Üzlet

Emelkedett az OTP, lefordult a Mol

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek többsége felfelé kapaszkodott hétfő délután, a magyar tőzsde a kezdeti, enyhe erősödését ledolgozva pénteki záróértéke alá süllyedt vissza, majd a BUX végül mérsékelt eséssel zárta a hétfői kereskedést. A blue chipek közül egyedül az OTP tudott emelkedéssel zárni, míg a hazai nagypapírok közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Enyhe eséssel zárt a BUX, a blue chipek közül csak az OTP emelkedett

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 87 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,1 százalékos emelkedés után 12 140 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 1 százalékos esés után 419 forinton zárt. A Mol 1,5 százalékos esés után 2 904 forinton fejezte be a hétfői kereskedést, míg a Richter 0,9 százalékos esést követően 4 980 forinton búcsúzott a hét első napjától.


Emelkedik az OTP, gyengélkedik a Mol

Az irányadó európai részvényindexek többsége továbbra is felfelé kapaszkodik a hétfői kereskedés második felében, míg a tengertúli tőzsdék a hét első napján zárva tartanak. A hazai részvényindex 54 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül az 1 százalékos emelkedésével az OTP teljesített a legjobban, míg a pénteken nagyot emelkedő Mol és Richter ma gyengélkedik, a Mol 1,2 százalékos esése mellett a Richter árfolyama 0,8 százalékkal került lejjebb. A Magyar Telekom mindemellett 0,1 százalékot emelkedett ma.


Harmadával nőtt az Alteo profitja

Az Alteo bevétele több mint harmadával nőtt, EBITDA-ja pedig több mint duplájára emelkedett az idei első félévben. A vállalat több éves, intenzív befektetési időszakot zárt 2019 első felében, amely során több mint 20 milliárd forint értékben valósított meg, illetve kezdett el befektetési és beruházási projekteket. Tovább a cikkhez

Lefordult a Mol

Míg az irányadó európai börzék többsége felfelé kapaszkodott hétfőn, a régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a prágai tőzsde 0,5 százalékos erősödése mellett a lengyel WIG 0,4 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze stagnál. A hazai részvényindex 1,2 milliárd forintos forgalom és 73 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, a Mol lefordult, míg a blue chipek közül egyedül az OTP képes emelkedni. A BUX komponensei közül az AutoWallis és a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek a leggyengébben.


Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék

A kezdeti erősödést követően elfogyott a lendület a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetők pénteken a beérkező, felemás makroadatokat emésztették. A Dow 0,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 végül 0,1 százalékos emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, míg a Nasdaq 0,1 százalékos eséssel fejezte be a pénteki kereskedést. Mindemellett érdemes kiemelni, hogy a tengerentúli tőzsdék hétfőn zárva tartanak majd. Ázsiában vegyesen teljesítettek az irányadó részvényindexek, miután Kína és az Egyesült Államok szeptember 1-től kölcsönösen újabb pótvámokat vetett ki számos termékre. A befektetők mindemellett a hétvégén beérkezett kínai makroadatot emésztették, miután a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzserindex értéke a júliusi 49,7 pontról 49,5 pontra süllyedt augusztusban. A Nikkei és a hongkongi tőzsde egyaránt 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 1,3 százalékkal került feljebb. Az európai tőzsdék felfelé kapaszkodtak a hétfői piacnyitás után, az erősödés a délelőtt második felében, bár a részvénypiacokra az USA és Kína közötti kereskedelmi háború árnyékot vetett, a bányatársaságok részvényei a vasérc árának erősödése után emelkedtek hétfőn. A Reuters szerint a vasércárak emelkedését a hétvégi, kínai ígéret támogatta, ami regionális fejlesztésekbe és infrastrukturális projektekbe való befektetésekkel támogathatná a lassuló kínai gazdaságot. A mérsékelten kedvező hangulatban a DAX és a CAC 0,1 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,8 százalékkal került feljebb.


Stagnál a BUX, az OTP azonban emelkedéssel próbálkozik

A hétfői piacnyitástól távolodva elfogyott a BUX lendülete, a hazai részvényindex 14 pontos mínusz mellett pénteki záróértéke közelében jár, míg a blue chipek közül 0,6 százalékos erősödésével egyedül az OTP képes emelkedni. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esése mellett a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,5 százalékot esett.


Enyhe emelkedéssel indult a hét első napja a magyar tőzsdén

Mérsékelt erősödéssel indult a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 61 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,6 százalékos erősödése mellett a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Richter és a Magyar Telekom árfolyama egyaránt stagnált a hétfői piacnyitás után.


Eséssel indulhat a szeptember az európai tőzsdéken

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

Emelkedéssel indult a hét utolsó napja az amerikai részvénypiacokon, miután úgy tűnt, hogy az Egyesült Államok és Kína békülékenyebb hangnemet ütne meg egymással szemben a két ország kereskedelmi konfliktusában. A hangulatot azonban egy makroadat is beárnyékolta, miután kiderült, hogy jelentősen romlott a fogyasztók hangulata az Egyesült Államokban. A tengerentúli tőzsdék végül felemásan zárták a pénteki kereskedést, A Dow végül 41 pontos emelkedés mellett 0,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,1 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,1 százalékos eséssel fejezte be a hét utolsó napját.

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 530 pontos plusz mellett 1,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek vegyesen zárták a pénteki kereskedést. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esést követően 423 forinton zárt, míg az OTP 0,5 százalékkal került feljebb, a bankpapír 12 010 forinton fejezte be a pénteki napot. A Mol mindemellett 2,3 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 2,3 százalékos erősödéssel zártak, míg a Richter 2,2 százalékos emelkedés után 5 025 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától.

Pénteken 1,8 százalékot emelkedett a Tesla árfolyama, miután a kínai ipari és információtechnológiai minisztérium bejelentette: nem kell majd 10 százalékos adót fizetni a vállalat eladott elektromos autói után. Kína jelenleg 10 százalékos adót vet ki minden eladott járműre, éppen ezért a döntésnek köszönhetően egy Tesla megvásárlásának költsége durván 99 ezer jüannal (közel 4,2 millió forinttal) csökkenhet majd.

A Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi vita újabb fordulóponthoz ért: a két ország szeptember 1-től kölcsönösen újabb pótvámokat vetett ki számos termékre. Az intézkedések ellenére egyelőre egyik fél sem vonta vissza azt a korábbi egyezséget, hogy még szeptemberben folytatják a tárgyalásokat kereskedelmi vitáik rendezése érdekében.

Mik az előjelek mára?

Ázsiában felemásan teljesítenek az irányadó részvényindexek, miután Kína és az Egyesült Államok szeptember 1-től kölcsönösen újabb pótvámokat vetett ki számos termékre. A befektetők mindemellett a hétvégén beérkezett kínai makroadatot emésztették, miután a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzserindex értéke a júliusi 49,7 pontról 49,5 pontra süllyedt augusztusban. A Nikkei 0,4 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,6 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 1,2 százalékot erősödött. Ázsia más részein sem volt egyértelmű az irány hétfőn, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékos emelkedése mellett a szingapúri tőzsde 0,7 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt esést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 17 pontos mínusza 0,1 százalékos esést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők az USA és Kína kereskedelmi háborújával kapcsolatos hírekre fókuszálnak majd, miután az USA és Kína szeptember 1-től kölcsönösen újabb pótvámokat vetett ki számos termékre. Az intézkedések ellenére egyelőre egyik fél sem vonta vissza azt a korábbi egyezséget, hogy még szeptemberben folytatják a tárgyalásokat kereskedelmi vitáik rendezése érdekében. Mindemellett érdemes kiemelni, hogy az amerikai tőzsdék hétfőn zárva tartanak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn a hazai, augusztusi feldolgozóipari beszerzési menedzserindexet teszik közzé. Németországból, Franciaországból és az eurozónából az augusztusi, feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek végleges értékeit teszik majd közzé.Eséssel indulhat a szeptember az európai tőzsdéken

Hétfőn tette közzé gyorsjelentését az Alteo.Eséssel indulhat a szeptember az európai tőzsdéken

Mi történt eddig a tőzsdéken?Eséssel indulhat a szeptember az európai tőzsdéken
BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP