Nagyot esett a Mol és a Richter is
Üzlet

Nagyot esett a Mol és a Richter is

Portfolio
Az ünnepet követő rövid kereskedési héten nagyot esett a Mol és a Richter is, míg a Mol a nagy esés után kiemelt szintek közelébe érkezett meg, a Richter a hét utolsó napján felpattant és a folytatás mindkét részvény esetében legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik. Az OTP technikai képe esetében pedig lehet még tér a bankpapír rövid távú emelkedése előtt. A hazai blue chipek technikai képe alapján megnéztük, hogy mire érdemes majd figyelni az előttünk álló hét folyamán.

OTP

Az idei februári mélypont és az áprilisi csúcs összekötésével adódó 50 százalékos Fibonacci szintről emelkedéssel próbálkozott meg az OTP, felfelé a 15 516 forintnál található 38,2 százalékos Fibonacci szint áttörésével nyílhat meg az út az 12 800 forintos szint felé, amelynek közelében az elmúlt hónapok során többször is elakadtak az OTP emelkedési kísérletei, és ide esik a 23,6 százalékos Fibonacci szint is. A grafikonra pillantva látható beszűkülést is érdemes figyelemmel kísérni, és amelyik irányba tör majd az ki az árfolyam, az OTP abba az irányba haladhat majd tovább, a technikai kép alapján egyelőre a felfelé történő kitörés lehetősége tűnik valószínűbbnek.

Nagyot esett a Mol és a Richter is

Mol

A Mol az elmúlt hónapok folyamán egyre alacsonyabb csúcspontokat és alacsonyabb mélypontokat hagyott a grafikonon, azonban a lejtmenet többször megakadt a 2 930 forint közelében található júliusi lokális mélypont közelében. Az árfolyam a héten letörte a 2 930 forintos szintet, majd az esés tovább folytatódott, a Mol a hét második felében a 2 820 forintos támasz alá kerülve a csökkenő csatorna alsó trendvonalát is megtesztelte, bár a pénteki kereskedés végére kissé visszahúzták a részvényt. A Mol az elmúlt napok esése után túladott tartományban jár, amennyiben az árfolyam a jelenlegi szintekről felfelé mozdulna el, felfelé első körben a 2 930 forintos szintre érdemes figyelni. Lefelé, a 2 820 forintos támasz alatt a csökkenő csatorna alsó trendvonala jelentené a következő támaszt, 2 808 forintnál.

Nagyot esett a Mol és a Richter is

Richter

A Richter május végétől augusztus elejéig egy viszonylag jól körülhatárolható zónában oldalazott, 5 300 forint és 5 000 forint között, majd augusztus elején a Richter lefelé tört ki a sávból. Az árfolyam ezt követően a 4 800 forintos szint alá került, ami több éves időtávon vizsgálva többször szolgált támaszként és ellenállásként is. A 4 800 forintos szint alá kerülve az esés begyorsult, a jelentős csütörtöki esés után a Richter rövid távon túladottá vált, majd a túladott részvény pénteken felpattant. Amennyiben a részvény emelkedéssel próbálkozna meg, a 4 800 forintos szint fölé visszakapaszkodva az 5 000 forintos ellenállást vehetné célba az árfolyam. A jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, a Richter számára a tavaly júliusi, 4 468 forintos lokális mélypontot jelenthetné a következő megállót.

Nagyot esett a Mol és a Richter is

Magyar Telekom

A Magyar Telekom a 2017 februárjától 2018 októberéig tartó nagy esése után emelkedéssel próbálkozott meg, az árfolyam esetében a rövid távú emelkedő trendvonalra érdemes figyelni, 415 forint közelében, amíg a részvény ezt nem töri le szignifikáns módon, addig az erősödés folytatódhat. A jelenleg 415 forint közelében található, emelkedő trendvonal alá kerülve a következő fontos támaszt a 386 forintos szint jelenti majd a Magyar Telekom számára, ami az elmúlt évek során többször szolgált már támaszként.

Nagyot esett a Mol és a Richter is
Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde
Greenpeace activists board a BP oil rig (photo by Kristian Buus/In Pictures via Getty Images Images)
china child
Laszlo Trocsanyi, Hungary's minister of justice
WASHINGTON, DC - JULY 31: Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell speaks  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Greenpeace activists board a BP oil rig (photo by Kristian Buus/In Pictures via Getty Images Images)