Az olaj árfolyama is Trumptól függ
Üzlet

Az olaj árfolyama is Trumptól függ

Portfolio
Július óta a legnagyobb heti emelkedését produkálhatja az olaj elsősorban a kereskedelmi háborúval kapcsolatos kisebb megnyugvásnak köszönhetően. Azonban a csökkenő amerikai készletadatok és a Floridát fenyegető hurrikán is szerepet játszottak a jó teljesítményben.
Az északi-tengeri Brent egyelőre 3%-kal emelkedett a héten, míg az emerikai típusú könnyűolaj, a WTI még ezt is túlszárnyalva jelenleg 4%-os pluszban tartózkodik.

Elemzők szerint a heves árfolyamreakció a héten arra világított rá, hogy mennyire fontos szerepet tölt be a kereskedelmi háború aktuális állása az energiapiacon. A feszültségek fokozódása visszavetheti a világ olajkeresletét, ráadásul a két legnagyobb fogyasztó pont az Egyesült Államok és Kína. A legfrissebb fejlemények alapján csütörtökön jelezték a felek, hogy folytatnák a tárgyalásokat, szeptemberben akár személyes találkozóra is sor kerülhet, még mielőtt a megemelt vámok bevezetésre kerülnének.

A Florida felé tartó Dorian nevezetű hurrikán hétvégén a Mexikói-öbölbe érkezhet, ahol így ideiglenesen számos olajtársaság felhagyhat termelésével. Az előző hónapban a tengeri kitermelés 74%-át le kellett leállítani a Barry nevezetű hurrikán miatt.

Szerdán az Egyesült Államok kormányának bejelentése szerint a nyersolaj készletek 10 millió hordóval estek, mely tavaly október óta nem látott alacsony készletszint.

A Brent augusztus nagy részében oldalazó mozgást végzett 58 és 61,5 dollár között. Amennyiben sikerülne áttörnie a 61,5 dolláros ellenállást, akkor akár a június és július folyamán felépülő fej-vállak alakzat nyakvonaláig, 62,5 dollárig emelkedhet első körben az árfolyam.

Az olaj árfolyama is Trumptól függ
Címlapkép: Tom Brenner/Getty Images
facebook pay
Puskás Aréna
K_EPA20191106140
Szél
GettyImages-1038084008
DMOHA20190901009
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
klimavaltozas