Üzlet

Hatalmasat emelkedett csütörtökön a Richter

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, majd a kontinens börzéi a csütörtöki piacnyitás utáni mínuszokat ledolgozva emelkedéssel próbálkoztak meg, az emelkedés a a nap második felében is folytatódott, miután a beérkező kínai kommentár enyhíteni tudta az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmakat. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést, a hazai blue chipek közül 3,8 százalékos emelkedésével a Richter teljesített a legjobban.

Hatalmasat emelkedett csütörtökön a Richter

Nagy emelkedéssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 558 pontos plusz mellett 1,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül erősödéssel zárták a csütörtöki kereskedést. Az OTP 0,8 százalékos emelkedés után 11 950 forinton zárt, a Mol pedig 0,5 százalékos erősödést követően 2 882 forinton zárt. A Magyar Telekom 1,8 százalékos erősödést követően 424 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától, míg a Richter valósággal szárnyalt, a gyógyszergyártó papírjai 3,8 százalékos erősödést követően 4 916 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést.


Emelkednek az európai tőzsdék

Az ázsiai tőzsdék az irányt keresték a hét negyedik napján, az irányadó európai részvényindexek eséssel indították a napot, majd kora délelőtt javulni kezdett a hangulat, miután a befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre figyeltek. Az amerikai pénzügyminiszer a Bloombergnek elmondta, hogy arra számít, hogy a kínai tárgyalódelegáció Washingtonba utazik, majd a kereskedelmi egyeztetések folytatása céljából, azonban Steve Mnuchin ezzel kapcsolatban nem szolgált további részletekkel. Az Egyesült Államok és Kína közötti feszültség mérséklődött ma, miután a kínai kereskedelmi tárca szóvivője ma elmondta, hogy Kína határozottan elutasítja a kereskedelmi háború eszkalációját és készek nyugodt módon tárgyalni és együttműködni a probléma megoldása érdekében. Gao Feng hozzátette, hogy az amerikai és a kínai tárgyalódelegációk fenntartották a hatékony kommunikációt. A pozitív kínai kommentárok után az európai tőzsdék erősödni kezdtek, az emelkedés a tengerentúli piacnyitás felé közeledve is kitartott, a CAC40 1,3 százalékos erősödése mellett, a brit tőzsde 1 százalékkal került feljebb, míg a DAX 1 százalékot emelkedett.


Emelkedik a Rába

Tegnap publikálta legfrissebb számait a Rába, a társaság második negyedéves árbevétele 6,7 százalékkal nőt a második negyedévben. A bérköltség és az energia árak jelentős költségoldali nyomása, valamint az értékesítési portfolió kedvezőtlen irányú változása miatt a bruttó fedezeti szint 1,7 százalékpontos csökkenés mellett 19,4 százalékos szintet ért el. Az üzemi eredmény a várt majdnem fele lett, míg a teljes átfogó jövedelem 54,7%-kal csökkent éves alapon. A menedzsment szerint a Rába kulcsszegmenseinek változékonysága és a termelési költségek emelkedése kihívás elé állította társaságot az idei év első felében. A Rába stratégiai partnerkapcsolatainak további fejlesztését és új üzletek kiépítését egyaránt szolgálja a cég korszerűbb gyártási technológiát és jelentősen kibővített kapacitást biztosító stratégiai beruházási programja, amely az év második felében zárul. A Rába árfolyama 1,3 százalékkal került ma feljebb.


Felpattant a Richter, emelkedik a BUX

A csütörtöki piacnyitástól távolodva tovább emelkedett a hazai részvényindex, a BUX az elmúlt napok esései után felpattant ma délelőtt, míg a hazai blue chipek kivétel nélkül erősödnek. Az OTP 0,9 százalékos emelkedése mellett a Mol 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom árfolyama 1,2 százalékot emelkedett. A hazai blue chipek közül 1,8 százalékos erősödésével a Richter teljesített a legjobban.


Emelkedéssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a magyar tőzsdén, a BUX 129 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a hazai blue chipek kivétel nélkül erősödnek. A Mol 0,1 százalékos emelkedése mellett a Richter 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékot erősödött. A blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban ma reggel, a bankpapír 0,7 százalékkal került feljebb.


Iránymutatásra várnak az európai tőzsdék

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedtek a tengerentúli tőzsdék a hét harmadik napján, bár az amerikai állampapír hozamgörbe még erősebb recessziós jeleket küldött tegnap, mint az elmúlt hetekben, az amerikai részvényindexek mégis emelkedni tudtak a szerdai kereskedésben, amiben szerepe lehetett annak a meglátásnak, hogy az amerikai olajkereslet erős, azaz egyelőre még nem kopogtat a recesszió. A jó hangulat egészen a szerdai piaczárásig kitartott, a Dow végül 258 pontos emelkedés mellett 1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,7 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,4 százalékos emelkedéssel fejezte be a hét harmadik napját.

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 401 pontos mínusz mellett 1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül eséssel zárták a szerdai kereskedést. A Mol 0,3 százalékos esés után 2 868 forinton zárt, a Richter 1,1 százalékos esést követően 4 736 forinton fejezte be a szerdai kereskedést, míg az OTP 1,3 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 11 850 forinton zárt. A hazai blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a leggyengébben, a telekomcég papírjai 2 százalékos esés után 416,5 forinton vettek búcsút a hét harmadik napjától.

A szerdai piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a Rába, az árbevétel 6,7 százalékkal 12,106 milliárd forintra nőtt, az üzemi eredmény a várt majdnem fele lett, míg a teljes átfogó jövedelem 54,7 százalékkal csökkent éves alapon. A pénzügyi veszteség viszont jelentősen csökkent éves alapon, alakulását alapvetően a realizált árfolyam veszteség és a kamatterhelés befolyásolta. Az egy részvényre jutó saját tőke elérte az 1 594 forint/részvény értéket. A nettó hitelállomány szintje 2019 I. félévében az előző év azonos időszakához képest 4,4 milliárd forint növekedést mutatott, mellyel 8,9 milliárd forintot ért el.

Mik az előjelek mára?

Felemásan teljesítettek az ázsiai részvényindexek csütörtökön, a befektetők a geopolitikai feszültség-források mellett a globális növekedés lassulása miatt aggódhattak. A Nikkei 0,1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze előző napi záróértéke közelében stagnál. Ázsia más részein sem volt egyértelmű az irányt, a szingapúri tőzsde 0,3 százalékos erősödése mellett a dél-koreai 0,1 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt mínuszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 25 pontos mínusza 0,2 százalékos esést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező makroadatok mellett a piaci szereplők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre figyelnek: az amerikai pénzügyminiszer a Bloombergnek elmondta, hogy arra számít, hogy a kínai tárgyalódelegáció Washingtonba utazik, majd a kereskedelmi egyeztetések folytatása céljából, azonban Steve Mnuchin ezzel kapcsolatban nem szolgált további részletekkel.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön a KSH a második negyedéves beruházási adatsorát publikálja majd, míg az ÁKK kötvényaukciót tart. Németországból az augusztusi munkanélküliségi statisztikák mellett az augusztusi, előzetes inflációs adatsort teszik közzé. Az Egyesült Államokból a második negyedéves, felülvizsgált GDP-adat mellett a júliusi, függőben lévő lakásértékesítések számait teszik közzé.Iránymutatásra várnak az európai tőzsdék

Csütörtökön tette közzé gyorsjelentését az MKB Bank.Iránymutatásra várnak az európai tőzsdék

Mi történt eddig a tőzsdéken?Iránymutatásra várnak az európai tőzsdék

Ilyet még nem láttunk az MKB Banktól

Bár a június 17-ei tőzsdei bevezetés óta még egyetlen MKB-részvény sem cserélt gazdát a BÉT-en, ma reggel nemcsak a bank történetének első tőzsdei gyorsjelentése jelent meg, hanem befektetői prezentációt is mellékelt hozzá a társaság. A bank az első félévben visszaeső, 8,2 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el az alacsony hozamkörnyezet és az EU-s vállalások miatt nem túl kedvezően alakult bevételi szint mellett. Tovább a cikkhez

Csalódást keltő számok a Rábától

Az OTP várakozásánál jelentősen gyengébb eredményeket publikált a társaság, és mind éves, mind negyedéves alapon számottevően csökkent a profitabilitás. Egyedül az árbevétel tudott nőni a negyedévben éves összehasonlításban. Tovább a cikkhez

Már megint felfüggesztik egy magyar részvény kereskedését

Felfüggeszti az Enefi törzsrészvényének és kapcsolódó származtatott eszközeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója az augusztus 29-i teljes tőzsdei kereskedési napra, azaz a kereskedési idő kezdetétől a "Lezárás szakasz" végéig - közölte ma piaczárást követően a fejleményt a BÉT. Tovább a cikkhez
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
cimlap_jo