A bitcoin állítólagos feltalálója 5 milliárd dollárnyi kriptopénzzel tartozik
Üzlet

A bitcoin állítólagos feltalálója 5 milliárd dollárnyi kriptopénzzel tartozik

Portfolio
Craig Wright legalább kétszer hoaxolta meg a világot azzal, hogy ő a bitcoin titokzatos atyja, és amúgy bitcoin-milliárdos. Az ausztrál üzletembert most egy amerikai bíróság arra utasította, fizesse ki korábbi üzlettársának kriptós vagyona felét, mintegy 5 milliárd dollárnyi kriptopénzt.Egy IT-biztonsági tanácsadó, Craig Wright, korábban kétszer is azt állította magáról, ő az igazi Satoshi Nakamoto, aki a legenda szerint feltalálta a bitcoint. A második önleleplezés után azonban megint meggondolta magát, és szívszorító levélben közölte, hogy mégsem mutatja be a minden kétséget kizáró bizonyítékot, amivel megmutathatná, ő találta fel a bitcoint.

Most azonban egy másik ügyben vették elő a wannabe Satoshi Nakamotót: Wrightot egy elhunyt kiberbiztonsági szakértő, Dave Kleiman testvére perelte be. A programozó a vád szerint hamis szerződésekkel, hamis aláírásokkal átvett egy csomó olyan kriptopénzt Kleiman 2013-ban bekövetkezett halála után, amit kollégája bányászott ki.

Kleiman családja mintegy 410-500 Bitcoint és egyéb vagyonelemeket követel Wrighttól; a követelés értéke szerintük kb. 5 milliárd dollár. Az ügyben eljáró amerikai bíróság napokban született ítélete szerint Wrightnak fizetnie kell. Ugyanakkor Wright azt állítja, nem fér hozzá a vagyonhoz, 2010-ben ugyanis egy titkosított kulccsal védték le a bitcoin vagyont, és legkorábban csak 2020-ban férhet majd hozzá ehhez.

Wright és Kleiman a floridai W&K Info Defense Research kiberbiztonsági cégben dolgoztak együtt, melyet 2011-ben alapítottak. Emellett bitcoinbányászattal és kriptodeviza-kereskedelemmel is foglalkoztak. Kleiman halálakor a vád szerint mintegy 1,1 millió Bitcoin volt a pár birtokában.

(The Guardian)

DSOKI20191013203
orban viktor tarlos istvan fidesz valasztas
török gábor
orban viktor ertekeles onkormanyzati valasztas tartlos istvan fidesz
lengyel valasztasok magas reszvetel
moszkva oroszprszag voros ter
BÉT
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Bevezetés a tőzsdei kereskedés és befektetés világába.
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsad.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
BÉT