Üzlet

Nagy eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a Richter

Portfolio
A csütörtöki piaczárás felé közeledve lefordultak az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde is eséssel zárta a napot, a BUX 0,6 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül a Richter teljesített a leggyengébben, a gyógyszergyártó részvényei 2,6 százalékos eséssel zárták a csütörtöki kereskedést.

Lejjebb került a BUX, nagy eséssel zárt a Richter

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 254 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét negyedik napját. Az OTP 0,4 százalékos erősödés után 12 340 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 1,7 százalékos emelkedést követően 425 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától. A nagy szerdai esése után a Mol 1,5 százalékkal került lejjebb, az olajtársaság papírjai 2 844 forinton zártak. A blue chipek közül a Richter teljesített a leggyengébben, a gyógyszergyártó részvényei 2,6 százalékos esés után 4 726 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést.


Nagyot esett a Richter árfolyama

A Richter részvényei május végétől augusztus elejéig nagyjából az 5300 és az 5 000 forintos tartományban oldalaztak, a sáv alját korábban többször is tesztelte az árfolyam, először júniusban, majd július közepén a Richter többször is benézett az 5 000 forintos szint alá, azonban a gyógyszergyártó papírjai ezután ismét a visszakapaszkodtak a korábbi hónapok kereskedési sávjába. Augusztus elején az árfolyam letörte az 5 000 forintos szintet, majd az esés ezt követően tovább folytatódott. A Richter csütörtöki kereskedés végéhez közeledve nagyot esett, a gyógyszergyártó papírjai 2,9 százalékkal kerültek lejjebb. A Richter ezzel a 4 800 forintos szint alá került, ami az elmúlt években többször jelentett már támaszt és ellenállást is a részvény számára. Bár a Richter ezzel rövid távon túladottá vált, amennyiben nem sikerült a későbbieben a 4 800 forintos szint fölé visszakapaszkodnia, a részvény ezt követően 2018. júliusának 4 468 forintos mélypontja felé vehetné az irányt. A Richter 1,37 milliárd forintos forgalom mellett esik, ami 10,6 százalékkal alacsonyabb a részvény idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.


Felpattant a Thyssenkrupp

Felemásan teljesítenek az irányadó európai részvényindexek csütörtök, a német tőzsde 23 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, a DAX komponensei közül 7,5 százalékos emelkedésével a Thyssenkrupp részvényei teljesítenek ma a legjobban, miután a Reuters német lapértesülésekre hivatkozva arról írt, hogy több magántőke alap is érdeklődik a társaság felvonó-gyártó üzletága iránt, amelynek eladása korábban felmerült. A Reuters szerint az informális tárgyalások máris folyamatban vannak.


Manager Magazin: a Volkswagen részesedést szerezne a Teslában

A német Manager Magazin vállalati forrásaira hivatkozva úgy tudja, hogy a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess részesedést szerezne a Teslában. Tovább a cikkhez

Emelkednek az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken: a vártnál nagyobbat csökkenő heti munkanélküli segélykérelmek száma mellett a vállalati gyorsjelentések is javíthatták a hangulatot, miután a Nordstrom a vártnál magasabb profitról számolt be gyorsjelentésében, amelyet követően a társaság részvényárfolyama 11,3 százalékkal került ma feljebb. A csütörtöki piacnyitástól távolodva az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Dow 0,7 százalékot erősödött. A befektetők figyelme a kansasi Fed csütörtökön kezdődő, Jackson Hole-i konferenciája felé fordul, ahol magyar idő szerint holnap délután négykor kerül majd sor a Fed elnök, Jerome Powell nyilatkozatára, amit kiemelten várnak a piaci szereplők.


Az irányt keresi a BUX, emelkedik a Magyar Telekom

A csütörtöki kereskedés második felében sem találja az irányt a magyar tőzsde, a BUX 4,9 milliárd forintos forgalom mellett 15 ponttal került ma lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Mol a tegnapi nagy esés után 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 1,3 százalékot esett. Az OTP mindemellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom árfolyama 1 százalékot emelkedett.


