Hamarosan eldőlhet az OTP sorsa
Üzlet

Hamarosan eldőlhet az OTP sorsa

Portfolio
Az elmúlt héten az OTP árfolyama fontos szint alá került és a részvény technikai képe alapján hamarosan eldőlhet, hogy merre haladhat tovább a bankpapír, a Mol is kiemelt szintek közelében jár, míg a Richter esetében a nagy kérdés, hogy az elmúlt hét második felének felpattanása után folytatódhat-e a részvény emelkedése. A hazai blue chipek technikai képe alapján megnéztük, hogy mire érdemes majd fókuszálni az előttünk álló néhány nap folyamán.

OTP

Az OTP az elmúlt hónapok során többször is sikertelenül próbált felfelé kitörni a 12 800 forint környékén található ellenállási zónából, mindemellett az árfolyam egyre magasabb mélypontok mellett egyre alacsonyabb csúcsokat hagyott a grafikonon. Az így formálódó beszűkülésből az OTP kedden lefelé tört ki, majd a hét második felében az árfolyam a korábbi emelkedő trendvonal visszatesztelésével próbálkozott meg. Amennyiben az emelkedés folytatódik, az OTP a 12 042 forintnál található 200 napos mozgóátlagot leküzdve a korábbi szűkülő háromszögbe kapaszkodhat vissza, majd a bankpapír a későbbieken ismét a 12 800 forintos ellenállási zóna felé vehetné az irányt. A jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, a 11 850 forint körüli szint jelentheti majd az első fontos szintet, míg alatta a 11 260 forint közelében található szintre érdemes majd figyelni.

Hamarosan eldőlhet az OTP sorsa

Mol

A csökkenő csatornában lefelé haladó Mol korábban letörte a 2 930 forintos szintet, majd az esés tovább folytatódott, és a Mol ezután a 2 820 forintos támasz alá kerülve a csökkenő csatorna alsó trendvonalát is megtesztelte. A túladott tartományban járó részvény ezt követően ismét emelkedéssel próbálkozott meg, majd a Mol a hét utolsó napján felpattant. A részvény a pénteki felpattanással a 2 930 forintos szintet leküzdve a 20 napos mozgóátlag felett tudott zárni, amennyiben az emelkedés folytatódik, az árfolyam az 50 napos mozgóátlagot veheti célba, 3 009 forintnál. Lefelé, a 2 930 forintos szint alá kerülve az árfolyam ismét a 2 820 forintos támasz felé vehetné az irányt.

Hamarosan eldőlhet az OTP sorsa

Richter

A Richter május végétől augusztus elejéig egy viszonylag jól körülhatárolható zónában oldalazott, 5 300 forint és 5 000 forint között, majd augusztus elején a részvény lefelé tört ki a sávból. Az árfolyam ezt követően a 4 800 forintos szint alá került, ami több éves időtávon vizsgálva többször szolgált támaszként és ellenállásként is. A 4 800 forintos szint alá kerülve az esés begyorsult, majd a rövid távon túladottá vált Richter ismét emelkedéssel próbálkozott meg. A részvény kedden a 4 800 forintos szint felett tudott bezárni, majd a hét közepének átmeneti bizonytalansága után csütörtökön és pénteken nagy emelkedés következett, a Richter ezzel az 5 000 forintos szint felett zárta a hetet. Ha sikerül az 5 000 forintos szint felett maradnia, az árfolyam az 5 053 forintnál található 50 napos mozgóátlag felett további emelkedéssel próbálkozhat meg. A jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, az 5 000 forintos szint alatt a Richter ismét a 4 800 forintos támaszt vehetné célba.

Hamarosan eldőlhet az OTP sorsa

Magyar Telekom

A Magyar Telekom a 2017 februárjától 2018 októberéig tartó nagy esése után emelkedéssel próbálkozott meg, az árfolyam esetében a rövid távú emelkedő trendvonalra érdemes figyelni, 415 forint közelében, amíg a papír ezt nem töri le szignifikáns módon, addig az emelkedés folytatódhat. A 415 forint közelében található, emelkedő trendvonal alá kerülve a következő fontos támaszt a 386 forintos szint jelenti majd a Magyar Telekom számára, ami az elmúlt évek folyamán többször funkcionált már támaszként.

Hamarosan eldőlhet az OTP sorsa
Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde
BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP