Üzlet

Nagyot esett Amerika percekkel a zárás előtt - 700 pontos mínusznál is járt a Dow

Portfolio
Több fontos esemény is rángatta ma a világ tőkepiacait és köztük az amerikait. Először Kína jelentette be, hogy bizonyos amerikai termékek esetében megemeli a vámot, később a Jackson Hole-i konferencián Jerome Powell Fed-elnök tartott beszédet, legújabban pedig Donald Trump szabadult el a Twitteren. Mindezek hatására a vezető amerikai részvényindexek 2-3%-ot is meghaladó mínusszal zárták a napot, a Dow 700 pontos esést is produkált.

Itt a vége

622 pontos esésnél állt meg a Dow a pénteki kereskedésben, a végső felállás pedig a következő: Nasdaq: -3%, S&P 500: -2,6%, Dow Jones: -2,37%

Az utolsó kereskedési percekben is ütik a tőzsdét

A Dow már közelít a 700 pontos mínuszhoz, a Nasdaq pedig már több mint 3%-os esésben van alig pár perccel a kereskedés vége előtt.

Megvolt a 600 pontos mínusz is a Dow-nak

Mostanra mindegyik vezető részvényindex bőven 2% feletti mínuszoknál jár a hét utolsó kereskedési napján, a Nasdaq már közelít a 3%-os gyengüléshez, a Dow pedig benézett a 600 pontos mínusz alá is.


Trump egy jó adag iróniával jelentkezett újra a Twitteren

Hát nem pont ezt a bejegyzést várják Donald Trumptól a befektetők, amit a percekben tett ki, de ha próbálunk a sorok között olvasni, akkor az amerikai elnök egyáltalán nem boldog, hogy a Dow Jones ma már 573 pontos esésben is volt.
Tovább

Újra megjelent a recessziós jel: kezdjünk aggódni?

Augusztusban már másodszor fordul elő az, ami 10 éve volt utoljára: a 10 éves amerikai államkötvény hozama a 2 éves hozam alá bukott ma.
Tovább

Lassan 2%-os mínuszban mindhárom index, az S&P 500 95%-a pirosban

Lassan már mind a három vezető amerikai részvényindex eléri a 2%-os mínuszt, miután a kereskedelmi háború új fejezet nyitott a kínai ellencsapással. Jelenleg a befektetők és a világ azt várja, mit lép Trump erre válaszul. Mindeközben az S&P 500-at alkotó cégek 95%-a már pirosban van.


Trump már tárgyal

Egy fehér házi szóvivő szerint Trump már tárgyal a kereskedelmi delegáltakkal Kína válaszlépése kapcsán.

500 pontos mínuszban a Dow

Tovább gyengülnek az amerikai indexek,miközben mindenki arra vár,milyen bejelentésre készül ma Trump.


2%-os mínuszban a Nasdaq

A Nasdaq mostanra már több mint 2%-os mínusznál jár, a Dow komponensei közül pedig egyedül a Boeing van pozitív tartományban.


Szakadnak az amerikai tőzsdék Trump szavaira - 425 pontos mínuszban a Dow

Ma jelentette be Kína, hogy 5078 amerikai importtermék kapcsán 5-10%-ra emeli a vám mértékét, amely lépések szeptember 1-től, illetve december 15-től lesznek hatályosak és összesen 75 milliárd dollárnyi amerikai importterméket érintenek. Erről bővebben itt írtunk:

Mindeközben jelenleg zajlik a Fed háromnapos konferenciája a wyomingi Jackson Hole-ban, ahol a monetáris politika előtt álló kihívásokat vitatják meg a döntéshozók. Délután 4 órakor megjelent a Fed oldalán Powell beszédének szövege. A fontosabb üzenetek:

  • A Fed folyamatosan figyeli a fejleményeket és lép, ha szükséges.
  • Az amerikai gazdaság továbbra is jól teljesít.
  • A globális környezet komplikált és turbulens képet fest.
  • Az infláció fokozatosan kerülhet közelebb a 2%-os célhoz.
Jerome Powell Fed-elnök beszéde nagy csalódást okozott Trumpnak, aki ezt a Twitteren nem is rejtette véka alá, mindemellett újabb válaszcsapásokat helyezett kilátásba a kínai lépésre reagálva.

Nem is kellett több az amerikai részvénypiacoknak, jelenleg mindhárom vezető részvényindex mínuszban van, a Dow már 425 pontos esésnél jár, az S&P 500 és a Nasdaq pedig közel 2%-ot gyengült.Trumpnál elszakadt a cérna: még ma visszacsap Kínának

Záporoznak Donald Trump Twitter-bejegyzései azt követően, hogy Kína bejelentette: megemeli egyes amerikai termékek esetén a fizetendő vámot. Trump szemében az csak tetőzte a dolgot, hogy a Fed állítása szerint ma sem csinált semmit, így ígérete szerint még ma válaszlépésre számíthat tőle Kína.
Tovább

Megszólalt Powell, de Trump ellopta a show-t

Magyar idő szerint délután négykor kezdte beszédét Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke. Nem csak a piac, hanem Donald Trump várakozásai is komolyak voltak.
Tovább

Mélypont körül szédeleg a forint Trump Twitter-rohama mellett

Az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kétéves mélyponton járt ma a forint a hullámzó nemzetközi befektetői hangulatban, amelyet az amerikai-kínai kereskedelmi háború újabb és újabb fejezetei váltottak ki. A jelek szerint a Fed-elnök délutáni beszédével kapcsolatban túlzottan felfokozottak voltak a várakozások, viszont Trump őt sem kímélte ma délutáni Twitter-rohama során, ahogy a kínaiakat sem.
Tovább
shutterstock_1488477983
Boris Johnson
General Motors sztrájk
shutterstock_1504552151
Frankfurt Stock Exchange
shutterstock_1277173258
baba_baby
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
General Motors sztrájk