Üzlet

Nagy emelkedéssel zárt az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek emelkedtek szerdán, a hazai részvényindex a nap első felének erősödése után lefordult és a BUX előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza, majd a szerdai piaczárás felé közeledve a magyar tőzsde ismét emelkedéssel próbálkozott meg. A BUX végül 0,9 százalékos emelkedéssel zárt, míg a hazai blue chipek közül 2,3 százalékos erősödésével az OTP teljesített a legjobban.

Nagyot emelkedett az OTP

A délelőtti erősödést ledolgozva előző napi záróértéke alá süllyedt vissza a hazai részvényindex, majd a szerdai piaczárás felé közeledve a magyar tőzsde ismét emelkedni kezdett, a BUX végül 348 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek szerdán. A Richter 0,2 százalékos esés után 4 956 forinton zárt, a Magyar Telekom mindemellett 0,2 százalékkal került feljebb, a telekomcég papírjai 424 forinton zártak. A Mol 0,2 százalékos erősödés után 2 880 forinton fejezte be a szerdai kereskedést, míg az OTP a nap második felében nagyot emelkedett, a bankpapír végül 2,3 százalékos erősödés után 12 260 forinton vett búcsút a hét harmadik napjától.


Emelkednek az amerikai tőzsdék

Az ázsiai tőzsdék szerdai emelkedése után az irányadó európai részvényindexek felpattantak szerdán, a hangulatot egy kínai, szolgáltatói beszerzési menedzserindex mellett a hongkongi főkormányzó intézkedése javította, miután Carrie Lam visszavonta a kiadatási törvénytervezetet, ami hetekkel ezelőtt elindította a jelentős hongkongi tüntetéseket. A kedvező részvénypiaci hangulatban a tengerentúli tőzsdék is emelkednek, a szerdai piacnyitástól távolodva a Nasdaq 1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,8 százalékot erősödött, míg a Dow 0,8 százalékkal került feljebb.


Előző napi záróértéke közelében jár a BUX

A szerdai kereskedés második felére ráfordulva az irányadó európai részvényindexek továbbra is emelkednek, a régiós tőzsdék közül a bécsi börze 1 százalékkal került feljebb, míg a lengyel WIG 0,8 százalékot emelkedett. A prágai tőzsde 0,1 százalékkal került ma feljebb. A magyar tőzsde a nap első felének emelkedését ledolgozva előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza, a BUX 2,9 milliárd forintos forgalom mellett 9 ponttal került lejjebb. A blue chipek az OTP kivételével esnek, a BUX komponensei közül az ANY Biztonsági Nyomda és a CIG Pannónia részvényei teljesítenek a legrosszabbul.


Megtépték a hongkongi tőzsdét, bejelentést várnak

Közel 4 százalékot szárnyalt a mai kereskedésben a hongkongi tőzsdeindex, miután olyan hírek röppentek fel, miszerint a hongkongi főkormányzó visszavonja a kiadatási törvénytervezetet, ami hetekkel ezelőtt elindította a véres tüntetéseket. Tovább a cikkhez

Emelkednek az európai tőzsdék

Lejjebb kerültek az amerikai részvénypiacok kedden, a hangulatot az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező bizonytalanság mellett egy kedvezőtlen feldolgozóipari adat vetette vissza, miután a tengerentúli tőzsdék lejjebb kerültek kedden, miután az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe a várt 51,1 ponttal szemben 49,1 pontra esett augusztusban, ami 2016 márciusa óta a legalacsonyabb értéket jelentette. A tengerentúli tőzsdék eséssel zárták a hét második napját, a Dow és a Nasdaq egyaránt 1,1 százalékot esett, míg az S&P500 0,7 százalékkal került lejjebb. Ázsiában javult a részvénypiaci hangulat, miután a kínai Caixin szolgáltatói beszerzési menedzserindexe a júliusi 51,6 pontról 52,1 pontra emelkedett augusztusban. A Nikkei 0,2 százalékos emelkedése mellett a sanghaji börze 0,9 százalékot erősödött, míg a hongkongi tőzsde 4 százalékot erősödött, miután olyan hírek láttak napvilágot, ami szerint hongkongi főkormányzó a mai nap folyamán visszavonja majd a Kínának történő kiadatási törvénytervezetet. Az ázsiai tőzsdék szerdai emelkedése után az irányadó európai részvényindexek felpattantak ma délelőtt, a francia CAC40 1,3 százalékos erősödése mellett az olasz tőzsde 1,7 százalékkal került feljebb, míg a DAX 1,3 százalékkal került feljebb.


