Üzlet

Nagy emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést az OTP

Portfolio
Emelkedtek az irányadó európai részvényindexek csütörtökön, miután bejelentették, hogy az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásai október elején folytatódnak majd. A magyar tõzsde is emelkedéssel zárta a hét negyedik napját, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban.

Nagy emelkedéssel zárt az OTP

A délelőtt második felének oldalazása után emelkedni kezdett a magyar tőzsde, majd a csütörtöki piaczárás felé közeledve a BUX tovább erősödött. A hazai részvényindex végül 427 pontos emelkedést követően 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét negyedik napját. A Magyar Telekom 0,5 százalékos esés után 422 forinton zárt, míg a Richter 0,1 százalékos emelkedést követően 4 960 forinton zárta a napot. A Mol 0,5 százalékos erősödés után 2 894 forinton zárta a csütörtöki kereskedést, míg a blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 2,4 százalékos emelkedést követően 12 550 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától.

Emelkedik a BUX, felpattant az OTP

A csütörtöki piaczárás felé közeledve továbbra is emelkednek az európai tőzsdék, míg a folytatódó kereskedelmi tárgyalások hírére a tengerentúli tőzsdék is tovább emelkedtek, a Dow 1,8 százalékos emelkedése mellett a Nasdaq 1,9 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 1,5 százalékot erősödött.

A magyar tőzsde is erősödik, a BUX 390 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, a blue chipek a Magyar Telekom kivételével emelkednek, míg a hazai nagypapírok közül 2,3 százalékos erősödésével az OTP teljesít ma a legjobban.

Erősödnek a tengerentúli részvényindexek

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken, miután enyhültek a kereskedelmi háborús aggodalmak. A piaci szereplők kedvezően fogadták a bejelentést, amely szerint az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásai októberben folytatódnak majd. A hangulatot egy, a vártnál kedvezőbb makroadat is javíthatta, miután az ADP adata szerint 195 ezer fővel bővült a magánszektor foglalkoztatottsága az Egyesült Államokban, augusztusban. A tengerentúli piacnyitástól távolodva kitart az amerikai részvénypiacok emelkedése, a Nasdaq 1,3 százalékos erősödése mellett az S&P500 1 százalékkal került feljebb, míg a Dow 1,3 százalékot emelkedett.  

Emelkedik a PannErgy

A keddi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a PannErgy, amit az OTP a mai elemzésében értékelt. Az OTP egyelőre nem változtatott az értékelő modelljén, ugyanis a jó időjárási kondíciók csupán egyszeri hatások, mely így nem változtatja a vállalat hosszú távú készpénztermelőképességét, és így az értékét sem. Szeptember utolsó hetében várható egy modellfelülvizsgálat, amikor a hőértékesítés új hatósági árai napvilágot látnak. Az OTP nem változtatott a vételi ajánlásán, míg a 12-havi célárfolyam továbbra is 1 106 forint. Az OTP célára 47,8 százalékkal magasabb a PannErgy szerdai záróárával összehasonlítva. A PannErgy árfolyama 0,8 százalékkal került ma feljebb.

Felfelé kapaszkodnak a régiós részvényindexek

Az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos beszámolókat kedvezően fogadták a befektetők, az európai tőzsdék emelkednek a csütörtöki kereskedés második felében, és a régiós részvényindexek is felfelé kapaszkodnak. A lengyel WIG 0,1 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,7 százalékot emelkedett. A hazai részvényindex a ma reggeli erősödését ledolgozva szerdai záróértéke alá süllyedt vissza, majd a magyar tőzsde ismét óvatos emelkedéssel próbálkozott meg. A BUX 1,4 milliárd forintos forgalom mellett 15 ponttal került feljebb. A blue chipek közül 0,6 százalékos emelkedésével az OTP teljesít a legjobban, míg a BUX komponensei közül a Graphisoft Park és a Waberer’s papírjai teljesítenek a legjobban ma délután.

Emelkednek az európai tőzsdék

Enyhült a részvénypiaci feszültség szerdán, a befektetők kedvezően fogadták, hogy a hongkongi főkormányzó visszavonta a kiadatási törvénytervezetet, ami hetekkel korábban elindította a jelentős hongkongi tüntetéseket. A tengerentúli tőzsdék lendülete egészen a nap végéig kitartott, a Dow 0,9 százalékos erősödése mellett az S&P500 1,1 százalékkal került feljebb.

Ázsiában is emelkedtek a tőzsdék, miután bejelentették, hogy szeptember közepén szakértői szintű egyeztetésre kerül sor az USA és Kína között kereskedelmi kérdésekben, ahol előkészítik a két ország minisztereinek október eleji tárgyalását. A folytatódó kereskedelmi egyeztetésekkel kapcsolatos hírt jól fogadták a befektetők, a Nikkei 2,1 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 1 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi tőzsde a szerdai, jelentős erősödése után 0,5 százalékkal került ma lejjebb.

Az irányadó európai részvényindexek is emelkedéssel indították a hét negyedik napjának, a hangulatra mindemellett árnyékot vetett egy német makroadat, miután a várakozásoknál nagyobb mértékben estek vissza a német gyáripari megrendelések júliusban, ami tovább növelte a recessziós félelmeket az Európai Unió legnagyobb gazdaságában. A csütörtöki piacnyitástól távolodva a kontinens börzéi továbbra is emelkednek, a DAX 0,6 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,5 százalékkal került feljebb, míg a CAC40 0,6 százalékot emelkedett.

Felfelé kapaszkodik a BUX, emelkedik az OTP

A csütörtöki piacnyitástól távolodva a magyar tőzsde tovább kapaszkodott felfelé, míg a blue chipek továbbra is felemás képet mutatnak. A Magyar Telekom 0,7 százalékos esése mellett a Richter 0,1 százalékkal került lejjebb. A Mol mindemellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül 0,6 százalékos erősödésével az OTP részvényei teljesítenek a legjobban.

Enyhe emelkedéssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén

Mérsékelt erősödéssel vágott neki a hét negyedik napjának a magyar tőzsde, a BUX 37 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a csütörtöki piacnyitás után. Az OTP 0,2 százalékos erősödése mellett a Mol 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül 0,7 százalékos esésével a Magyar Telekom teljesít a leggyengébben ma reggel.

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Erősödéssel indult a hét harmadik napja az amerikai részvénypiacokon, majd a tengerentúli tőzsdék a nap folyamán tovább kapaszkodtak felfelé, a hangulatot elsősorban a hongkongi társadalmi feszültségek enyhülése, illetve a rendezetlen Brexit esélyének mérséklődése tudta javítani. Az emelkedés a szerdai kereskedés végéig kitartott, a Dow végül 237 pontos emelkedés után 0,9 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,1 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 1,3 százalékos emelkedéssel zárta a hét harmadik napját.

A szerda délelőtti erősödést ledolgozva előző napi záróértéke alá süllyedt vissza a hazai részvényindex, majd a szerdai piaczárás felé közeledve a magyar tőzsde ismét emelkedni kezdett, a BUX végül 348 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek szerdán. A Richter 0,2 százalékos esés után 4 956 forinton zárt, a Magyar Telekom mindemellett 0,2 százalékkal került feljebb, a telekomcég papírjai 424 forinton zártak. A Mol 0,2 százalékos erősödés után 2 880 forinton fejezte be a szerdai kereskedést, míg az OTP a nap második felében nagyot emelkedett, a bankpapír végül 2,3 százalékos erősödés után 12 260 forinton vett búcsút a hét harmadik napjától.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék szerdai erősödése után az ázsiai részvényindexek is emelkedtek csütörtökön, miután a kínai kereskedelmi tárca bejelentette, hogy október elején folytatódnak az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi tárgyalásai. A két ország folytatódó kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos beszámolót jól fogadták a piaci szereplők, a Nikkei 2,3 százalékos emelkedése mellett a sanghaji börze 1,4 százalékkal került feljebb, míg hongkongi tőzsde a szerdai szárnyalása után 0,3 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein is emelkedtek a tőzsdék csütörtökön, a dél-koreai Kospi 1 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 91 pontos plusza 0,8 százalékos emelkedést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az ÁKK 12 hónapos kincstárjegy aukciót tart. Németországból a júliusi gyáripari megrendelésállományát teszik közzé, míg az Egyesült Államokból az augusztusi, ADP munkaerőpiaci adatot publikálják majd.

Csütörtökön nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Mi történt a tőzsdéken?

BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP