Üzlet

Nagyot emelkedett pénteken a Mol és a Richter

Portfolio
Javult a hangulat a részvénypiacokon, miután úgy tűnt, hogy Kína és az Egyesült Államok is békülékenyebb hangnemet ütne meg egymással szemben, míg a befektetők abban bíztak, hogy folytatódhatnak a két ország közötti kereskedelmi egyeztetések. Az európai tőzsdék emelkedtek a pénteki kereskedés második felében, a magyar tőzsde is emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, míg a hazai blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde

Jelentős emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 530 pontos plusz mellett 1,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek vegyesen zárták a pénteki kereskedést. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esést követően 423 forinton zárt, míg az OTP 0,5 százalékkal került feljebb, a bankpapír 12 010 forinton fejezte be a pénteki napot. A Mol mindemellett 2,3 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 2,3 százalékos erősödéssel zártak, míg a Richter 2,2 százalékos emelkedés után 5 025 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától.


Felpattant a BUX, emelkedik az Opus

Emelkednek a régiós részvényindexek a hét utolsó napján, a bécsi börze 0,8 százalékos emelkedése mellett a prágai tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a lengyel WIG 2,8 százalékot erősödött. A hazai részvényindex 1,2 milliárd forintos forgalom 490 pontos plusz mellett 1,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül a Mol és a Richter teljesít a legjobban. A BUX komponensei közül az Opus teljesített a legjobban ma délután.


Emelkednek a tengerentúli tőzsdék

Emelkedéssel indult a hét utolsó napja a tengerentúli tőzsdéken, miután a beérkező kommentárok alapján az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi tárgyalásai folytatódhatnak, amit kedvezően fogadtak a piaci szereplők. Az amerikai piacnyitás után a Nasdaq 0,5 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Dow 0,5 százalékot emelkedett.


Lejjebb került a Masterplast árfolyama

Kedden tette közzé legfrissebb számait a Masterplast, a cég bevétele egyszámjegyű ütemben nőtt az április-júniusi negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Eredményszinten viszont (részben a saját gyártásnak köszönhetően) 10 százalék feletti bővülésről számolt be a társaság, ezzel a második negyedévben megfelelve annak a hosszabb távú menedzsment célnak, hogy az árbevételt meghaladó mértékben növekedjen az adózott eredmény. A Masterplast gyorsjelentését tegnap az MKB értékelte, az MKB arról írt, hogy a társaság javuló gyártási és működési hatékonysága, illetve a T-Cell akvizíció segíthet abban, hogy a Masterplast elérje a stratégiai tervben szereplő célokat. Az MKB továbbra is vételre ajánlja a Masterplast részvényeit, az MKB célára 874 forint, ami közel 25 százalékkal magasabb a cég részvényeinek csütörtöki záróárával összehasonlítva. A Masterplast árfolyama 1,7 százalékkal került ma lejjebb.


Csökkentették a Rába célárfolyamát

Továbbra is vételen a Rába az OTP-nél, azonban a korábbi 1403 forintról 1317 forintra csökkentette a papírokra a célárfolyamát. A célárfolyam 15%-os felértékelődési potenciált rejt magában a tegnapi 1150 forintos záróárhoz viszonyítva. Tovább a cikkhez

