Trump rájött arra, mi az, amiért az EU bármit megtesz neki
Üzlet

Trump rájött arra, mi az, amiért az EU bármit megtesz neki

Portfolio
Donald Trump kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, mi az, amiért az Európai Unió bármit megtesz neki: egyszerűen csak meg kell adóztatni az európai autókat.
Az Egyesült Államok és az Európai Unió augusztus elején kereskedelmi megállapodást kötött, aminek a középpontjában az amerikai szarvasmarha-export állt, az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt ugyanis az amerikaiak egyre nehezebben tudták eladni termékeiket Kínában, ezért kerestek új piacot az áruknak. A megállapodás eredményeként a vámmentes amerikai szarvasmarha-export volumene megháromszorozódhat, akár évente 420 millió dollárt is elérhet az értéke.

Most Donald Trump elárulta, hogyan sikerült megállapodni az EU-val: az amerikai elnök kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogy van egy gyenge pontja Európának, ő pedig ezt ki is használja.

Ebben a játszmában minden jó lap a mi kezünkben van, csak meg kell adóztatnunk az autóikat, és az EU mindent megad nekünk, amit csak akarunk,

nyilatkozta Trump.

A nyilatkozatban sikerült két német autómárkát is megemlítenie az amerikai elnöknek, Trump azt mondta, az európaiak több millió BMW-t és Mercedest küldenek az USA-ba.

Trump legutóbbi kijelentéseit sokan fenyegetésként értelmezik. Az amerikai elnök még az év elején beszélt arról, hogy megadóztatná az EU-ból és Japánból az USA-ba érkező személyautókat és autóalkatrészeket, azonban a megemelt vámok kivetését májusban 180 nappal elhalasztották.

(CNBC)
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
bika wall street index tőzsde