Emelkedik a BUX, felpattant az OTP

A szerdai piacnyitástól távolodva a magyar tőzsde a kezdeti emelkedés egy részét ledolgozta, a BUX 259 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom 0,7 százalékos esése mellett a Richter 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,6 százalékot emelkedett. A hazai blue chipek közül 1,2 százalékos emelkedésével az OTP teljesít a legjobban.


Gyorsjelentés után emelkedik a PannErgy árfolyama

A keddi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a PannErgy, a társaság árbevétele 30 százalékkal 3 121 millió forintra nőtt 2019. első félévében a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva, a működési eredmény 65 százalékkal 780 millió forintra nőtt, míg az adózott eredmény 603 millió forint lett 2019. első félévében. A társaság számait kedvezően fogadták a piaci szereplők, a PannErgy árfolyama 5,8 százalékot emelkedett ma reggel, majd a részvény ezt követően a korábbi emelkedés egy részét ledolgozta, a PannErgy 4,1 százalékkal került ma feljebb.


Felpattant a BUX

Emelkedéssel indul a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a szerdai piacnyitástól távolodva a BUX 457 pontos plusz mellett 1,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével emelkednek. A Richter 0,6 százalékkal került feljebb, az OTP 1,3 százalékot emelkedett, míg a Mol 1,7 százalékkal került feljebb ma délelőtt.


Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A hétfői szünnap után kedden a megszokott menetrend szerint folytatódott a kereskedés az amerikai részvénypiacokon, a tengerentúli tőzsdék lejjebb kerültek kedden, az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező bizonytalanság mellett egy kedvezőtlen feldolgozóipari adat vetette vissza a hangulatot, miután az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe a várt 51,1 ponttal szemben 49,1 pontra esett augusztusban, ami 2016 márciusa óta a legalacsonyabb értéket jelentette. A Dow végül 285 pontos esés után 1,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,7 százalékot esett, míg a Nasdaq 1,1 százalékos eséssel zárta a hét második napját.

Eséssel zárta a hát második napját a magyar tőzsde, a BUX 302 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zártak. A Magyar Telekom 1 százalékos emelkedést követően 423 forinton zárt, míg a Richter 0,2 százalékos esés után 4 968 forinton zárt. A Mol 1 százalékkal került lejjebb, az olajcég részvényei 2 874 forinton fejezték be a keddi kereskedést, míg az OTP több mint 2 százalékos mai esésének egy részét végül ledolgozva, 1,2 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 11 990 forinton búcsúzott a hét második napjától.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék keddi esése után Ázsiában javult a részvénypiacok hangulata, miután a kínai Caixin szolgáltatói beszerzési menedzserindexe a júliusi 51,6 pontról 52,1 pontra emelkedett augusztusban. A Nikkei 0,2 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,9 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,7 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,6 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,8 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 125 pontos plusza 1,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusának híreire figyelnek, Donald Trump kedden a CNBC beszámolója szerint a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodást sürgette, az amerikai elnök szerint újraválasztása esetén a megállapodás feltételei szigorúbbak lesznek. Mindemellett a Brexittel kapcsolatos hírekre fókuszálnak majd a piaci szereplők, a brit kormányt tegnap leszavazták a parlamenti szavazáson, így később napirendre tűzhetik a megállapodás nélküli Brexit tilalmát célzó törvény tervezetét.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán a KSH a júliusi kiskereskedelmi adatsorát teszi közzé, az eurozónából a júliusra vonatkozó kiskereskedelmi statisztikákat publikálják, míg az Egyesült Államokból a júliusi, külkereskedelmi forgalom friss adata érkezik majd.Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja az európai tőzsdéken

Szerdán nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja az európai tőzsdéken

Mi történt eddig a tőzsdéken?Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja az európai tőzsdéken

Hússzorozó eredmény a Pannergytől

A kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően jól sikerült a Pannergy első féléve. Az árbevétel 30%-kal nőtt a bázis időszakhoz képest, a nettó eredmény több mint húszszorozódott. Tovább a cikkhez
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
cimlap_jo