint közelében található támaszra érdemes figyelni, ami 2018. februárjában és októberében is támaszként szolgált a Mol számára. A Mol 2,4 milliárd forintos forgalom mellett esik, ami 26,6 százalékkal magasabb a Mol idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.


Erősödnek a tengerentúli részvényindexek

Emelkedéssel indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek szerdán. Az egyedi részvények esetében a Target árfolyama 16,8 százalékkal került feljebb, miután az áruházlánc a várakozásokat felülmúló második negyedéves gyorsjelentést tett közzé, és a Target menedzsmentje az idei évre vonatkozó EPS-várakozásait felfelé módosította. A befektetők a vállalati hírek mellett a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvére várnak, amit magyar idő szerint ma este tesznek majd közzé. A tengerentúli piacnyitástól távolodva a Nasdaq és az S&P500 egyaránt 0,8 százalékkal került feljebb, míg a Dow 212 pontos plusz mellett 0,8 százalékot erősödött.


Felpattantak az európai tőzsdék

Az irányadó európai részvényindexek emelkedéssel vágtak neki a szerdai kereskedésnek, az erősödés a szerdai kereskedés második felében is folytatódott, a piaci szereplők az olasz miniszterelnök lemondása után a kezdődő kormányalakítási tárgyalásokra figyeltek, a hangulatot az olasz lapértesülések is javították, amelyek szerint a Fiat Chrysler és a Renault között nem szakadtak meg az egyeztetések a két autógyártó esetleges egyesüléséről. Az európai tőzsdék közül a bécsi börze és a brit részvényindex teljesít a legjobban ma délután. A befektetői fókusz középpontjában mindemellett a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének ma este beérkező jegyzőkönyve állt, míg a piaci szereplők egy része már a hétvégi, Jackson Hole-i jegybankári konferenciára vár, ahol Jerome Powell nyilatkozatát várják leginkább a befektetők.


A gyorsjelentés után emelkedhet nagyot a Target árfolyama

A szerdai, tengerentúli piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait a Target, a diszkont áruházlánc bevétele 3,6 százalékkal 18,42 milliárd dollárra nőtt a második negyedévben, ami felülteljesítette a 18,34 milliárd dolláros várakozásokat. A legalább egy éve meglévő üzletek bevételei (same store sales) 3,4 százalékkal nőttek, míg a Reuters elemzői konszenzusa 3 százalékos bővüléssel számolt. A társaság tisztított egy részvényre eső eredménye 1,82 dollár lett, ami húsz centtel haladta meg az elemzői várakozáskat. A Target felfelé módosította az idei évre vonatkozó profitvárakozásait, a menedzsment a korábbi, 5,75-6,05 várakozásaival szemben az idei évre az 5,9-6,2 dolláros sávba emelte meg a tisztított EPS-várakozásait. A Target 1,2 százalékos eséssel zárta a keddi kereskedést, a társaság gyorsjelentését azonban kedvezően fogadták a befektetők a Target részvényárfolyama 15 százalékkal került feljebb a szerdai, nyitás előtti kereskedésben.


Alulteljesíti a régiós társait a hazai részvényindex

Emelkednek az irányadó európai részvényindexek szerdán, míg a régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a lengyel WIG 0,6 százalékos erősödése mellett a prágai részvényindex 0,7 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 1,6 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde azonban lejjebb került, a BUX 3,2 milliárd forintos forgalom és 262 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül esnek. A BUX komponensei közül az AutoWallis és a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek a leggyengébben.


Zörög a haraszt, két nagy autógyártó egyesülhet!

Májusban már egyszer felmerült, most újra előkerült a FiatChrysler és a Renault egyesüléséről szóló hír, olasz lapértesülések alapján ugyanis a tárgyalások nem szakadtak meg a két cég kötött, és nem került le az asztalról az egyesülés. Tovább a cikkhez

Lejjebb került az ANY Biztonsági Nyomda

A pénteki piaczárás után tette közzé legfrissebb számait az ANY Biztonsági Nyomda, a társaságnál folytatódott a növekedés a második negyedévben mind a bevétel, mind az eredmények szintjén, a nettó profit kétszámjegyű dinamikával emelkedett. A cég stratégiai termékszegmensei közül mind a biztonsági termékek, mind a kártyagyártás bevétele 10 százalékot meghaladó mértékben nőtt 2018 második negyedévéhez képest. Az ANY Biztonsági Nyomda gyorsjelentése után a Wood elemzője 1 406 forintos célár mellett tartásra ajánlotta a cég részvényeit, a Wood célára 7,7 százalékkal magasabb a Nyomda pénteki záróárával összehasonlítva. A társaság részvényei 0,8 százalékkal kerültek ma lejjebb, miután a befektetők az elmúlt hetek emelkedése után valószínűsíthetően profitot realizálhattak.


