Végre elmagyarázták Trumpnak, hogy az alapvető összefüggéseket sem érti
Üzlet

Végre elmagyarázták Trumpnak, hogy az alapvető összefüggéseket sem érti

Portfolio
Ígéretet tett Donald Trump arra, hogy támogatja az Apple-t a kereskedelmi háborúban, miután felvilágosították arról, hogy a kínai importvám negatívan érinti a Kínában gyártó Apple-t, miközben az amerikai technológiai óriás legnagyobb riválisa, a Dél-Koreában gyártó Samsung vámok nélkül szállíthatja termékeit az Egyesült Államokba.
Donald Trump elmesélte, hogy a napokban az Apple vezérigazgatója, Tim Cook az aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a belengetett vámoknak milyen hatása lesz a termékeire, elsősorban azokra, amelyeket Kínában gyártanak. Márpedig ott folyik a cég legfontosabb terméke, az iPhone összeszerelése is. Különösen annak fényében rossz hír az Apple-nek a kínai importvám, hogy legnagyobb riválisa, a Samsung eközben Dél-Koreából vámmentesen szállíthat be az Egyesült Államokba, ami így versenyelőnyhöz juttatja a dél-koreai céget - világosította fel a cégvezér az amerikai elnököt.

Donald Trump ígérete szerint el fog gondolkozni a helyzeten, miután Tim Cook ezt a "nagyon erős érvet" hozta fel, hogy a Samsungnak nem kell majd vámokat fizetnie a Dél-Koreából érkező termékeire.

Az Egyesült Államok és Dél-Korea tavaly szeptemberben kereskedelmi megállapodást kötött, miközben a Kínából érkező termékekre december közepétől 10 százalékos vámot készül kivetni Trump, ami mintegy 300 milliárd dollárnyi terméket érint, főként fogyasztói elektronikai cikkeket. Sőt, néhány termékre, például az Airpodokra és az Apple okosóráira már szeptembertől vámot kell fizetni.

A címlapkép forrása: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images
gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
uzemanyag0920
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
uzemanyag0920