Üzlet

Nagy emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést az OTP

Portfolio
Emelkedtek az irányadó európai részvényindexek csütörtökön, miután bejelentették, hogy az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásai október elején folytatódnak majd. A magyar tõzsde is emelkedéssel zárta a hét negyedik napját, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban.

Nagy emelkedéssel zárt az OTP

A délelőtt második felének oldalazása után emelkedni kezdett a magyar tőzsde, majd a csütörtöki piaczárás felé közeledve a BUX tovább erősödött. A hazai részvényindex végül 427 pontos emelkedést követően 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét negyedik napját. A Magyar Telekom 0,5 százalékos esés után 422 forinton zárt, míg a Richter 0,1 százalékos emelkedést követően 4 960 forinton zárta a napot. A Mol 0,5 százalékos erősödés után 2 894 forinton zárta a csütörtöki kereskedést, míg a blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 2,4 százalékos emelkedést követően 12 550 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától.

Emelkedik a BUX, felpattant az OTP

A csütörtöki piaczárás felé közeledve továbbra is emelkednek az európai tőzsdék, míg a folytatódó kereskedelmi tárgyalások hírére a tengerentúli tőzsdék is tovább emelkedtek, a Dow 1,8 százalékos emelkedése mellett a Nasdaq 1,9 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 1,5 százalékot erősödött.

A magyar tőzsde is erősödik, a BUX 390 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, a blue chipek a Magyar Telekom kivételével emelkednek, míg a hazai nagypapírok közül 2,3 százalékos erősödésével az OTP teljesít ma a legjobban.

Erősödnek a tengerentúli részvényindexek

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken, miután enyhültek a kereskedelmi háborús aggodalmak. A piaci szereplők kedvezően fogadták a bejelentést, amely szerint az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásai októberben folytatódnak majd. A hangulatot egy, a vártnál kedvezőbb makroadat is javíthatta, miután az ADP adata szerint 195 ezer fővel bővült a magánszektor foglalkoztatottsága az Egyesült Államokban, augusztusban. A tengerentúli piacnyitástól távolodva kitart az amerikai részvénypiacok emelkedése, a Nasdaq 1,3 százalékos erősödése mellett az S&P500 1 százalékkal került feljebb, míg a Dow 1,3 százalékot emelkedett.  

Emelkedik a PannErgy

A keddi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a PannErgy, amit az OTP a mai elemzésében értékelt. Az OTP egyelőre nem változtatott az értékelő modelljén, ugyanis a jó időjárási kondíciók csupán egyszeri hatások, mely így nem változtatja a vállalat hosszú távú készpénztermelőképességét, és így az értékét sem. Szeptember utolsó hetében várható egy modellfelülvizsgálat, amikor a hőértékesítés új hatósági árai napvilágot látnak. Az OTP nem változtatott a vételi ajánlásán, míg a 12-havi célárfolyam továbbra is 1 106 forint. Az OTP célára 47,8 százalékkal magasabb a PannErgy szerdai záróárával összehasonlítva. A PannErgy árfolyama 0,8 százalékkal került ma feljebb.

Felfelé kapaszkodnak a régiós részvényindexek

Az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos beszámolókat kedvezően fogadták a befektetők, az európai tőzsdék emelkednek a csütörtöki kereskedés második felében, és a régiós részvényindexek is felfelé kapaszkodnak. A lengyel WIG 0,1 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,7 százalékot emelkedett. A hazai részvényindex a ma reggeli erősödését ledolgozva szerdai záróértéke alá süllyedt vissza, majd a magyar tőzsde ismét óvatos emelkedéssel próbálkozott meg. A BUX 1,4 milliárd forintos forgalom mellett 15 ponttal került feljebb. A blue chipek közül 0,6 százalékos emelkedésével az OTP teljesít a legjobban, míg a BUX komponensei közül a Graphisoft Park és a Waberer’s papírjai teljesítenek a legjobban ma délután.

Emelkednek az európai tőzsdék

Enyhült a részvénypiaci feszültség szerdán, a befektetők kedvezően fogadták, hogy a hongkongi főkormányzó visszavonta a kiadatási törvénytervezetet, ami hetekkel korábban elindította a jelentős hongkongi tüntetéseket. A tengerentúli tőzsdék lendülete egészen a nap végéig kitartott, a Dow 0,9 százalékos erősödése mellett az S&P500 1,1 százalékkal került feljebb.

