Üzlet

Nagy emelkedéssel zárt az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek emelkedtek szerdán, a hazai részvényindex a nap első felének erősödése után lefordult és a BUX előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza, majd a szerdai piaczárás felé közeledve a magyar tőzsde ismét emelkedéssel próbálkozott meg. A BUX végül 0,9 százalékos emelkedéssel zárt, míg a hazai blue chipek közül 2,3 százalékos erősödésével az OTP teljesített a legjobban.

Nagyot emelkedett az OTP

A délelőtti erősödést ledolgozva előző napi záróértéke alá süllyedt vissza a hazai részvényindex, majd a szerdai piaczárás felé közeledve a magyar tőzsde ismét emelkedni kezdett, a BUX végül 348 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek szerdán. A Richter 0,2 százalékos esés után 4 956 forinton zárt, a Magyar Telekom mindemellett 0,2 százalékkal került feljebb, a telekomcég papírjai 424 forinton zártak. A Mol 0,2 százalékos erősödés után 2 880 forinton fejezte be a szerdai kereskedést, míg az OTP a nap második felében nagyot emelkedett, a bankpapír végül 2,3 százalékos erősödés után 12 260 forinton vett búcsút a hét harmadik napjától.


Emelkednek az amerikai tőzsdék

Az ázsiai tőzsdék szerdai emelkedése után az irányadó európai részvényindexek felpattantak szerdán, a hangulatot egy kínai, szolgáltatói beszerzési menedzserindex mellett a hongkongi főkormányzó intézkedése javította, miután Carrie Lam visszavonta a kiadatási törvénytervezetet, ami hetekkel ezelőtt elindította a jelentős hongkongi tüntetéseket. A kedvező részvénypiaci hangulatban a tengerentúli tőzsdék is emelkednek, a szerdai piacnyitástól távolodva a Nasdaq 1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,8 százalékot erősödött, míg a Dow 0,8 százalékkal került feljebb.


Előző napi záróértéke közelében jár a BUX

A szerdai kereskedés második felére ráfordulva az irányadó európai részvényindexek továbbra is emelkednek, a régiós tőzsdék közül a bécsi börze 1 százalékkal került feljebb, míg a lengyel WIG 0,8 százalékot emelkedett. A prágai tőzsde 0,1 százalékkal került ma feljebb. A magyar tőzsde a nap első felének emelkedését ledolgozva előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza, a BUX 2,9 milliárd forintos forgalom mellett 9 ponttal került lejjebb. A blue chipek az OTP kivételével esnek, a BUX komponensei közül az ANY Biztonsági Nyomda és a CIG Pannónia részvényei teljesítenek a legrosszabbul.


Megtépték a hongkongi tőzsdét, bejelentést várnak

Közel 4 százalékot szárnyalt a mai kereskedésben a hongkongi tőzsdeindex, miután olyan hírek röppentek fel, miszerint a hongkongi főkormányzó visszavonja a kiadatási törvénytervezetet, ami hetekkel ezelőtt elindította a véres tüntetéseket. Tovább a cikkhez

Emelkednek az európai tőzsdék

Lejjebb kerültek az amerikai részvénypiacok kedden, a hangulatot az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező bizonytalanság mellett egy kedvezőtlen feldolgozóipari adat vetette vissza, miután a tengerentúli tőzsdék lejjebb kerültek kedden, miután az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe a várt 51,1 ponttal szemben 49,1 pontra esett augusztusban, ami 2016 márciusa óta a legalacsonyabb értéket jelentette. A tengerentúli tőzsdék eséssel zárták a hét második napját, a Dow és a Nasdaq egyaránt 1,1 százalékot esett, míg az S&P500 0,7 százalékkal került lejjebb. Ázsiában javult a részvénypiaci hangulat, miután a kínai Caixin szolgáltatói beszerzési menedzserindexe a júliusi 51,6 pontról 52,1 pontra emelkedett augusztusban. A Nikkei 0,2 százalékos emelkedése mellett a sanghaji börze 0,9 százalékot erősödött, míg a hongkongi tőzsde 4 százalékot erősödött, miután olyan hírek láttak napvilágot, ami szerint hongkongi főkormányzó a mai nap folyamán visszavonja majd a Kínának történő kiadatási törvénytervezetet. Az ázsiai tőzsdék szerdai emelkedése után az irányadó európai részvényindexek felpattantak ma délelőtt, a francia CAC40 1,3 százalékos erősödése mellett az olasz tőzsde 1,7 százalékkal került feljebb, míg a DAX 1,3 százalékkal került feljebb.


