Üzlet

Jöhetnek az újabb akvizíciók az Opusnál

Portfolio
Nagy kötvénykibocsátásra készül az Opus, amit főként a hitelek átstrukturálására fordítana, de további akvizíciókat is finanszírozhat belőle a cég. A társaság múlt héten kedvező hitelminősítést kapott a Scope-tól, aminek köszönhetően a nemzetközi befektetők szemében kedvezőbb célpont lehet a cég - mondta el az Opus vezérigazgatója, Gál Mikós a Világgazdaságnak adott interjújában.
A Scope Ratings múlt heti minősítése visszaigazolja, hogy jó döntés volt a Konzum beolvasztása az Opusba, a holdingtársaság ugyanis együtt erősebb, gyorsabb növekedésre képes -nyilatkozta Gál Miklós. A jegybanki program segítségével még kedvezőbb hitelstruktúrája lesz a vállalatcsoportnak - tette hozzá.

A cégvezetés reméli, hogy a minősítés híre a határon túli befektetési alapokhoz is eljut majd, a forrásbevonással nem titkolt cél az, hogy az Opus részvényei még vonzóbb célpontként jelenhessenek meg a nemzetközi befektetők szemében. A kötvénykibocsátásból részben a finanszírozás átstrukturálását tervezi a vállalat, a hosszú és a fix kötvényági forrásokkal részben még kedvezőbb konstrukciójú finanszírozáshoz juthat majd az Opus. A kötvény addicionális forrásnak is tekinthető a megléphető akvizíciók részfinanszírozására.

A 28,6 milliárd forintos kötvénykibocsátást zártkörű aukcióként tervezi a vállalat, ahol számít a cég a piaci szereplőkre és az MNB által szabott 20 milliárdos keretre "megnyugtató támaszként" tekintenek. Ennek előkészítése több hónapos folyamat lesz, aminek egyik előzetes feltételét sikeresen teljesítette a társaság a hitelminősítői vizsgálattal. Hamarosan összehív a vállalat egy rendkívüli közgyűlést, ahol a részvényesek dönthetnek a kötvénykibocsátási programban való részvételről. A kötvénykibocsátás időpontjáról a közgyűlést követően, a kibocsátási program publikálásakor tud majd nyilatkozni a társaság. Az Opus azt reméli, hogy a régióból is lesz érdeklődés a kötvény iránt.

Ami a potenciális akvizíciókat illeti, Gál Miklós elmondta, hogy hazai és régiós fejlesztésekben is gondolkodnak, de egyelőre marad a magyar fókusz. A célpontok az energetika, az élelmiszeripar és a turizmus területéről kerülhetnek ki. Stratégiai ágazatokba fektet a vállalat, amelyek meghatározó piaci szereplők. A cél a piacvezető szerep kialakítása.

Jöhetnek az újabb akvizíciók az Opusnál
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
GettyImages-1135670779
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
GettyImages-1126212271