Előfizetői tartalom

Nagy mozgásokat hozott az MSCI átsúlyozás a magyar tőzsdén

Kedden került sor az MSCI index negyedéves átsúlyozására, ami múltbeli tapasztalatok alapján nagyobb mozgásokat is vonhat maga után. Az MSCI az év elején döntött Kína és Szaúd-Arábia súlyának növeléséről, aminek következtében más piacok részaránya, így a magyar piac részaránya is csökken az MSCI indexben. Az MSCI Index átsúlyozása az indexekben szereplő hazai blue chipeket érinti kiemelten, a magyar tőzsdén a blue chipek esetében az elmúlt napok jelentős árfolyammozgásai részben az MSCI index átsúlyozására és az arra való felkészülésre voltak visszavezethetők.
Kedden került sor az MSCI index negyedéves átsúlyozásáraFontos esemény történt a héten a magyar tőzsde szempontjából, miután a keddi piaci záró szakaszban került sor az MSCI index átsúlyozására, ami múltbeli tapasztalatok alapján nagyobb mozgásokat is okozhat, mivel sok külföldi alap az MSCI indexek alapján súlyoz, ezért a hazai piac esetében több piaci szereplő is csökkenthette...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái