Az olaj árfolyama is Trumptól függ
Üzlet

Az olaj árfolyama is Trumptól függ

Portfolio
Július óta a legnagyobb heti emelkedését produkálhatja az olaj elsősorban a kereskedelmi háborúval kapcsolatos kisebb megnyugvásnak köszönhetően. Azonban a csökkenő amerikai készletadatok és a Floridát fenyegető hurrikán is szerepet játszottak a jó teljesítményben.
Az északi-tengeri Brent egyelőre 3%-kal emelkedett a héten, míg az emerikai típusú könnyűolaj, a WTI még ezt is túlszárnyalva jelenleg 4%-os pluszban tartózkodik.

Elemzők szerint a heves árfolyamreakció a héten arra világított rá, hogy mennyire fontos szerepet tölt be a kereskedelmi háború aktuális állása az energiapiacon. A feszültségek fokozódása visszavetheti a világ olajkeresletét, ráadásul a két legnagyobb fogyasztó pont az Egyesült Államok és Kína. A legfrissebb fejlemények alapján csütörtökön jelezték a felek, hogy folytatnák a tárgyalásokat, szeptemberben akár személyes találkozóra is sor kerülhet, még mielőtt a megemelt vámok bevezetésre kerülnének.

A Florida felé tartó Dorian nevezetű hurrikán hétvégén a Mexikói-öbölbe érkezhet, ahol így ideiglenesen számos olajtársaság felhagyhat termelésével. Az előző hónapban a tengeri kitermelés 74%-át le kellett leállítani a Barry nevezetű hurrikán miatt.

Szerdán az Egyesült Államok kormányának bejelentése szerint a nyersolaj készletek 10 millió hordóval estek, mely tavaly október óta nem látott alacsony készletszint.

A Brent augusztus nagy részében oldalazó mozgást végzett 58 és 61,5 dollár között. Amennyiben sikerülne áttörnie a 61,5 dolláros ellenállást, akkor akár a június és július folyamán felépülő fej-vállak alakzat nyakvonaláig, 62,5 dollárig emelkedhet első körben az árfolyam.

Az olaj árfolyama is Trumptól függ
Címlapkép: Tom Brenner/Getty Images
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ott_one_2019_1500x844