Üzlet

Felpattant a Richter

Portfolio
A kínai vámbejelentés után estek az európai börzék, majd a pénteki piaczárás felé közeledve az európai tőzsdék ismét előző napi záróértékeik fölé kapaszkodtak vissza. A befektetők Jerome Powell Fed elnök Jackson Hole-i beszédének kiadott szövegét emésztették, majd a tengerentúli tőzsdék lefordultak, miután a mai kínai lépésekre válaszul Donald Trump is válaszbejelentést helyezett kilátásba. A magyar tőzsde mérsékelt emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést, míg a hazai blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban.

Emelkedéssel zárt a BUX, felpattant a Richter

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 125 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a 425 forinton stagnáló Magyar Telekom kivételével emelkedtek. Az OTP 0,1 százalékos erősödés után 12 350 forinton zárt, míg a Mol 0,1 százalékkal került feljebb, az olajcég részvényei 2 846 forinton búcsúztak a hét utolsó napjától. A blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban, a csütörtökön nagyot eső gyógyszergyártó papírjai ma felpattantak, a Richter végül 1,1 százalékos emelkedést követően 4 780 forinton zárta a pénteki kereskedést.


A Fed elnök kiadott nyilatkozatát emésztik a befektetők

A piaci szereplők a Fed elnökének a Jackson Hole-i konferencián tartandó beszédére vártak, amelyen szövegét magyar idő szerint négy órakor közzétették. A beszédből kiderült, hogy az amerikai gazdaság továbbra is jól teljesít, és a Fed folyamatosan figyeli a fejleményeket és amennyiben szükséges lépni fog. Az előzetesen kiadott beszéd alapán a Powell szavai nem tartalmaztak újdonságot a monetáris politika várható irányáról. A befektetők a Fed elnök kiadott nyilatkozatát emésztik, a tengerentúli tőzsdék a pénteki piacnyitást követő mínusz egy részét ledolgozták, a Nasdaq 0,3 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 0,1 százalékos mínuszban jár.


Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék a pénteki piacnyitás után

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék pénteken, miután a kínai kereskedelmi tárca bejelentette, hogy 5 078 amerikai importtermék esetében 5-10 százalékra növeli a vám mértékét, a kínai bejelentés szerint (megemelt) vámot vetnek ki az amerikai járművekre és alkatrészekre, az agrártermékekre, a kis méretű repülőgépekre és a nyersolajra is. Az egyedi részvények esetében a Foot Locker árfolyama 9,6 százalékot zuhant, miután a társaság második negyedéves bevétele és profitja is alulmúlta az előzetes várakozásokat, míg a Salesforce.com papírjai 5,4 százalékot emelkedtek, miután a társaság egyszeri tételektől tisztított 66 centes EPS-e felülteljesítette az elemzői várakozásokat, míg a menedzsment harmadik negyedéves bevétel-várakozásai szintén meghaladták az elemzői várakozásokat. A tengerentúli piacnyitástól távolodva a Nasdaq 0,5 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 és a Dow egyaránt 0,4 százalékkal került lejjebb. A befektetők Jerome Powell Fed elnök ma délutáni, Jackson Hole-i beszédére várnak.


Lefordultak az európai börzék, nagyot esett az olaj

A nap első felének enyhe emelkedése után lefordultak az európai tőzsdék pénteken, miután Kína bejelentette, hogy szeptember 1-től és december 15-től összesen 5 078 amerikai importtermék esetében 5-10 százalékra emeli meg a vám mértékét. Az ázsiai ország azzal indokolta a mostani döntést, hogy az amerikaiak egyoldalúan és protekcionista módon léptek, így meg kellett ezt torolni A kínai bejelentés után lefordultak az európai tőzsdék, majd a tengerentúli piacnyitás felé közeledve a kontinens börzéi tovább csúsztak lefelé, a DAX 0,7 százalékos esése mellett a CAC40 0,6 százalékkal került ma lejjebb.


A kínai jelzés szerint (megemelt) vámot vetnek ki az amerikai járművekre és alkatrészekre, az agrártermékekre, a kis méretű repülőgépekre és a nyersolajra is, utóbbi kapcsán szeptember 1-től lép hatályba a kínai döntés és 10 százalékos lesz a vám. A bejelentés után a WTI árfolyama 2,8 százalékkal került lejjebb.


A kínai válaszcsapás bejelentése után fordultak le az európai tőzsdék

A pénteki kereskedés első felében felfelé kapaszkodtak az irányadó európai részvényindexek, hangulat a tengerentúli piacnyitás felé közeledve borúsabbra fordult, miután Kína a korábban meglebegtetett lépés után konkrét válaszlépésről határozott a kereskedelmi háborúban. Kína bejelentette, hogy szeptember 1-től, illetve december 15-től összesen 5 078 amerikai importtermék esetében 5-10 százalékra emeli a vám mértékét, ami összesem 75 milliárd dollárnyi amerikai importteméket érint majd. A kínai bejelentés után lefordultak az európai tőzsdék, a CAC40 0,4 százalékos esése mellett a milánói börze 0,6 százalékot esett, míg a DAX 0,4 százalékot esett.