Ázsiában is emelkedtek a tőzsdék, miután bejelentették, hogy szeptember közepén szakértői szintű egyeztetésre kerül sor az USA és Kína között kereskedelmi kérdésekben, ahol előkészítik a két ország minisztereinek október eleji tárgyalását. A folytatódó kereskedelmi egyeztetésekkel kapcsolatos hírt jól fogadták a befektetők, a Nikkei 2,1 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 1 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi tőzsde a szerdai, jelentős erősödése után 0,5 százalékkal került ma lejjebb.

Az irányadó európai részvényindexek is emelkedéssel indították a hét negyedik napjának, a hangulatra mindemellett árnyékot vetett egy német makroadat, miután a várakozásoknál nagyobb mértékben estek vissza a német gyáripari megrendelések júliusban, ami tovább növelte a recessziós félelmeket az Európai Unió legnagyobb gazdaságában. A csütörtöki piacnyitástól távolodva a kontinens börzéi továbbra is emelkednek, a DAX 0,6 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,5 százalékkal került feljebb, míg a CAC40 0,6 százalékot emelkedett.

Felfelé kapaszkodik a BUX, emelkedik az OTP

A csütörtöki piacnyitástól távolodva a magyar tőzsde tovább kapaszkodott felfelé, míg a blue chipek továbbra is felemás képet mutatnak. A Magyar Telekom 0,7 százalékos esése mellett a Richter 0,1 százalékkal került lejjebb. A Mol mindemellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül 0,6 százalékos erősödésével az OTP részvényei teljesítenek a legjobban.

Enyhe emelkedéssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén

Mérsékelt erősödéssel vágott neki a hét negyedik napjának a magyar tőzsde, a BUX 37 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a csütörtöki piacnyitás után. Az OTP 0,2 százalékos erősödése mellett a Mol 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül 0,7 százalékos esésével a Magyar Telekom teljesít a leggyengébben ma reggel.

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Erősödéssel indult a hét harmadik napja az amerikai részvénypiacokon, majd a tengerentúli tőzsdék a nap folyamán tovább kapaszkodtak felfelé, a hangulatot elsősorban a hongkongi társadalmi feszültségek enyhülése, illetve a rendezetlen Brexit esélyének mérséklődése tudta javítani. Az emelkedés a szerdai kereskedés végéig kitartott, a Dow végül 237 pontos emelkedés után 0,9 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,1 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 1,3 százalékos emelkedéssel zárta a hét harmadik napját.

A szerda délelőtti erősödést ledolgozva előző napi záróértéke alá süllyedt vissza a hazai részvényindex, majd a szerdai piaczárás felé közeledve a magyar tőzsde ismét emelkedni kezdett, a BUX végül 348 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek szerdán. A Richter 0,2 százalékos esés után 4 956 forinton zárt, a Magyar Telekom mindemellett 0,2 százalékkal került feljebb, a telekomcég papírjai 424 forinton zártak. A Mol 0,2 százalékos erősödés után 2 880 forinton fejezte be a szerdai kereskedést, míg az OTP a nap második felében nagyot emelkedett, a bankpapír végül 2,3 százalékos erősödés után 12 260 forinton vett búcsút a hét harmadik napjától.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék szerdai erősödése után az ázsiai részvényindexek is emelkedtek csütörtökön, miután a kínai kereskedelmi tárca bejelentette, hogy október elején folytatódnak az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi tárgyalásai. A két ország folytatódó kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos beszámolót jól fogadták a piaci szereplők, a Nikkei 2,3 százalékos emelkedése mellett a sanghaji börze 1,4 százalékkal került feljebb, míg hongkongi tőzsde a szerdai szárnyalása után 0,3 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein is emelkedtek a tőzsdék csütörtökön, a dél-koreai Kospi 1 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 91 pontos plusza 0,8 százalékos emelkedést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az ÁKK 12 hónapos kincstárjegy aukciót tart. Németországból a júliusi gyáripari megrendelésállományát teszik közzé, míg az Egyesült Államokból az augusztusi, ADP munkaerőpiaci adatot publikálják majd.

Csütörtökön nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Mi történt a tőzsdéken?

címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
usa wall street trader
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
címlap_INA