Üzlet

Nagy eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a Richter

Portfolio
A csütörtöki piaczárás felé közeledve lefordultak az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde is eséssel zárta a napot, a BUX 0,6 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül a Richter teljesített a leggyengébben, a gyógyszergyártó részvényei 2,6 százalékos eséssel zárták a csütörtöki kereskedést.

Lejjebb került a BUX, nagy eséssel zárt a Richter

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 254 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét negyedik napját. Az OTP 0,4 százalékos erősödés után 12 340 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 1,7 százalékos emelkedést követően 425 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától. A nagy szerdai esése után a Mol 1,5 százalékkal került lejjebb, az olajtársaság papírjai 2 844 forinton zártak. A blue chipek közül a Richter teljesített a leggyengébben, a gyógyszergyártó részvényei 2,6 százalékos esés után 4 726 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést.


Nagyot esett a Richter árfolyama

A Richter részvényei május végétől augusztus elejéig nagyjából az 5300 és az 5 000 forintos tartományban oldalaztak, a sáv alját korábban többször is tesztelte az árfolyam, először júniusban, majd július közepén a Richter többször is benézett az 5 000 forintos szint alá, azonban a gyógyszergyártó papírjai ezután ismét a visszakapaszkodtak a korábbi hónapok kereskedési sávjába. Augusztus elején az árfolyam letörte az 5 000 forintos szintet, majd az esés ezt követően tovább folytatódott. A Richter csütörtöki kereskedés végéhez közeledve nagyot esett, a gyógyszergyártó papírjai 2,9 százalékkal kerültek lejjebb. A Richter ezzel a 4 800 forintos szint alá került, ami az elmúlt években többször jelentett már támaszt és ellenállást is a részvény számára. Bár a Richter ezzel rövid távon túladottá vált, amennyiben nem sikerült a későbbieben a 4 800 forintos szint fölé visszakapaszkodnia, a részvény ezt követően 2018. júliusának 4 468 forintos mélypontja felé vehetné az irányt. A Richter 1,37 milliárd forintos forgalom mellett esik, ami 10,6 százalékkal alacsonyabb a részvény idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.


Felpattant a Thyssenkrupp

Felemásan teljesítenek az irányadó európai részvényindexek csütörtök, a német tőzsde 23 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, a DAX komponensei közül 7,5 százalékos emelkedésével a Thyssenkrupp részvényei teljesítenek ma a legjobban, miután a Reuters német lapértesülésekre hivatkozva arról írt, hogy több magántőke alap is érdeklődik a társaság felvonó-gyártó üzletága iránt, amelynek eladása korábban felmerült. A Reuters szerint az informális tárgyalások máris folyamatban vannak.


Manager Magazin: a Volkswagen részesedést szerezne a Teslában

A német Manager Magazin vállalati forrásaira hivatkozva úgy tudja, hogy a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess részesedést szerezne a Teslában.
Tovább

Emelkednek az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken: a vártnál nagyobbat csökkenő heti munkanélküli segélykérelmek száma mellett a vállalati gyorsjelentések is javíthatták a hangulatot, miután a Nordstrom a vártnál magasabb profitról számolt be gyorsjelentésében, amelyet követően a társaság részvényárfolyama 11,3 százalékkal került ma feljebb. A csütörtöki piacnyitástól távolodva az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Dow 0,7 százalékot erősödött. A befektetők figyelme a kansasi Fed csütörtökön kezdődő, Jackson Hole-i konferenciája felé fordul, ahol magyar idő szerint holnap délután négykor kerül majd sor a Fed elnök, Jerome Powell nyilatkozatára, amit kiemelten várnak a piaci szereplők.


Az irányt keresi a BUX, emelkedik a Magyar Telekom

A csütörtöki kereskedés második felében sem találja az irányt a magyar tőzsde, a BUX 4,9 milliárd forintos forgalom mellett 15 ponttal került ma lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Mol a tegnapi nagy esés után 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 1,3 százalékot esett. Az OTP mindemellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom árfolyama 1 százalékot emelkedett.