Emelkednek az európai tőzsdék

Emelkedéssel zárták a hét negyedik napját az amerikai részvénypiacok, miután a kínai fél jelezte, egyelőre nem válaszolnak azokra a védővámokra, amit az amerikai elnök múlt héten jelentett be. A kínai kereskedelmi tárca szóvivője tegnap elmondta, hogy Kína határozottan elutasítja a kereskedelmi háború eszkalációját és készek nyugodt módon tárgyalni és együttműködni a probléma megoldása érdekében, míg Donald Trump már arról beszélt, hogy hamarosan egészen más szinten folytatódnak a tárgyalások. A Dow és az S&P500 végül egyaránt 1,3 százalékos erősödéssel zárta a csütörtöki kereskedést, míg a Nasdaq 1,5 százalékos emelkedéssel fejezte be a csütörtöki kereskedést. A tengerentúli tőzsdék csütörtöki erősödése után az ázsiai részvényindexek is emelkedtek a hét utolsó napján, a befektetők kedvezően fogadták az Egyesült Államok és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaira vonatkozó kommentárokat, a hangulatot javította Donald Trump nyilatkozata is, miután az amerikai elnök szerint csütörtökön egyeztett egymással az amerikai és a kínai fél, és a későbbiekben további tárgyalások várhatók. A Nikkei 1,2 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze a nap végére mérsékelt, 0,2 százalékos mínuszba csúszott vissza. A kereskedelmi háborús feszültség enyhülésével párhuzamosan az európai tőzsdék is erősödnek, a német ingatlancégek részvényei emelkednek ma délelőtt, a Vonovia árfolyama 5 százalékkal került feljebb, miután a Reuters szerint a berlini lakásbérleti díjak befagyasztása a korábban tervezettnél kevésbé lehet majd szigorúbb. A DAX 0,8 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,7 százalékkal került feljebb, míg a milánói tőzsde 0,6 százalékot erősödött.


Most dől el az OTP sorsa

Nagy utat járt be az elmúlt hónapokban az OTP árfolyama, és érdekes alakzatok rajzolódtak ki. Izgalmas szintre emelkedett az OTP árfolyama, megnéztük, milyen forgatókönyvek várhatók. Tovább a cikkhez

Felpattant a BUX, emelkedik az OTP

A pénteki piacnyitástól távolodva tovább emelkedik a magyar tőzsde, a BUX 379 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül erősödnek. A Magyar Telekom 0,2 százalékos erősödése mellett a Richter 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,8 százalékot erősödött. A hazai blue chipek közül 1,4 százalékos emelkedésével az OTP teljesít a legjobban ma délelőtt.


Optimistább lett az elemzőház, emelkedik a Daimler

A Daimler árfolyama jelentős, 2 százalék feletti emelkedést mutatott a pénteki, nyitás előtti kereskedésben, miután a Reuters által idézett kereskedők szerint a Kepler Cheuvreux tartásról vételre javította a társaság részvényeire vonatkozó ajánlását. A Daimler árfolyama 1,3 százalékkal került ma feljebb.


Emelkedik az Enefi árfolyama

Az Enefi részvények kereskedését tegnap egész napra felfüggesztették a társaság fontos bejelentése előtt, a bejelentés megérkezett, amiből kiderült, hogy a Marosvásárhelyi Törvényszék a csütörtökön tárgyaláson kívül, ítéletet hozott az E-Star Mures Energy (Mures) és Marosvásárhely Önkormányzata közötti kártérítési per újratárgyalásban, még indoklás nélkül. A Marosvásárhelyi Törvényszék megközelítőleg 1,1 milliárd forintot ítélt meg a társaságnak, a vállalat mérföldkőnek tekinti a tegnapi döntést, azonban kiemelte, hogy a fenti összeg nem tartalmazza a per megindításától (2013) a kifizetésig járó késedelmi kamatokat a fenti összegek után, mely igen jelentős összeget tesz ki (kb. 566,766 millió forint), a vállalat továbbá nem ért egyet maradéktalanul a döntéssel, hiszen a beruházások amortizálatlan összegeit a szakértői vélemények figyelembe vétele mellett határozta meg 8.154.628,56 lej mértékben keresetében, valamint a bíróság teljes egészében elutasította a mindösszesen 49.645.937 lej összegű kártérítést és kamatait, mely a koncessziós szerződés alapján a társaság álláspontja alapján egyértelműen megilleti a Murest. A Mures várja az indokolt döntés kiközlését, azonban előre láthatóan a fentiek okán élni fog jogosrvoslati jogával a döntés ellen. Az Enefi árfolyama 3,6 százalékkal került feljebb ma reggel.


Mérsékelt erősödéssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén

A jelentősebb csütörtöki erősödése után mérsékelt emelkedéssel indította a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 61 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a pénteki piacnyitás után. A Richter 0,1 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,6 százalékkal került feljebb, míg az OTP és a Mol árfolyama egyaránt 0,3 százalékkal került feljebb ma reggel.


A folytatódó kereskedelmi tárgyalásokban reménykednek a befektetők

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedtek a tengerentúli tőzsdék csütörtökön, enyhült a kereskedelmi háborús feszültség, miután a kínai fél jelezte, egyelőre nem válaszolnak azokra a védővámokra, amit az amerikai elnök múlt héten jelentett be. A kínai kereskedelmi tárca szóvivője tegnap elmondta, hogy Kína határozottan elutasítja a kereskedelmi háború eszkalációját és készek nyugodt módon tárgyalni és együttműködni a probléma megoldása érdekében, míg Donald Trump már arról beszélt, hogy hamarosan egészen más szinten folytatódnak a tárgyalások. A Dow végül 326 pontos emelkedés mellett 1,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,3 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 1,5 százalékos emelkedéssel fejezte be a hét negyedik napját.

Nagy emelkedéssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 558 pontos plusz mellett 1,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül erősödéssel zárták a csütörtöki kereskedést. Az OTP 0,8 százalékos emelkedés után 11 950 forinton zárt, a Mol pedig 0,5 százalékos erősödést követően 2 882 forinton zárt. A Magyar Telekom 1,8 százalékos erősödést követően 424 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától, míg a Richter valósággal szárnyalt, a gyógyszergyártó papírjai 3,8 százalékos erősödést követően 4 916 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést.

Mik az előjelek mára?

Az amerikai részvénypiacok csütörtöki erősödése után az ázsiai tőzsdék is emelkedtek a hét utolsó napján, a befektetők kedvezően fogadták az Egyesült Államok és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaira vonatkozó nyilatkozatokat, a hangulatot javította Donald Trump nyilatkozata is, miután az amerikai elnök szerint csütörtökön egyeztett egymással az amerikai és a kínai fél, és a későbbiekben további tárgyalások várhatók. A Nikkei 1,2 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékot emelkedett, míg a sanghaji börze a korábbi emelkedését ledolgozva 0,1 százalékkal került lejjebb a pénteki kereskedés második felében. Ázsia más részein jó hangulatban telt a hét utolsó napja, a dél-koreai Kospi 1,8 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,6 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek minimális erősödést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 31 pontos plusza 0,3 százalékos emelkedést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét utolsó napján beérkező gazdasági statisztikák mellett a piaci szereplők a kereskedelmi háborús hírfolyamra figyelnek majd, miután a legutóbbi nyilatkozatok alapján mintha az Egyesült Államok és Kína is békülékenyebb hangnemet ütne meg, és Donald Trump is a kereskedelmi tárgyalások folytatásáról beszélt.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken a KSH a második negyedéves, részletes GDP-adatsora mellett a júniusi keresetek statisztikáit teszi majd közzé. Németországból a júliusi kiskereskedelmi eladási adatsort publikálják, míg az eurozónából az augusztusi, előzetes inflációs statisztikára figyelnek majd a befektetők.A folytatódó kereskedelmi tárgyalásokban reménykednek a befektetők

Várhatóan a hét utolsó napján teszi majd közzé gyorsjelentését a BIF.A folytatódó kereskedelmi tárgyalásokban reménykednek a befektetők

Mi történt eddig a tőzsdéken?A folytatódó kereskedelmi tárgyalásokban reménykednek a befektetők

Egymilliárd forintos bejelentés az Enefitől

A romániai operációval kapcsolatban fontos bejelentés érkezett az Enefitől. Tovább a cikkhez

Vételre ajánlja a Masterplastot az MKB

Továbbra is vétel az ajánlása a Masterplast részvényeire az MKB-nak, a bank célára 25 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam. Tovább a cikkhez
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
cimlap_jo