A Waberers heavy goods truck reverses into a loading bay at the Waberer's International Zrt. headquarters in Budapest, Photographer: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images
Üzlet

Eladhatja biztosítóját a Waberer's

Portfolio
A Waberer's feltérképezi a biztosítási üzletének stratégiai lehetőségeit. - közölte tegnap piac zárás után a társaság a BÉT honlapján. Gyakorlatilag részben, vagy teljes egészében értékesítésre kerülhet a biztosítási szegmens, ezzel pedig a fő tevékenységeire - fuvarozás és logisztika - tudna jobban fókuszálni a társaság.

Napirenden a biztosító eladása

A Waberer's tegnap piaczárás után bejelentette, hogy stratégiai felülvizsgálat alá vonta a fuvarozási és logisztikai főtevékenységén kívül eső leányvállalata, a Wáberer Hungária Biztosító Zrt.-ben (WHB) fennálló 100%-os tulajdoni részesedését. A WHB nem-élet biztosítási szolgáltatásokat kínál a Waberer's és külső ügyfelek számára és a bruttó díjbevételek alapján a 10 legnagyobb nem-élet biztosító tagjává vált Magyarországon.

A hír megjelenése után felhívtuk a vállalat befektetői kapcsolattartóját, aki kérdésünkre elmondta, hogy a biztosító részleges vagy teljes eladása a forgatókönyvek között szerepel.

Hasít a biztosító

A második negyedévben jól teljesített a Waberer's biztosítási szegmense, 2018 azonos időszakához képest az árbevétel 23%-kal 17 millió euróra nőtt. ahogy a biztosítótársaság külső felekkel folytatott tevékenysége tovább bővült a KGFB (Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás) szegmensben. Az árbevétel masszív növekedése ellenére az EBITDA csupán 1%-kal tudott bővülni.

A biztosítási szegmens a legkisebb a Waberer's csoporton belül, a bevételek 10%-át adta a 2019 második negyedévében, azonban az EBITDA 17%-át.

Eladhatja biztosítóját a Waberer
Eladhatja biztosítóját a Waberer

Sokat ér a biztosító

A Concorde augusztusban elkezdte követni a társaságot, és 1783-as célárfolyamot határozott meg a Waberer'sre, az elemzőház szerint az egyik legfontosabb vagyonelem a vállalatban pont a biztosító, az elemzőház kalkulációja szerint 1010 forintot érhet részvényenként a biztosító szegmens.
Eladhatja biztosítóját a Waberer

Elpattant a Waberer's

A tegnapi bejelentést követően már közel 6%-ot emelkedett a Waberer's árfolyama. Mint azt korábban megírtuk, még augusztus közepén megpróbálkozott az 1300-as szint áttörésével, azonban ez a kitörés behalt. Most ismét kitört az árfolyam. Amennyiben stabilan az 1300-as szint felett tudna maradni a papír, akár fordulat is kialakulhatna a grafikonon. Rövid-közép távon jó eséllyel emelkedő trend alakulhatna ki a papírban.
Eladhatja biztosítóját a Waberer

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
repules szegell iata GettyImages-1180597944
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
repules szegell iata GettyImages-1180597944