A Waberers heavy goods truck reverses into a loading bay at the Waberer's International Zrt. headquarters in Budapest, Photographer: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images
Üzlet

Eladhatja biztosítóját a Waberer's

Portfolio
A Waberer's feltérképezi a biztosítási üzletének stratégiai lehetőségeit. - közölte tegnap piac zárás után a társaság a BÉT honlapján. Gyakorlatilag részben, vagy teljes egészében értékesítésre kerülhet a biztosítási szegmens, ezzel pedig a fő tevékenységeire - fuvarozás és logisztika - tudna jobban fókuszálni a társaság.

Napirenden a biztosító eladása

A Waberer's tegnap piaczárás után bejelentette, hogy stratégiai felülvizsgálat alá vonta a fuvarozási és logisztikai főtevékenységén kívül eső leányvállalata, a Wáberer Hungária Biztosító Zrt.-ben (WHB) fennálló 100%-os tulajdoni részesedését. A WHB nem-élet biztosítási szolgáltatásokat kínál a Waberer's és külső ügyfelek számára és a bruttó díjbevételek alapján a 10 legnagyobb nem-élet biztosító tagjává vált Magyarországon.

A hír megjelenése után felhívtuk a vállalat befektetői kapcsolattartóját, aki kérdésünkre elmondta, hogy a biztosító részleges vagy teljes eladása a forgatókönyvek között szerepel.

Hasít a biztosító

A második negyedévben jól teljesített a Waberer's biztosítási szegmense, 2018 azonos időszakához képest az árbevétel 23%-kal 17 millió euróra nőtt. ahogy a biztosítótársaság külső felekkel folytatott tevékenysége tovább bővült a KGFB (Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás) szegmensben. Az árbevétel masszív növekedése ellenére az EBITDA csupán 1%-kal tudott bővülni.

A biztosítási szegmens a legkisebb a Waberer's csoporton belül, a bevételek 10%-át adta a 2019 második negyedévében, azonban az EBITDA 17%-át.

Eladhatja biztosítóját a Waberer
Eladhatja biztosítóját a Waberer

Sokat ér a biztosító

A Concorde augusztusban elkezdte követni a társaságot, és 1783-as célárfolyamot határozott meg a Waberer'sre, az elemzőház szerint az egyik legfontosabb vagyonelem a vállalatban pont a biztosító, az elemzőház kalkulációja szerint 1010 forintot érhet részvényenként a biztosító szegmens.
Eladhatja biztosítóját a Waberer

Elpattant a Waberer's

A tegnapi bejelentést követően már közel 6%-ot emelkedett a Waberer's árfolyama. Mint azt korábban megírtuk, még augusztus közepén megpróbálkozott az 1300-as szint áttörésével, azonban ez a kitörés behalt. Most ismét kitört az árfolyam. Amennyiben stabilan az 1300-as szint felett tudna maradni a papír, akár fordulat is kialakulhatna a grafikonon. Rövid-közép távon jó eséllyel emelkedő trend alakulhatna ki a papírban.
Eladhatja biztosítóját a Waberer

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
bitcoin automata shutter
gáztározo0921
klima0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
uzemanyag0920