Emelkedéssel próbálkozik a hazai részvényindex

Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodnak péntek délután, míg a régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a lengyel WIG 0,2 százalékos esése mellett a bécsi börze stagnál, míg a prágai tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde a délelőtti erősödését ledolgozva előző napi záróértéke alá süllyedt, majd a hazai részvényindex ismét óvatos emelkedéssel próbálkozott meg, a BUX 2 milliárd forintos forgalom és 63 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, a blue chipek közül a tegnap nagyot eső és ma felpattanó Richter teljesít ma a legjobban. A BUX komponensei közül a CIG Pannónia és a Waberer's részvényei teljesítenek a leggyengébben.


Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék

Nem volt egyértelmű az irány az amerikai részvénypiacokon tegnap, egy meglepően gyenge feldolgozóipari statisztika és egy erős munkaerőpiaci adat mellett a befektetők a Fed jegybankárok kamatcsökkentéstől óvakodó nyilatkozataira figyeltek, míg a befektetők egy része már valószínűleg Jerome Powell Fed elnök pénteki, Jackson Hole-i beszédére várt. A tengerentúli tőzsdék felemásan zárták a hét negyedik napját, az S&P500 stagnált, a Dow 50 pontos plusz mellett 0,2 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,4 százalékot esett. Dél-Korea bejelentette, hogy a továbbiakban nem osztja meg Japánnal az Észak-Koreával kapcsolatos titkosszolgálati információit, a hangulatra azonban mindez nem vetett árnyékot, miután a befektetők a Fed elnök beszédére vártak, a piaci szereplők egy része abban bízhat, hogy Jerome Powell új információkkal szolgálhat a Fed monetáris politikájával összefüggésben. A Nikkei 0,4 százalékos erősödése mellett a hongkongi részvényindex 0,6 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,5 százalékot emelkedett. Az európai tőzsdék felfelé kapaszkodtak a pénteki kereskedés első felében, a CAC40 0,3 százalékos erősödése mellett a DAX 0,4 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 0,2 százalékot emelkedett.


Felpattant a Richter

A pénteki piacnyitástól távolodva tovább emelkedett a magyar tőzsde, a BUX 105 pontos erősödés mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek vegyesen teljesítenek. Az OTP 0,2 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,7 százalékkal került lejjebb, a Mol 0,6 százalékkal került feljebb, míg a tegnap nagyot eső Richter ma felpattant, a gyógyszergyártó részvényei 1,3 százalékkal kerültek feljebb.


Enyhe emelkedéssel indul a hét utolsó napja a magyar tőzsdén

Mérsékelt erősödéssel indította a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 67 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,5 százalékos erősödése mellett a Mol 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,2 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül a pénteki piacnyitás után a Magyar Telekom teljesített a leggyengébben, a telekomcég papírjai 1,1 százalékkal kerültek lejjebb.


A Fed elnök nyilatkozatát várják a befektetők

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Az irányt keresték a tengerentúli tőzsdék csütörtökön, egy erős munkaerőpiaci és egy meglepően gyenge feldolgozóipari adat mellett a befektetők a Fed-döntéshozók kamatcsökkentéstől óvakodó nyilatkozataira fókuszáltak, míg a piaci szereplők egy része valószínűleg már a Fed elnök pénteki, a Jackson Hole-i konferencián tartandó beszédére várt. Az amerikai részvényindexek felemásan zárták a csütörtöki kereskedést, a Dow végül 50 pontos emelkedés mellett 0,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 előző napi záróértéke közelében zárt, míg a Nasdaq 0,4 százalékos eséssel fejezte be a hét negyedik napját.

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 254 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét negyedik napját. Az OTP 0,4 százalékos erősödés után 12 340 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 1,7 százalékos emelkedést követően 425 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától. A nagy szerdai esése után a Mol 1,5 százalékkal került lejjebb, az olajtársaság papírjai 2 844 forinton zártak. A blue chipek közül a Richter teljesített a leggyengébben, a gyógyszergyártó részvényei 2,6 százalékos esés után 4 726 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést.

Mik az előjelek mára?

Az ázsiai részvényindexek többsége felfelé kapaszkodott a hét utolsó napján, a Nikkei 0,4 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein nem volt egyértelmű az irány, a szingapúri tőzsde 0,5 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi stagnált. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt emelkedést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 71 pontos plusza 0,6 százalékos emelkedést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét utolsó napján a befektetők a Jackson Hole-i jegybankári konferenciára figyelnek majd elsősorban, Jerome Powell Fed elnök magyar idő szerint péntek délután négykor tart majd beszédet.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken teszi közzé a Pénzügyminisztérium a költségvetés júliusi részletes számait. Az Egyesült Államokból a júliusi újlakás értékesítési statisztikák mellett a befektetők a Fed elnök pénteki nyilatkozatára várnak, Jerome Powell a Fed Jackson Hole-i konferenciáján tart majd beszédet.A Fed elnök nyilatkozatát várják a befektetők

Pénteken nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.A Fed elnök nyilatkozatát várják a befektetők

Mi történt eddig a tőzsdéken?A Fed elnök nyilatkozatát várják a befektetők

Zuhan a Mol, de meddig még?

Szerdán a Mol letörte a 2940 forintnál húzódó fontos támaszát, mely a jövőbeli árfolyamalakulás szempontjából rossz ómen. Megkerestük, hogy mi magyarázhatja a negatív árfolyamreakciót. Tovább a cikkhez
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
cimlap_jo