Előfizetői tartalom

Tüntetések kezdődtek a G7-es csúcstalálkozó szomszédságában

MTI
Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ francia oldalán, Hendaye-ban és a spanyol oldalon fekvő Irunban a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen. A szomszédos Bayonne-ban a rendőrök könnygázt és vízágyút vetettek be több száz tüntetővel szemben, aki egy be nem jelentett megmozduláson vonult fel a városközpontban.

A világ hét legfejlettebb országának (Németország, Egyesült Államok, Japán, Olaszország, Kanada, Nagy-Britannia és Franciaország) vezetői hétfőig tanácskoznak. A helyszíntől mintegy nyolc kilométerre található Bayonne-ban a többségében fiatalokból álló felvonulók antikapitalista és a rendőrökkel szemben ellenséges szlogeneket skandálva próbáltak áthatolni a városközpontban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés