Üzlet

Csökkentette a BIF célárát az MKB

Portfolio
A BIF pénteken publikálta első féléves számait, amit az MKB mai elemzésében értékelt, az MKB a gyorsjelentés után frissítette a modelljét, majd a BIF célárát 299 forintról 293 forintra vágta vissza.
A BIF pénteken tette közzé legfrissebb számait, amit az MKB szerdai elemzésében értékelt. A BIF esetében az értékesítés nettó árbevétele 75,6 százalékkal 2,662 milliárd forintra emelkedett 2019. első félévében a korábbi év azonos időszakához képest, míg az adózott eredmény 1,11 milliárd forintra nőtt az idei év első félévében.

Az irodapiaci szegmens bevétele 83 százalékkal 1,9 milliárd forintra nőtt. A BIF által megvásárolt és felújított Vigadó Palotával a társaság mintegy 15 000 ezer négyzetméterrel növelte a bérbeadható terület nagyságát. A BIF az elkövetkező évek folyamán további fejlesztéseket hajthat végre a meglévő ingatlanjai esetében, az MKB elemzői szerint 2022-re a teljes bérbeadható terület elérheti a 70 000 négyzetmétert. Ezenkívül a parkolóházak piaca szegmens jól teljesített a múlt évben, a szerződéses állomány és az óradíjas parkolások száma is növekedett.

Az építési telkek és lakóingatlanok piaca szegmens bevétele közel 800 millió forint volt 2019. első félévében, a korábbi év azonos időszakának közel 490 millió forintos bevételével összehasonlítva. A Harsánylejtő Projekt keretén belül a lakóingatlan-fejlesztés I. ütemében épülő 20 lakás értékesítése 2019. június 30-ra elérte a 80 százalékot; a lakóingatlan-fejlesztés II. üteme során megvalósuló további 20 lakás átadása 2020. I. negyedévében várható, az értékesítettség 2019. félév végével 60 százalékot tett ki.

2019. első felében a költségek is növekedtek, az anyag jellegű ráfordítások 60 százalékkal nőttek főként a Harsánylejtő Kft.-ben a társasházi építkezések elszámolása, a Vigadó Palota bérlői kialakításának befejezése és bérbeadása, valamint a megvásárolt Attila úti ingatlanon elkezdett munkálatok elszámolása miatt. A személyi jellegű ráfordítások 2019. első félévben 56 százalékkal nőttek a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva, amely mögött a társaság stratégiai céljainak megvalósításával összefüggő létszámbővülés állt.

Az MKB szerint az elmúlt év folyamán a BIF készpénzegyenlege és adósságállománya is megváltozott. A társaság szeptember 3-án jelentette be, hogy az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 7 579 600 000 forint összegű 10 éves futamidejű évi 1,82 százalékos fix kamatozású forint kölcsönt nyújt a társaság részére, amit a BIF a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-nél fennálló, 8 milliárd forint összegű beruházási hiteltartozása végtörlesztéséhez használ fel. Az új hitel hatással van a társaság súlyozott átlagos tőkeköltségére (WACC). Az MKB a gyorsjelentés után mindemellett az új ingatlanfejlesztési projekt (az Attila úti ingatlan) pénzáramlásait is beépítette modelljébe, az MKB elemzői a DCF-modelljük minimális módosítása után a BIF egyéves célárát 299 forintról 293 forintra csökkentették. Az MKB célára 0,3 százalékkal magasabb a BIF keddi záróárával összehasonlítva.

Csökkentette a BIF célárát az MKB
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
bika wall street index tőzsde