Emelkedik a BUX, felpattant az OTP

A szerdai piacnyitástól távolodva a magyar tőzsde a kezdeti emelkedés egy részét ledolgozta, a BUX 259 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom 0,7 százalékos esése mellett a Richter 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,6 százalékot emelkedett. A hazai blue chipek közül 1,2 százalékos emelkedésével az OTP teljesít a legjobban.


Gyorsjelentés után emelkedik a PannErgy árfolyama

A keddi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a PannErgy, a társaság árbevétele 30 százalékkal 3 121 millió forintra nőtt 2019. első félévében a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva, a működési eredmény 65 százalékkal 780 millió forintra nőtt, míg az adózott eredmény 603 millió forint lett 2019. első félévében. A társaság számait kedvezően fogadták a piaci szereplők, a PannErgy árfolyama 5,8 százalékot emelkedett ma reggel, majd a részvény ezt követően a korábbi emelkedés egy részét ledolgozta, a PannErgy 4,1 százalékkal került ma feljebb.


Felpattant a BUX

Emelkedéssel indul a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a szerdai piacnyitástól távolodva a BUX 457 pontos plusz mellett 1,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével emelkednek. A Richter 0,6 százalékkal került feljebb, az OTP 1,3 százalékot emelkedett, míg a Mol 1,7 százalékkal került feljebb ma délelőtt.


Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A hétfői szünnap után kedden a megszokott menetrend szerint folytatódott a kereskedés az amerikai részvénypiacokon, a tengerentúli tőzsdék lejjebb kerültek kedden, az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező bizonytalanság mellett egy kedvezőtlen feldolgozóipari adat vetette vissza a hangulatot, miután az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe a várt 51,1 ponttal szemben 49,1 pontra esett augusztusban, ami 2016 márciusa óta a legalacsonyabb értéket jelentette. A Dow végül 285 pontos esés után 1,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,7 százalékot esett, míg a Nasdaq 1,1 százalékos eséssel zárta a hét második napját.

Eséssel zárta a hát második napját a magyar tőzsde, a BUX 302 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zártak. A Magyar Telekom 1 százalékos emelkedést követően 423 forinton zárt, míg a Richter 0,2 százalékos esés után 4 968 forinton zárt. A Mol 1 százalékkal került lejjebb, az olajcég részvényei 2 874 forinton fejezték be a keddi kereskedést, míg az OTP több mint 2 százalékos mai esésének egy részét végül ledolgozva, 1,2 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 11 990 forinton búcsúzott a hét második napjától.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék keddi esése után Ázsiában javult a részvénypiacok hangulata, miután a kínai Caixin szolgáltatói beszerzési menedzserindexe a júliusi 51,6 pontról 52,1 pontra emelkedett augusztusban. A Nikkei 0,2 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,9 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,7 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,6 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,8 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 125 pontos plusza 1,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusának híreire figyelnek, Donald Trump kedden a CNBC beszámolója szerint a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodást sürgette, az amerikai elnök szerint újraválasztása esetén a megállapodás feltételei szigorúbbak lesznek. Mindemellett a Brexittel kapcsolatos hírekre fókuszálnak majd a piaci szereplők, a brit kormányt tegnap leszavazták a parlamenti szavazáson, így később napirendre tűzhetik a megállapodás nélküli Brexit tilalmát célzó törvény tervezetét.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán a KSH a júliusi kiskereskedelmi adatsorát teszi közzé, az eurozónából a júliusra vonatkozó kiskereskedelmi statisztikákat publikálják, míg az Egyesült Államokból a júliusi, külkereskedelmi forgalom friss adata érkezik majd.Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja az európai tőzsdéken

Szerdán nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja az európai tőzsdéken

Mi történt eddig a tőzsdéken?Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja az európai tőzsdéken

Hússzorozó eredmény a Pannergytől

A kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően jól sikerült a Pannergy első féléve. Az árbevétel 30%-kal nőtt a bázis időszakhoz képest, a nettó eredmény több mint húszszorozódott. Tovább a cikkhez
Nagy mozgásokat hozott az MSCI átsúlyozás a magyar tőzsdén
opel gyar motorgyartas szentgotthard autoipar
City of Tomorrow Malmö
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
GettyImages-1075371874