Üzlet

Kölcsönt vett fel a BIF

Portfolio
A BIF tegnap bejelentette, hogy a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-nél fennálló kölcsönszerződés szerinti 8 milliárd forintos összegű beruházási hiteltartozása végtörlesztése céljából az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 7 579 600 000 forint összegű 10 éves futamidejű évi 1,82 százalékos fix kamatozású forint kölcsönt nyújt a társaság részére.
A BIF kedden bejelentette, hogy a társaság és az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. között 2018. november 7-én létrejött 20 milliárd forint összegű hitelkeret-szerződés alapján a társaság és az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. között a tegnapi napon létrejött kölcsönszerződés szerint a társaságnak a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-nél fennálló 2017. november 24-én létrejött kölcsönszerződés szerinti 8 000 000 000 forint összegű beruházási hiteltartozása végtörlesztése céljából az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 7 579 600 000 forint összegű 10 éves futamidejű évi 1,82 százalékos fix kamatozású forint kölcsönt nyújt a társaság részére. A fentiek eredményeként az ügylettel kiváltott beruházási hiteltartozás végtörlesztésére várhatóan 2019. szeptember 13-i értéknappal kerül sor.

A mostani bejelentéssel kapcsolatban érdemes felidézni, hogy a BIF és az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. között 2018. november 7-én létrejött hitelkeret-szerződés értelmében a 20 milliárd forintot ingatlanvásárlásra, ingatlanfejlesztésre és hitelkiváltásra is felhasználhatja a vállalat. A most közzétett bejelentés szerint utóbbira, vagyis közel 7,6 milliárd forintos hitelkiváltásra került sor. Ez egyben azt is jelenti, hogy a BIF számára még több mint 12,4 milliárd forintos hitelkeret áll rendelkezésre, amely pozitív hír. Ugyanis, ahogy a most közzétett közleményből is kiderül, nagyon olcsón (1,82%-os fix kamatozás) juthat hosszú lejáratú forinthitelhez a BIF. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a szóban forgó hitel nagy előnye az is, hogy rugalmas a felhasználása, megteremti annak a lehetőségét is, hogy a társaság forintban adja bérbe az ingatlanjait. Azt is észre kell venni, hogy nagyon jól időzített a BIF menedzsmentje, gyakorlatilag a hozamkörnyezet mélypontján váltotta ki a hiteleit.

Erős első féléven van túl a BIF

Pénteken tette közzé első féléves számait a BIF, az értékesítés nettó árbevétele 75,6 százalékkal 2,662 milliárd forintra nőtt 2019. első félévében a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva. A cégcsoport által az idei év első félévében elért értékesítés nettó árbevétel nagy részét az ingatlanok bérbeadásából származó bérleti, parkolási és üzemeltetési díjbevételek tették ki, amik együttesen a bevételek közel 70 százalékát adták, de jelentős, mintegy 30 százalékos arányt képviselt a tárgyidőszaki árbevételen belül a Harsánylejtő építési telkek és társasházi lakások értékesítéséből származó bevételek is. Az ingatlanhasznosításból származó bevételek a magasabb kihasználtságnak és az érvényesített díjemeléseknek köszönhetően emelkedtek. Az előző év azonos időszakához viszonyítva az építési telkek és lakások értékesítéséből származó bevétel jelentősen, 308 millió forinttal nőtt, főként a tárgyidőszakban realizálódott Harsánylejtő társasházi lakásértékesítéseknek köszönhetően.

Kölcsönt vett fel a BIF
A BIF működési eredménye 25,2 százalékkal 1,222 milliárd forintra emelkedett 2019. első félévében a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva, míg a BIF adózott eredménye 28 százalékkal 1,11 milliárd forintra emelkedett 2019. első félévében a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva.

Kölcsönt vett fel a BIF

Nagyot emelkedett idén az árfolyam

A BIF tegnap 2,7 százalékkal került lejjebb, míg a társaság részvényárfolyama idén 36,4 százalékot emelkedett.

Kölcsönt vett fel a BIF
Frankfurti tőzsde
forint200117
cimlap_arany0219
Sanna Marin Angela Merkel unios koltsegevetes nemetorszag finnorszag
idős_nyugdíj_shutter
Ursula von der Leyen velemeny cikk digitalis atallas europai bizottsag 200219
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde