A bitcoin állítólagos feltalálója 5 milliárd dollárnyi kriptopénzzel tartozik
Üzlet

A bitcoin állítólagos feltalálója 5 milliárd dollárnyi kriptopénzzel tartozik

Portfolio
Craig Wright legalább kétszer hoaxolta meg a világot azzal, hogy ő a bitcoin titokzatos atyja, és amúgy bitcoin-milliárdos. Az ausztrál üzletembert most egy amerikai bíróság arra utasította, fizesse ki korábbi üzlettársának kriptós vagyona felét, mintegy 5 milliárd dollárnyi kriptopénzt.Egy IT-biztonsági tanácsadó, Craig Wright, korábban kétszer is azt állította magáról, ő az igazi Satoshi Nakamoto, aki a legenda szerint feltalálta a bitcoint. A második önleleplezés után azonban megint meggondolta magát, és szívszorító levélben közölte, hogy mégsem mutatja be a minden kétséget kizáró bizonyítékot, amivel megmutathatná, ő találta fel a bitcoint.

Most azonban egy másik ügyben vették elő a wannabe Satoshi Nakamotót: Wrightot egy elhunyt kiberbiztonsági szakértő, Dave Kleiman testvére perelte be. A programozó a vád szerint hamis szerződésekkel, hamis aláírásokkal átvett egy csomó olyan kriptopénzt Kleiman 2013-ban bekövetkezett halála után, amit kollégája bányászott ki.

Kleiman családja mintegy 410-500 Bitcoint és egyéb vagyonelemeket követel Wrighttól; a követelés értéke szerintük kb. 5 milliárd dollár. Az ügyben eljáró amerikai bíróság napokban született ítélete szerint Wrightnak fizetnie kell. Ugyanakkor Wright azt állítja, nem fér hozzá a vagyonhoz, 2010-ben ugyanis egy titkosított kulccsal védték le a bitcoin vagyont, és legkorábban csak 2020-ban férhet majd hozzá ehhez.

Wright és Kleiman a floridai W&K Info Defense Research kiberbiztonsági cégben dolgoztak együtt, melyet 2011-ben alapítottak. Emellett bitcoinbányászattal és kriptodeviza-kereskedelemmel is foglalkoztak. Kleiman halálakor a vád szerint mintegy 1,1 millió Bitcoin volt a pár birtokában.

(The Guardian)

budapest lánchíd_getty
20191130_141657
esport
Május 6-án indul az új Takarékbank
kindzsongundonaldtrump
chips
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
20191130_141657
Olvasta már? Egy BMW, ami pont elég