Előfizetői tartalom

Nagy mozgásokat hozott az MSCI átsúlyozás a magyar tőzsdén

Portfolio
Kedden került sor az MSCI index negyedéves átsúlyozására, ami múltbeli tapasztalatok alapján nagyobb mozgásokat is vonhat maga után. Az MSCI az év elején döntött Kína és Szaúd-Arábia súlyának növeléséről, aminek következtében más piacok részaránya, így a magyar piac részaránya is csökken az MSCI indexben. Az MSCI Index átsúlyozása az indexekben szereplő hazai blue chipeket érinti kiemelten, a magyar tőzsdén a blue chipek esetében az elmúlt napok jelentős árfolyammozgásai részben az MSCI index átsúlyozására és az arra való felkészülésre voltak visszavezethetők.

Kedden került sor az MSCI index negyedéves átsúlyozásáraFontos esemény történt a héten a magyar tőzsde szempontjából, miután a keddi piaci záró szakaszban került sor az MSCI index átsúlyozására, ami múltbeli tapasztalatok alapján nagyobb mozgásokat is okozhat, mivel sok külföldi alap az MSCI indexek alapján súlyoz, ezért a hazai piac esetében több piaci szereplő is csökkenthette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés