Üzlet

Emelkedett az OTP, lefordult a Mol

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek többsége felfelé kapaszkodott hétfő délután, a magyar tőzsde a kezdeti, enyhe erősödését ledolgozva pénteki záróértéke alá süllyedt vissza, majd a BUX végül mérsékelt eséssel zárta a hétfői kereskedést. A blue chipek közül egyedül az OTP tudott emelkedéssel zárni, míg a hazai nagypapírok közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Enyhe eséssel zárt a BUX, a blue chipek közül csak az OTP emelkedett

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 87 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,1 százalékos emelkedés után 12 140 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 1 százalékos esés után 419 forinton zárt. A Mol 1,5 százalékos esés után 2 904 forinton fejezte be a hétfői kereskedést, míg a Richter 0,9 százalékos esést követően 4 980 forinton búcsúzott a hét első napjától.


Emelkedik az OTP, gyengélkedik a Mol

Az irányadó európai részvényindexek többsége továbbra is felfelé kapaszkodik a hétfői kereskedés második felében, míg a tengertúli tőzsdék a hét első napján zárva tartanak. A hazai részvényindex 54 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül az 1 százalékos emelkedésével az OTP teljesített a legjobban, míg a pénteken nagyot emelkedő Mol és Richter ma gyengélkedik, a Mol 1,2 százalékos esése mellett a Richter árfolyama 0,8 százalékkal került lejjebb. A Magyar Telekom mindemellett 0,1 százalékot emelkedett ma.


Harmadával nőtt az Alteo profitja

Az Alteo bevétele több mint harmadával nőtt, EBITDA-ja pedig több mint duplájára emelkedett az idei első félévben. A vállalat több éves, intenzív befektetési időszakot zárt 2019 első felében, amely során több mint 20 milliárd forint értékben valósított meg, illetve kezdett el befektetési és beruházási projekteket. Tovább a cikkhez

Lefordult a Mol

Míg az irányadó európai börzék többsége felfelé kapaszkodott hétfőn, a régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a prágai tőzsde 0,5 százalékos erősödése mellett a lengyel WIG 0,4 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze stagnál. A hazai részvényindex 1,2 milliárd forintos forgalom és 73 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, a Mol lefordult, míg a blue chipek közül egyedül az OTP képes emelkedni. A BUX komponensei közül az AutoWallis és a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek a leggyengébben.


Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék

A kezdeti erősödést követően elfogyott a lendület a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetők pénteken a beérkező, felemás makroadatokat emésztették. A Dow 0,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 végül 0,1 százalékos emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, míg a Nasdaq 0,1 százalékos eséssel fejezte be a pénteki kereskedést. Mindemellett érdemes kiemelni, hogy a tengerentúli tőzsdék hétfőn zárva tartanak majd. Ázsiában vegyesen teljesítettek az irányadó részvényindexek, miután Kína és az Egyesült Államok szeptember 1-től kölcsönösen újabb pótvámokat vetett ki számos termékre. A befektetők mindemellett a hétvégén beérkezett kínai makroadatot emésztették, miután a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzserindex értéke a júliusi 49,7 pontról 49,5 pontra süllyedt augusztusban. A Nikkei és a hongkongi tőzsde egyaránt 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 1,3 százalékkal került feljebb. Az európai tőzsdék felfelé kapaszkodtak a hétfői piacnyitás után, az erősödés a délelőtt második felében, bár a részvénypiacokra az USA és Kína közötti kereskedelmi háború árnyékot vetett, a bányatársaságok részvényei a vasérc árának erősödése után emelkedtek hétfőn. A Reuters szerint a vasércárak emelkedését a hétvégi, kínai ígéret támogatta, ami regionális fejlesztésekbe és infrastrukturális projektekbe való befektetésekkel támogathatná a lassuló kínai gazdaságot. A mérsékelten kedvező hangulatban a DAX és a CAC 0,1 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,8 százalékkal került feljebb.


Stagnál a BUX, az OTP azonban emelkedéssel próbálkozik

A hétfői piacnyitástól távolodva elfogyott a BUX lendülete, a hazai részvényindex 14 pontos mínusz mellett pénteki záróértéke közelében jár, míg a blue chipek közül 0,6 százalékos erősödésével egyedül az OTP képes emelkedni. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esése mellett a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,5 százalékot esett.


Enyhe emelkedéssel indult a hét első napja a magyar tőzsdén

Mérsékelt erősödéssel indult a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 61 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,6 százalékos erősödése mellett a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Richter és a Magyar Telekom árfolyama egyaránt stagnált a hétfői piacnyitás után.


Eséssel indulhat a szeptember az európai tőzsdéken

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

Emelkedéssel indult a hét utolsó napja az amerikai részvénypiacokon, miután úgy tűnt, hogy az Egyesült Államok és Kína békülékenyebb hangnemet ütne meg egymással szemben a két ország kereskedelmi konfliktusában. A hangulatot azonban egy makroadat is beárnyékolta, miután kiderült, hogy jelentősen romlott a fogyasztók hangulata az Egyesült Államokban. A tengerentúli tőzsdék végül felemásan zárták a pénteki kereskedést, A Dow végül 41 pontos emelkedés mellett 0,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,1 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,1 százalékos eséssel fejezte be a hét utolsó napját.

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 530 pontos plusz mellett 1,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek vegyesen zárták a pénteki kereskedést. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esést követően 423 forinton zárt, míg az OTP 0,5 százalékkal került feljebb, a bankpapír 12 010 forinton fejezte be a pénteki napot. A Mol mindemellett 2,3 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 2,3 százalékos erősödéssel zártak, míg a Richter 2,2 százalékos emelkedés után 5 025 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától.

Pénteken 1,8 százalékot emelkedett a Tesla árfolyama, miután a kínai ipari és információtechnológiai minisztérium bejelentette: nem kell majd 10 százalékos adót fizetni a vállalat eladott elektromos autói után. Kína jelenleg 10 százalékos adót vet ki minden eladott járműre, éppen ezért a döntésnek köszönhetően egy Tesla megvásárlásának költsége durván 99 ezer jüannal (közel 4,2 millió forinttal) csökkenhet majd.

A Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi vita újabb fordulóponthoz ért: a két ország szeptember 1-től kölcsönösen újabb pótvámokat vetett ki számos termékre. Az intézkedések ellenére egyelőre egyik fél sem vonta vissza azt a korábbi egyezséget, hogy még szeptemberben folytatják a tárgyalásokat kereskedelmi vitáik rendezése érdekében.

Mik az előjelek mára?

Ázsiában felemásan teljesítenek az irányadó részvényindexek, miután Kína és az Egyesült Államok szeptember 1-től kölcsönösen újabb pótvámokat vetett ki számos termékre. A befektetők mindemellett a hétvégén beérkezett kínai makroadatot emésztették, miután a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzserindex értéke a júliusi 49,7 pontról 49,5 pontra süllyedt augusztusban. A Nikkei 0,4 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,6 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 1,2 százalékot erősödött. Ázsia más részein sem volt egyértelmű az irány hétfőn, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékos emelkedése mellett a szingapúri tőzsde 0,7 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt esést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 17 pontos mínusza 0,1 százalékos esést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők az USA és Kína kereskedelmi háborújával kapcsolatos hírekre fókuszálnak majd, miután az USA és Kína szeptember 1-től kölcsönösen újabb pótvámokat vetett ki számos termékre. Az intézkedések ellenére egyelőre egyik fél sem vonta vissza azt a korábbi egyezséget, hogy még szeptemberben folytatják a tárgyalásokat kereskedelmi vitáik rendezése érdekében. Mindemellett érdemes kiemelni, hogy az amerikai tőzsdék hétfőn zárva tartanak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn a hazai, augusztusi feldolgozóipari beszerzési menedzserindexet teszik közzé. Németországból, Franciaországból és az eurozónából az augusztusi, feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek végleges értékeit teszik majd közzé.Eséssel indulhat a szeptember az európai tőzsdéken

Hétfőn tette közzé gyorsjelentését az Alteo.Eséssel indulhat a szeptember az európai tőzsdéken

Mi történt eddig a tőzsdéken?Eséssel indulhat a szeptember az európai tőzsdéken
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
cimlap_jo