Üzlet

Nagy eséssel zárta a keddi kereskedést az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedik kedden délután, míg a régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a hazai részvényindex eséssel zárt a hét második napját, a BUX 1,4 százalékkal került lejjebb, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben, a bankpapír 2,9 százalékos eséssel zárta a keddi kereskedést.

Nagy eséssel zárt az OTP

Eséssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 554 pontos mínusz mellett 1,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zártak. A Mol 0,4 százalékos esés után 2 876 forinton zárt, a Richter 0,5 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 4 790 forinton vettek búcsút a hét második napjától, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben, az OTP az átlag feletti forgalom mellett 2,9 százalékos esést követően 12 000 forinton zárt, az OTP keddi nagy esését részben az MSCI index átsúlyozása magyarázhatta. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég részvényei 0,7 százalékos emelkedés után 425 forinton zártak.


Fontos szinteket tört le az OTP, nagyot esett az árfolyam

A keddi piaczárás felé közeledve tovább esett a magyar tőzsde, a BUX 551 pontos mínusz mellett 1,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül a 3 százalékot zuhanó OTP teljesített a leggyengébben. Az OTP esését részben magyarázhatja az MSCI index átsúlyozása, amelyre a keddi piaci záró szakaszban kerül majd sor. Az OTP 5,34 milliárd forgalom mellett esett, ami 4,1 százalékkal magasabb a részvény idei, átlagos forgalmával összehasonlítva. Az OTP grafikonján korábban formálódó beszűkülésből lefelé tört ki az árfolyam, a bankpapír ezzel az idei februári mélypont és az áprilisi csúcs összekötésével adódó 61,8 százalékos Fibonacci szintet is letörve a 12 023 forintnál található 200 napos mozgóátlag alá került. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, az árfolyam az augusztusi eleji, 11 825 forintos szintet veheti célba.


Hatalmasat esett az Opus

Nagyot esett kedden az Opus, az árfolyam 5 százalékkal került lejjebb, miután az árfolyam tegnap a 385 forint közelében található szint alá került, ami az elmúlt hónapok folyamán többször is sikerrel állította meg az esést. Az esés ezt követően gyorsult be. Az Opus 182,1 millió forintos forgalom mellett esett, az Opus mai forgalma 12 százalékkal alacsonyabb az Opus idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.


Nagyot esett az OTP

Míg az irányadó európai részvényindexek emelkednek ma, a BUX lejjebb került, a magyar tőzsde 382 pontos mínusz mellett 1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül 2,4 százalékos esésével az OTP teljesít ma a leggyengébben. Érdemes megemlíteni, hogy a mai piaci záró szakaszban kerül sor az MSCI index átsúlyozására, így elképzelhető, hogy részben ez állhat a mai esés mögött. Érdemes azt is megemlíteni, hogy a G7 szlovák lapértesülésekre hivatkozva arról írt, hogy az OTP Bank kivonulna Szlovákiából, azonban fontos kiemelni, hogy az OTP kis szereplőnek számít a szlovák piacon, már csak 1,8 százalék a piaci részesedése. Az OTP Csoportnál sincs túl nagy súlya a szlovák leányvállalatnak, mindössze a mérlegfőösszeg kevesebb mint 3 százalékát adta a második negyedév végén és a bevételben és az adózott eredményben sincs jelentős részesedése.


Az OTP 3,5 milliárd forintos forgalom mellett esik ma, amivel az OTP a legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén, azonban az OTP mai forgalma 30,3 százalékkal alacsonyabb a részvény idei, átlagos forgalmával összehasonlítva. A régiós bankrészvények mai árfolyamváltozását megvizsgálva látható, hogy a lengyel Alior 3,3 százalékos esése mellett az OTP a második legrosszabbul teljesítő régiós bankpapír ma délután.


Emelkednek az amerikai tőzsdék

Az európai tőzsdék a keddi piacnyitást követő mérsékelt eséseket a délelőtt második felére ledolgozták, majd az emelkedés kedden délután is folytatódott, a DAX 1 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,7 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 1,5 százalékos erősödésével felülteljesített. A tengerentúli tőzsdék is emelkedéssel vágtak neki a keddi kereskedésnek, a Nasdaq 0,6 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Dow 0,5 százalékot emelkedett.


Lejjebb került a BUX, esik az OTP

Az irányadó európai részvényindexek többsége felfelé kapaszkodik kedden délután, míg a régiós börzék felemásan teljesítenek. A lengyel WIG 0,1 százalékos esése mellett a bécsi részvényindex 0,1 százalékkal került feljebb, míg a prágai tőzsde 0,5 százalékot esett. A hazai részvényindex a keddi piacnyitást követő mérsékelt erősödését gyorsan ledolgozva előző napi záróértéke alá süllyedt, a magyar tőzsde a délelőtt második felében tovább csorgott lefelé, a BUX 2,3 milliárd forintos forgalom és 224 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül 1,4 százalékos esésével az OTP teljesít a leggyengébben. A BUX komponensei közül a Waberer's és a CIG Pannónia részvényei teljesítenek a leggyengébben.


Nagyot esett a CIG Pannónia

A múlt héten tette közzé legfrissebb számait a CIG Pannónia, amit a Concorde hétfőn publikált elemzésében úgy értékelt, hogy a társaságnak belátható időn belül nem sikerül érdemi szinergiát kiaknáznia a Konzummal (Opusszal), mint ahogy másik jelentősebb akvizíció sem várható, ráadásul a nem élet üzletágban is jelentős veszteségeket könyvelt el a biztosító. Mindezek miatt a Concorde elemzője 496 forintról 315 forintra vágta vissza a CIG Pannónia 12-havi célárát, míg az ajánlást a korábbi felhalmozásról semlegesre rontotta. A CIG Pannónia 2,2 százalékkal került tegnap lejjebb, az árfolyam ma tovább esik, a CIG Pannónia ma 3 százalékos mínuszban jár, míg a társaság részvényei idén 26,1 százalékkal kerültek lejjebb.


Emelkedik az olasz tőzsde

A hét utolsó napjának nagy esése után felpattantak az amerikai részvénypiacok, amiben jelentős szerepet játszott Donald Trump nyilatkozata, miután az amerikai elnök a G7-es csúcstalálkozón arról beszélt, hamarosan visszaülnek Kínával a tárgyalóasztalhoz. Donald Trump szerint kétszer is felhívták az amerikai kereskedelmi tárgyalókat a kínaiak, bár ezt a kínai külügyi szóvívő nem erősítette meg, míg a kínai Global Times főszerkesztője szerint Kína nem intézett ilyen jellegű hívást az Egyesült Államokhoz. Az emelkedés azonban egészen a nap végéig kitartott, a Dow és az S&P500 egyaránt 1,1 százalékos emelkedéssel zárt, míg a Nasdaq 1,3 százalékkal került feljebb. A tengerentúli tőzsdék hétfői visszapattanása után az ázsiai részvényindexek többsége emelkedett kedden, a Nikkei 1 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 1,4 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi tőzsde 0,1 százalékot esett. Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek ma délelőtt, a hétfői bankszünnap után újranyitó londoni tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb, a CAC40 0,1 százalékos esése mellett a DAX 0,1 százalékkal került feljebb. A milánói részvényindex 0,9 százalékkal került ma feljebb, miután a befektetők egy része abban bízhat, hogy az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) megegyezésre juthat a kormányalakítási tárgyalásokon.


Lejjebb került a BUX, esik az OTP

A keddi piacnyitástól távolodva előző napi záróértéke alá süllyedt a magyar tőzsde, a BUX 148 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül esnek. A Mol és a Richter egyaránt 0,1 százalékkal került lejjebb, a Magyar Telekom 0,2 százalékot esett, míg az OTP árfolyama 0,7 százalékkal került lejjebb.


Emelkedik a Masterplast

Ma publikálta legfrissebb számait a Masterplast, a társaság bevétele egyszámjegyű ütemben nőtt az április-júniusi negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Eredményszinten viszont (részben a saját gyártásnak köszönhetően) 10 százalék feletti bővülésről számolt be a cég, ezzel a második negyedévben megfelelve annak a hosszabb távú menedzsment célnak, hogy az árbevételt meghaladó mértékben növekedjen az adózott eredmény. Az értékesítés árbevétele 6,2 százalékkal 28,50 millió euróra emelkedett, az EBITDA 16,2 százalékkal 2,4 millió euróra nőtt a második negyedévben, míg az adózott eredmény 10,3 százalékkal 1,8 millió euróra emelkedett. A Masterplast várakozásai szerint az év hátralévő részében fennmaradhat a pozitív iparági környezet. A piaci szereplők kedvezően fogadták a társaság gyorsjelentését, a Masterplast árfolyama 2,3 százalékkal került feljebb.


Enyhe emelkedéssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén

Mérsékelt erősödéssel vágott neki a hét második napjának a magyar tőzsde, a BUX 34 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek vegyesen teljesítenek a keddi piacnyitás után. A Mol 0,5 százalékkal került feljebb, a Richter előző napi záróértéke közelében stagnál, az OTP 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékot esett.


Iránymutatásra várnak az európai tőzsdék

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A jelentős pénteki zuhanás után felpattantak hétfőn a tengerentúli tőzsdék, a hangulatjavulásban nagy szerepe volt Donald Trump nyilatkozatának, miután az amerikai elnök a G7-es csúcstalálkozón arról beszélt, hamarosan visszaülnek Kínával a tárgyalóasztalhoz. Donald Trump szerint kétszer is felhívták az amerikai kereskedelmi tárgyalókat a kínaiak, bár ezt a kínai külügyi szóvívő nem erősítette meg, míg

a kínai Global Times főszerkesztője szerint Kína nem intézett ilyen jellegű hívást az Egyesült Államokhoz. Az emelkedés azonban egészen a nap végéig kitartott, a Dow végül 270 pontos emelkedés mellett 1,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,1 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 1,3 százalékos emelkedéssel fejezte be a hét első napját.

Emelkedéssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 142 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek ma. Az OTP 0,1 százalékos erősödés után 12 360 forinton zárt, míg a Richter 0,7 százalékos emelkedést követően 4 812 forinton búcsúzott a hét első napjától. A hazai blue chipek közül a Mol teljesített a legjobban, az olajcég papírjai 1,4 százalékos erősödés után 2886 forinton zártak. A negatív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég részvényei 0,7 százalékos esés után 422 forinton zártak.

A keddi piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait a Masterplast, az építőipari anyagokat gyártó cég bevétele egyszámjegyű ütemben nőtt az április-júniusi negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Eredményszinten viszont (részben a saját gyártásnak köszönhetően) 10 százalék feletti bővülésről számolt be a társaság, ezzel a második negyedévben megfelelve annak a hosszabb távú menedzsment célnak, hogy az árbevételt meghaladó mértékben növekedjen az adózott eredmény. Az értékesítés árbevétele 6,2 százalékkal 28,50 millió euróra emelkedett, az EBITDA 16,2 százalékkal 2,4 millió euróra nőtt a második negyedévben, míg az adózott eredmény 10,3 százalékkal 1,8 millió euróra emelkedett.

Mik az előjelek mára?

Az amerikai részvénypiacok hétfői emelkedése után az ázsiai tőzsdék többsége is emelkedett a hét második napján, a hangulatjavulást az USA és Kína kereskedelmi háborújával összefüggő félelmek enyhülése táplálta. A Nikkei 1 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 1,2 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi tőzsde 0,3 százalékot esett. Ázsia más részein jó hangulatban telt a hét második napja, a szingapúri tőzsde 0,1 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 0,2 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek minimális, néhány pontos erősödést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 4 pontos plusza iránykeresést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A tengerentúli tőzsdék pénteki esése után felpattantak az amerikai részvényindexek, miután az amerikai elnök a G7-es csúcstalálkozón arról beszélt, hamarosan visszaülnek Kínával a tárgyalóasztalhoz, a befektetők a nap folyamán a beérkező makroadatok mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre fókuszálnak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden a KSH a júniusi népmozgalmi adatsorát teszi közzé, az ÁKK 3 hónapos kincstárjegy aukciót tart, míg az MNB kamatdöntő ülést tart majd. A hét második napján Németországból részletes, második negyedéves GDP-adatot publikálják majd.Iránymutatásra várnak az európai tőzsdék

Kedden tette közzé gyorsjelentését a Masterplast.Iránymutatásra várnak az európai tőzsdék

Mi történt eddig a tőzsdéken?Iránymutatásra várnak az európai tőzsdék

Dübörög az üzlet a Masterplastnál

Továbbra is kedvező az iparági környezet a Masterplast számára - derül ki a társaság ma reggel közzétett második negyedéves gyorsjelentéséből. Az építőipari anyagokat gyártó cég bevétele egyszámjegyű ütemben nőtt az április-júniusi negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Eredményszinten viszont (részben a saját gyártásnak köszönhetően) 10 százalék feletti bővülésről számolt be a társaság, ezzel a második negyedévben megfelelve annak a hosszabb távú menedzsment célnak, hogy az árbevételt meghaladó mértékben növekedjen az adózott eredmény. Az év hátralévő részében fennmaradhat a pozitív iparági környezet és egyébként is egy szezonálisan erősebb időszak következik - közölte a cég. Tovább a cikkhez
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
cimlap_jo