Még hogy ellenfelek? Összefog a BMW, a Mercedes és az Audi

A BMW és a Daimler már együttműködik önvezető technológiák fejlesztésében, a Wirtschaftswoche úgy tudja, hogy az Audi is csatlakozik a másik két céghez.
Tovább

Vegyesen teljesítenek a régiós részvényindexek

Felemásan teljesítenek csütörtökön a régiós részvényindexek, a lengyel WIG 0,3 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde 0,4 százalékot emelkedett. A hazai részvényindex a csütörtöki piacnyitást követő átmeneti bizonytalanság után emelkedéssel próbálkozott meg, majd a csütörtöki kereskedés második feléhez közeledve a magyar tőzsde a korábbi erősödését csaknem teljesen ledolgozva előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza. A BUX 2,4 milliárd forintos forgalom mellett 13 ponttal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A BUX komponensei közül a Waberer's és a CIG Pannónia részvényei teljesítenek a leggyengébben.


Felemásan teljesítenek az európai tőzsdék

Emelkedtek szerdán az amerikai részvénypiaok, miután a piaci szereplők a vállalati gyorsjelentésekre és a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésnek jegyzőkönyvére figyeltek. Az egyedi részvények esetében a Target árfolyama 20,4 százalékkal került feljebb, miután a diszkont áruházlánc a várakozásokat felülmúló második negyedéves gyorsjelentést tett közzé, és a Target menedzsmentje az idei évre vonatkozó EPS-várakozásait felfelé módosította. Bár a Fed jegyzőkönyv közzététele után kissé alábbhagyott a lendület, miután kiderült, hogy kamatdöntés nem volt egyhangú: két tag a kamat szinten tartására, "egy pár" tag pedig fél százalékpontos csökkentésre szavazott. A nyíltpiaci bizottság (FOMC) tagjai általánosságban egyetértettek abban, hogy fontos az "opcionalitás" fenntartása a jövőbeni kamatdöntések lehetséges sávjának meghatározása során, és jelezték a tagok, hogy a kamatvágás nem része egy elnyújtott kamatcsökkentési ciklusnak. Azonban a Fed jegyzőkönyv sem tudta érdemben visszavetni a hangulatot, a Dow végül 0,9 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,8 százalékos emelkedéssel zárt. A csütörtöki kereskedés második felében felemásan teljesítettek az ázsiai tőzsdék, a Nikkei néhány pontos erősödése mellett a hongkongi börze 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 0,1 százalékkal került feljebb. A Fed jegyzőkönyve kissé lehűtötte a további monetáris lazításban reménykedő befektetőket, az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek a csütörtöki piacnyitás után, a hangulatot azonban kismértében javítani tudták a beérkező makroadatok, miután az augusztusi, német feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindex előzetes értéke is kedvezőbb lett a vártnál, míg a francia feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindexek is a vártnál jobbak lettek. A DAX a csütörtöki piacnyitást követő esését csaknem teljesen ledolgozva előző napi záróértéke közelébe kapaszkodott vissza, a CAC40 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a milánói börze 0,4 százalékos erősödése mellett a spanyol IBEX 1 százalékot emelkedett.


Nagyot esett a CIG Pannónia a gyorsjelentés után

Közzétette legfrissebb számait a CIG Pannónia, társaság 1,118 milliárd forintos adózott veszteséget szenvedett el a második negyedévben: egyrészt egy jelentős olasz nem-életbiztosítási káresemény, másrészt a biztosító tulajdonában lévő Konzum-részvények bevonásán realizált árfolyamveszteség következtében. A biztosító alaptevékenységében biztató folyamatok láthatók, a díjbevételek és az új szerzések is szépen alakultak, utóbbiba immár takarékszövetkezetek és az állami közművek is besegítenek. A második negyedév során így tehát elsősorban az egyszeri tételek befolyásolták a CIG Pannónia adózott eredményét, ami így végül -1,118 milliárd forint lett az első negyedéves 508 milliós és az egy évvel korábbi 540 milliós nyereség után. Az egyszeri tételek nélkül valószínűleg javult volna az eredmény. A CIG Pannónia árfolyama a gyorsjelentés után 6,7 százalékos mínuszban is járt ma reggel, majd az árfolyam a korábbi mínuszok egy részét le tudta dolgozni, a CIG Pannónia árfolyama 4,2 százalékkal került ma lejjebb.


Mérsékelt eséssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indult a hét negyedik napja a magyar tőzsdén, a BUX 47 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a hazai blue chipek felemásan teljesítenek a csütörtöki piacnyitás után. A szerdán nagyot eső Mol stagnál ma reggel, az OTP és a Magyar Telekom árfolyama egyaránt 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,2 százalékot esett.


Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Jó hangulatban telt a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre és a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésnek jegyzőkönyvére figyeltek. Az egyedi részvények esetében a Target árfolyama 20,4 százalékkal került feljebb, miután a diszkont áruházlánc a várakozásokat felülmúló második negyedéves gyorsjelentést tett közzé, és a Target menedzsmentje az idei évre vonatkozó EPS-várakozásait felfelé módosította. Bár a Fed jegyzőkönyv közzététele után kissé alábbhagyott a lendület, a tengerentúli tőzsdék végül magabiztos emelkedéssel zártak, a Dow 240 pontos emelkedés mellett 0,9 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,8 százalékos emelkedéssel zárt, míg a Nasdaq 0,9 százalékos eséssel fejezte be a hét harmadik napját.

Szerdán tették közzé a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvet, Jerome Powell elnök szerint a 25 bázispontos kamatcsökkentés egy ciklus közepi kiigazítás volt, a jegyzőkönyv megfogalmazása szerint a 2018 végén elkezdett monetáris politikai pálya "folytatódó újraértékelésének" a részeként értelmezhető. A nyíltpiaci bizottság tagjai általánosságban egyetértettek abban, hogy fontos az "opcionalitás" fenntartása a jövőbeni kamatdöntések lehetséges sávjának meghatározása során, és jelezték a tagok, hogy a kamatvágás nem része egy elnyújtott kamatcsökkentési ciklusnak. A kamatdöntés nem volt egyhangú: két tag a kamat szinten tartására, "egy pár" tag pedig fél százalékpontos csökkentésre szavazott.

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 358 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan fejezték be a szerdai kereskedést. Az OTP 0,3 százalékos emelkedés után 12 290 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb, a telekomcég papírjai 418 forinton búcsúztak a hét harmadik napjától. A Richter 0,6 százalékos esés után 4852 forinton zárt, míg a blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajtársaság részvényei 3,6 százalékos mínuszban is jártak ma, a Mol végül a korábbi mínuszok egy részét képes volt ledolgozni és a társaság részvényei 2,7 százalékos esés után 2 886 forinton zárták a szerdai kereskedést.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék szerdai emelkedését követően Ázsiában erősödéssel vágtak neki a csütörtöki kereskedésnek, a lendület azonban elfogyott és a távol-keleti börzék lejjebb kerültek, a Nikkei előző napi záróértéke közelében stagnál, a hongkongi részvényindex 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékot esett. Az amerikai határidős részvényindexek néhány pontos emelkedést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 54 pontos mínusza 0,5 százalékos esést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének szerdán közzétett jegyzőkönyvéből kiderült, hogy a jegybankárok jelezték, hogy a kamatvágás nem része egy elnyújtott kamatcsökkentési ciklusnak. A piaci szereplők figyelme ezt követően a Jackson Hole-i jegybankári konferencia felé fordul, a befektetők a Fed elnök, Jerome Powell holnap délutáni nyilatkozatára várnak.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az ÁKK 12 hónapos kincstárjegy aukciót tart. A hét negyedik napján Franciaországból, Németországból és az eurozónából az augusztusi, feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindexek előzetes értékeit teszik közzé. Az Egyesült Államokból a heti munkanélküli segélykérelmek mellett a Markit augusztusi, feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindexeinek előzetes értékeit publikálják, míg csütörtökön kezdődik majd a Jackson Hole-i, háromnapos jegybanki konferencia is.Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Csütörtök reggel tette közzé gyorsjelentését a CIG Pannónia.Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

Csúnya veszteségbe szaladt bele a CIG Pannónia

A már-már szokásosnak mondható félmilliárd forint körüli nyereség helyett 1,118 milliárd forintos adózott veszteséget szenvedett el a második negyedévben a CIG Pannónia. Egyrészt egy jelentős olasz nem-életbiztosítási káresemény, másrészt a biztosító tulajdonában lévő Konzum-részvények bevonásán realizált árfolyamveszteség okozta ezt. Előbbi nagyobb (negatív) meglepetést okozhat a részvényeseknek. A biztosító alaptevékenységében biztató folyamatok láthatók, a díjbevételek és az új szerzések is szépen alakultak, utóbbiba immár takarékszövetkezetek és az állami közművek is besegítenek.
Tovább
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
posterminal bankkartya card