Még hogy ellenfelek? Összefog a BMW, a Mercedes és az Audi

A BMW és a Daimler már együttműködik önvezető technológiák fejlesztésében, a Wirtschaftswoche úgy tudja, hogy az Audi is csatlakozik a másik két céghez. Tovább a cikkhez

Vegyesen teljesítenek a régiós részvényindexek

Felemásan teljesítenek csütörtökön a régiós részvényindexek, a lengyel WIG 0,3 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde 0,4 százalékot emelkedett. A hazai részvényindex a csütörtöki piacnyitást követő átmeneti bizonytalanság után emelkedéssel próbálkozott meg, majd a csütörtöki kereskedés második feléhez közeledve a magyar tőzsde a korábbi erősödését csaknem teljesen ledolgozva előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza. A BUX 2,4 milliárd forintos forgalom mellett 13 ponttal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A BUX komponensei közül a Waberer's és a CIG Pannónia részvényei teljesítenek a leggyengébben.


Felemásan teljesítenek az európai tőzsdék

Emelkedtek szerdán az amerikai részvénypiaok, miután a piaci szereplők a vállalati gyorsjelentésekre és a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésnek jegyzőkönyvére figyeltek. Az egyedi részvények esetében a Target árfolyama 20,4 százalékkal került feljebb, miután a diszkont áruházlánc a várakozásokat felülmúló második negyedéves gyorsjelentést tett közzé, és a Target menedzsmentje az idei évre vonatkozó EPS-várakozásait felfelé módosította. Bár a Fed jegyzőkönyv közzététele után kissé alábbhagyott a lendület, miután kiderült, hogy kamatdöntés nem volt egyhangú: két tag a kamat szinten tartására, "egy pár" tag pedig fél százalékpontos csökkentésre szavazott. A nyíltpiaci bizottság (FOMC) tagjai általánosságban egyetértettek abban, hogy fontos az "opcionalitás" fenntartása a jövőbeni kamatdöntések lehetséges sávjának meghatározása során, és jelezték a tagok, hogy a kamatvágás nem része egy elnyújtott kamatcsökkentési ciklusnak. Azonban a Fed jegyzőkönyv sem tudta érdemben visszavetni a hangulatot, a Dow végül 0,9 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,8 százalékos emelkedéssel zárt. A csütörtöki kereskedés második felében felemásan teljesítettek az ázsiai tőzsdék, a Nikkei néhány pontos erősödése mellett a hongkongi börze 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 0,1 százalékkal került feljebb. A Fed jegyzőkönyve kissé lehűtötte a további monetáris lazításban reménykedő befektetőket, az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek a csütörtöki piacnyitás után, a hangulatot azonban kismértében javítani tudták a beérkező makroadatok, miután az augusztusi, német feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindex előzetes értéke is kedvezőbb lett a vártnál, míg a francia feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindexek is a vártnál jobbak lettek. A DAX a csütörtöki piacnyitást követő esését csaknem teljesen ledolgozva előző napi záróértéke közelébe kapaszkodott vissza, a CAC40 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a milánói börze 0,4 százalékos erősödése mellett a spanyol IBEX 1 százalékot emelkedett.


Nagyot esett a CIG Pannónia a gyorsjelentés után

Közzétette legfrissebb számait a CIG Pannónia, társaság 1,118 milliárd forintos adózott veszteséget szenvedett el a második negyedévben: egyrészt egy jelentős olasz nem-életbiztosítási káresemény, másrészt a biztosító tulajdonában lévő Konzum-részvények bevonásán realizált árfolyamveszteség következtében. A biztosító alaptevékenységében biztató folyamatok láthatók, a díjbevételek és az új szerzések is szépen alakultak, utóbbiba immár takarékszövetkezetek és az állami közművek is besegítenek. A második negyedév során így tehát elsősorban az egyszeri tételek befolyásolták a CIG Pannónia adózott eredményét, ami így végül -1,118 milliárd forint lett az első negyedéves 508 milliós és az egy évvel korábbi 540 milliós nyereség után. Az egyszeri tételek nélkül valószínűleg javult volna az eredmény. A CIG Pannónia árfolyama a gyorsjelentés után 6,7 százalékos mínuszban is járt ma reggel, majd az árfolyam a korábbi mínuszok egy részét le tudta dolgozni, a CIG Pannónia árfolyama 4,2 százalékkal került ma lejjebb.


Mérsékelt eséssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indult a hét negyedik napja a magyar tőzsdén, a BUX 47 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a hazai blue chipek felemásan teljesítenek a csütörtöki piacnyitás után. A szerdán nagyot eső Mol stagnál ma reggel, az OTP és a Magyar Telekom árfolyama egyaránt 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,2 százalékot esett.


Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Jó hangulatban telt a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre és a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésnek jegyzőkönyvére figyeltek. Az egyedi részvények esetében a Target árfolyama 20,4 százalékkal került feljebb, miután a diszkont áruházlánc a várakozásokat felülmúló második negyedéves gyorsjelentést tett közzé, és a Target menedzsmentje az idei évre vonatkozó EPS-várakozásait felfelé módosította. Bár a Fed jegyzőkönyv közzététele után kissé alábbhagyott a lendület, a tengerentúli tőzsdék végül magabiztos emelkedéssel zártak, a Dow 240 pontos emelkedés mellett 0,9 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,8 százalékos emelkedéssel zárt, míg a Nasdaq 0,9 százalékos eséssel fejezte be a hét harmadik napját.

Szerdán tették közzé a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvet, Jerome Powell elnök szerint a 25 bázispontos kamatcsökkentés egy ciklus közepi kiigazítás volt, a jegyzőkönyv megfogalmazása szerint a 2018 végén elkezdett monetáris politikai pálya "folytatódó újraértékelésének" a részeként értelmezhető. A nyíltpiaci bizottság tagjai általánosságban egyetértettek abban, hogy fontos az "opcionalitás" fenntartása a jövőbeni kamatdöntések lehetséges sávjának meghatározása során, és jelezték a tagok, hogy a kamatvágás nem része egy elnyújtott kamatcsökkentési ciklusnak. A kamatdöntés nem volt egyhangú: két tag a kamat szinten tartására, "egy pár" tag pedig fél százalékpontos csökkentésre szavazott.

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 358 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan fejezték be a szerdai kereskedést. Az OTP 0,3 százalékos emelkedés után 12 290 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb, a telekomcég papírjai 418 forinton búcsúztak a hét harmadik napjától. A Richter 0,6 százalékos esés után 4852 forinton zárt, míg a blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajtársaság részvényei 3,6 százalékos mínuszban is jártak ma, a Mol végül a korábbi mínuszok egy részét képes volt ledolgozni és a társaság részvényei 2,7 százalékos esés után 2 886 forinton zárták a szerdai kereskedést.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék szerdai emelkedését követően Ázsiában erősödéssel vágtak neki a csütörtöki kereskedésnek, a lendület azonban elfogyott és a távol-keleti börzék lejjebb kerültek, a Nikkei előző napi záróértéke közelében stagnál, a hongkongi részvényindex 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékot esett. Az amerikai határidős részvényindexek néhány pontos emelkedést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 54 pontos mínusza 0,5 százalékos esést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének szerdán közzétett jegyzőkönyvéből kiderült, hogy a jegybankárok jelezték, hogy a kamatvágás nem része egy elnyújtott kamatcsökkentési ciklusnak. A piaci szereplők figyelme ezt követően a Jackson Hole-i jegybankári konferencia felé fordul, a befektetők a Fed elnök, Jerome Powell holnap délutáni nyilatkozatára várnak.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az ÁKK 12 hónapos kincstárjegy aukciót tart. A hét negyedik napján Franciaországból, Németországból és az eurozónából az augusztusi, feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindexek előzetes értékeit teszik közzé. Az Egyesült Államokból a heti munkanélküli segélykérelmek mellett a Markit augusztusi, feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindexeinek előzetes értékeit publikálják, míg csütörtökön kezdődik majd a Jackson Hole-i, háromnapos jegybanki konferencia is.Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Csütörtök reggel tette közzé gyorsjelentését a CIG Pannónia.Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Csúnya veszteségbe szaladt bele a CIG Pannónia

A már-már szokásosnak mondható félmilliárd forint körüli nyereség helyett 1,118 milliárd forintos adózott veszteséget szenvedett el a második negyedévben a CIG Pannónia. Egyrészt egy jelentős olasz nem-életbiztosítási káresemény, másrészt a biztosító tulajdonában lévő Konzum-részvények bevonásán realizált árfolyamveszteség okozta ezt. Előbbi nagyobb (negatív) meglepetést okozhat a részvényeseknek. A biztosító alaptevékenységében biztató folyamatok láthatók, a díjbevételek és az új szerzések is szépen alakultak, utóbbiba immár takarékszövetkezetek és az állami közművek is besegítenek. Tovább a cikkhez
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
esport
Május 6-án indul az új Takarékbank
kindzsongundonaldtrump
chips
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
20191130_141657
Olvasta már? Egy BMW, ami pont elég