Emelkednek az európai autógyártók részvényei

Eséssel zárták a keddi kereskedést az amerikai részvényindexek, ezzel háromnapos emelkedő sorozat szakadt meg a tengerentúli tőzsdéken, a Dow végül 173 pontos esés mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,8 százalékos eséssel zárt, míg a Nasdaq 0,7 százalékos eséssel fejezte be a hét második napját. Ázsiában nem volt egyértelmű az irány a hét harmadik napján, a Nikkei 0,3 százalékos esése mellett a sanghaji börze stagnált, míg a hongkongi tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb. Az irányadó európai részvényindexek a keddi esés után felfelé kapaszkodtak a szerdai piacnyitás után, a kontinens börzéi a délelőtt második felében tovább emelkedtek, a befektetők az olasz miniszterelnök tegnapi lemondása után az olasz kormányalakítási tárgyalásokra figyelnek, míg a hangulatot mindemellett javítani tudták az olasz lapértesülések is, amelyek szerint a Fiat Chrysler és a Renault között nem szakadtak meg a tárgyalások a két autógyártó esetleges egyesüléséről. A CAC40 1,2 százalékos erősödése mellett a DAX 0,8 százalékot emelkedett, míg a milánói részvényindex 1,5 százalékot emelkedett. A Renault 4,3 százalékos erősödése mellett a Fiat Chrysler árfolyama 3,7 százalékkal került feljebb.


Emelkedik a Richter

A kezdeti, enyhe emelkedés után pénteki záróértéke alá süllyedt vissza a magyar tőzsde, a BUX 33 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb. Az OTP 0,4 százalékos esése mellett a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, a Magyar Telekom 0,1 százalékos erősödése mellett a Richter 0,7 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,7 százalékkal került ma feljebb. A Richter tegnap jelentette be, hogy a társaság Európában bevezette a bioszimiláris teriparatide készítményét, a Terrosa-t.


1406 forintot ér a Nyomda a Wood szerint

1406 forintos célár mellett tartásra ajánlja a Wood elemzője a Nyomda részvényeit a társaság negyedéves gyorsjelentésére reagálva. A második negyedéves eredmények felülmúlták a várakozásokat, és az első féléves számok alapján a vállalat jó úton halad afelé, hogy teljesítse az éves célkitűzését, így összességében semlegesen ítélhető meg a gyorsjelentés - olvasható az elemzésben. Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indul a hét harmadik napja a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 45 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Mol stagnál, míg az OTP és a Richter árfolyama egyaránt 0,2 százalékkal került feljebb ma reggel, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékkal került feljebb.

Enyhe emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Háromnapos emelkedő sorozat szakadt meg a tengerentúli tőzsdéken, az amerikai részvénypiacok lejjebb kerültek a hét második napján, majd a keddi piaczárás felé közeledve a tengerentúli tőzsdék tovább csúsztak lefelé, míg a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része már Jerome Powell Fed elnök pénteki, Jackson Hole-i nyilatkozatára várt. A Dow 173 pontos esés mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,8 százalékos eséssel zárt, míg a Nasdaq 0,7 százalékos eséssel fejezte be a hét második napját.

A magyar tőzsde csütörtöki záróértéke közelében fejezte be a hét utolsó napját, a BUX 13 ponttal került lejjebb. A Magyar Telekom 420 forinton stagnált, a Richter 0,4 százalékos esés után 4880 forinton zárt, míg az OTP 0,1 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 12 250 forinton zárta a pénteki kereskedést. A pozitív kivételt a Mol jelentette, az olajcég részvényei 0,2 százalékos emelkedés után 2966 forinton zártak.A hétfői és keddi szünnap után a magyar tőzsdén szerdán a megszokott menetrend szerint folytatódik majd a kereskedés.

Az európai tőzsdék a keddi kereskedés első felének emelkedése után lefordultak, amelyben szerepet játszhatott, hogy bejelentették az olasz miniszterelnök lemondását. A DAX 0,6 százalékos esése mellett a CAC40 0,5 százalékos eséssel zárta a keddi kereskedést, míg a milánói börze 1,1 százalékos eséssel zárta a hét második napját.

Mik az előjelek mára?

A hét harmadik napján felemásan teljesítenek az irányadó ázsiai részvényindexek, a Nikkei 0,3 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde stagnál, míg a sanghaji börze 0,1 százalékkal került ma feljebb. Ázsia más részein sem volt egyértelmű az irány, a szingapúri tőzsde 0,3 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,2 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt pluszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 20 pontos plusza 0,2 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező makroadatok és vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők az olasz miniszterelnök lemondását követően az olasz belpolitikai eseményekre fókuszálhatnak majd, míg az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos új hírek további kiemelt érdeklődésre tarthatnak majd számot.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán az MNB a második negyedéves pénzügyi számlák előzetes adatait teszi közzé. Szerdán az Egyesült Államokból a júliusi használtlakás-eladások mellett a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét teszik majd közzé.Enyhe emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja Európában

Szerdán teszi közzé gyorsjelentését a Target.Enyhe emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?Enyhe emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja Európában

Folytatódik a növekedés a Nyomdánál

Folytatódott a növekedés a Nyomdánál a második negyedévben mind a bevétel, mind az eredmények szintjén, a nettó profit kétszámjegyű dinamikával emelkedett - derül ki a társaság első féléves jelentéséből. A stratégiai termékszegmensek közül mind a biztonsági termékek, mind a kártyagyártás bevétele 10 százalékot meghaladó mértékben nőtt 2018 második negyedévéhez képest. Tovább a cikkhez
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Alteo klub