Döntött a Volkswagen: hatalmas gyárbővítést hajt végre
Üzlet

Döntött a Volkswagen: hatalmas gyárbővítést hajt végre

Portfolio
A Volkswagen 577 millió dolláros (durván 173 milliárd forint) beruházást hajt majd végre az egyik brazíliai gyáránál - jelentette be Joao Doria, Sao Paulo kormányzója azt követően, hogy az autógyártó németországi központjában tett látogatást.
Sao Paulo a brazil autógyártás fellegvára, igaz, az utóbbi években csökkent a jelentősége annak hatására, hogy más brazíliai szövetségi államok nagyvonalúbb adókedvezményekkel vonzották magukhoz az autóipari beruházásokat.

Ezt elégelte meg egyébként Joao Doria: az év elején új adókedvezményt jelentett be, amelynek nem titkolt célja az volt, hogy új autóipari beruházásokat csábítson Sao Pauloba. Ennek értelmében minden olyan gyártó, amely legalább 1 milliárd reálos (durván 72 milliárd forint) beruházást hajt végre és ennek hatására legalább 400 új munkahelyet teremt, jelentős adókedvezményt kap.

Sao Paulo állam bejelentése szerint a Volkswagen mintegy 1000 új munkahelyet hoz majd létre az új beruházásnak köszönhetően, amelyre a Sao Bernardo do Campoban található gyáruknál kerül majd sor - írta beszámolójában a Reuters.

Egymást érik a bejelentések

A Volkswagen Törökországban épít üzemet, cserébe viszont az autóvásárlásra vonatkozó adózási szabályok változtatását kérhetik - írtuk tegnapi cikkünkben.

A német autógyártó nem kevés pénzt, 1 milliárd eurót költene az új üzemre, de nagyon úgy tűnik, hogy cserébe szeretnének valamit kapni: a Reuters úgy tudja, hogy a német cég vezetői egyeztetéseket folytatnak a török vezetőkkel az ország magas, autóvásárlást sújtó adóiról. A források nem mondták el, hogy milyen biztosítékokat szeretne az ügyben a VW, vélhetően a nagyobb motorral szerelt autók adójának csökkentéséről lenne szó. A források szerint a Volkswagennek az is megfelelő lenne, ha nem azonnal, vagy még a gyárépítés előtt változnának az adózási szabályok, hanem valamikor a jövőben, egy későbbi időpontban.
foldgazgetty
volkswagenshutterstock
Alteo klub
facebook libra szablyozás
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
volkswagenshutterstock