Nagyon viszik az új autókat Magyarországon - Ezek a legnépszerűbb márkák
Üzlet

Nagyon viszik az új autókat Magyarországon - Ezek a legnépszerűbb márkák

MTI
Portfolio
Augusztusban 15 618 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, 21 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ez egyben azt is jelentette, hogy az év első nyolc hónapjában 105 451 új gépkocsit adtak el, ami 10,1 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) és a Carinfo.hu a DataHouse adatai alapján.
Az MGE megerősítette, hogy az első nyolc hónap értékesítési számai nagyon közel vannak időarányosan a növekedési várakozásukhoz, így az év végére várt értékesítési volumen reálisnak, sőt inkább túlteljesíthetőnek látszik. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a személygépjárművek esetében az idén összesen 160 ezer forgalomba helyezéssel számolt az MGE a januárban kiadott előrejelzésében.

Kiemelték, hogy a tisztán elektromos gépkocsik forgalomba helyezése kis mennyiség (124 darab) mellett 16 százalékot növekedett augusztusban. Korábban rámutattak, hogy a felvevő piac egyelőre korlátozott, és alatta marad az év eleji várakozásnak. Ugyan a töltőhálózat lassan fejlődik, sok esetben az otthoni és a munkahelyi töltés is megoldott, de ezen autók beszerzési ára továbbra is igen magas.

Az egyesület korábban azt is hangsúlyozta, hogy a kormány nagycsaládosokat támogató programja nagyon sikeresen indult. A legfrissebb statisztikák szerint augusztus végéig mintegy 11 ezer igénylés érkezett, ami meghaladja a várakozásokat. Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, a bejelentése után 5 hónappal július elsején életbe lépett a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program. Friss összeállításunkban megnéztük az aktuális listaárakat, amelyeket az alábbi linkre kattintva lehet elérni:Augusztusban egyébként a legtöbb autót a Suzuki adta el, szám szerint 4441 darabot, a márka piaci részesedése ezzel 28,4 százalék volt. A lista második helyén a Toyota állt 1231 darab eladott új személyautóval és 7,9 százalékot megközelítő piaci részesedéssel, őket követte a Volkswagen, a Ford és az Opel.

Nagyon viszik az új autókat Magyarországon - Ezek a legnépszerűbb márkák
A legnépszerűbb kategória a globális trendeknek megfelelően nálunk is az SUV, több mint minden harmadik autó (37%) SUV volt az eladót új autók között az év első nyolc hónapjában. A lista második helyét az alsó-középkategória, míg a harmadikat a kisautók szerezték meg.

Nagyon viszik az új autókat Magyarországon - Ezek a legnépszerűbb márkák
Kiderült az is, hogy augusztusban 2653 új kishaszongépjármű került forgalomba, 51 százalékkal több, mint tavaly augusztusban. A nagyhaszonjárművek és az autóbuszok forgalomba helyezése ugyanakkor mérséklődött, 45 és 44 százalékos volt a visszaesés, a kumulált darabszám 3978 és 362 volt. Az MGE hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az autóbuszok piaca szűk, havonkénti változásai ezért olykor jelentősek, a folyamatokat az éves adatok jobban mutatják. Az egyesület hozzátette azt is, hogy a nagyhaszonjárműveknél a tavalyival azonos mértékű teljesítést valószínűsítenek 2019-re.
Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Wall Street