148 milliárdért venne rakétákat Amerikától Magyarország (2.)
Üzlet

148 milliárdért venne rakétákat Amerikától Magyarország (2.)

Portfolio
Összesen 4,2 milliárd dollár értékű fegyvereladásra adott engedélyt az amerikai külügyminisztérium öt országnak. A "csomagban" megtalálható Magyarország is; mi 500 millió dollár (148,5 milliárd forint) értékben tervezünk 180 darab AIM-120C-7 légiharc-rakétát vásárolni az Egyesült Államoktól.
A Defense News arról ír, hogy 500 millió dollár értékben vásárolna 180 darab AIM-120C-7 fejlett közepes hatótávú légiharc-rakétákat (AMRAAM) az Egyesült Államoktól Magyarország, az eszközöket a Raytheon gyártaná le. A rakétákkal a Honvédség Gripenjeit szerelnék fel, az amerikaiaktól az eszközök üzemeltetéséhez szükséges kellékeket és képzést is megkapnánk.

Fontos megjegyezni, hogy ezzel a vételi megállapodás még nincs kőbe vésve, egyelőre még csak az exporthoz szükséges engedélyt adta ki az amerikai külügy. A meghatározott keretösszeg is változhat a konkrét megállapodásban foglaltaktól függően, ha erre a szintre eljutnak a tárgyalások.

Update: Ilyen AMRAAM-rakétákat használ egyébként a NASAMS rakétavédelmi rendszer is, melynek beszerzéséről többek közt mi is spekuláltunk, miután Benkő Tibor honvédelmi miniszter bejelentette, hogy Magyarország légvédelmi rakétarendszer akvirálását tervezi:Magyarországon kívül még négy másik ország számára adott exportengedélyt a hivatal: Japán 73 SM-3 Block IIA víz-levegő rakétát, Dánia kilenc AN/AQS-22 ALFS szonárrendszert és 600 AN/SSQ-36/53/63 szonárbóját, Litvánia 500 darab JLTV MRAP-járművet, Dél-Korea pedig 31 MK 54-es torpedót vásárolna az Egyesült Államoktól. A most jóváhagyott tranzakciók közül messze a Japán rakétacsomag a legdrágább: az ázsiai ország 3,3 milliárd dollárt fizetne az eszközökért.


Címlapfotó: NurPhoto / Getty Images
Frankfurti tőzsde
Csúnya veszteségbe szaladt bele a CIG Pannónia
Mozit kaphat a Köki
Nincs meg a harmadik: nem is foglalkozott ma velünk a Moody’s
deutsche bank_getty
applearfolyam
trump, christmas
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Frankfurti tőzsde