Üzlet

Iránytalanul indult a nap Európában

Portfolio
Iránytalanul indult a nap az európai tőzsdéken, a kereskedelmi tárgyalások újraindulásával kapcsolatos optimizmusra árnyékot vethet a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat is inkább kivárásra ösztönzi a befektetőket. A magyar tőzsdén kis mínusszal kezdtek a blue chipek, a Waberer's közben szárnyal.

Szárnyal a Waberer's

Vegyesen nyitottak az európai tőzsdék, a BUX kis csökkenéssel indította a kereskedést, 0,3 százalékos mínuszban áll. A blue chipek közül az OTP 0,6, a Mol 0,1, a Richter 0,4 százalékot esett. A kispapírok közül a Waberer's nagyot emelkedett, több mint 4 százalékos pluszban áll, miután közölte, hogy feltérképezi a biztosítási üzletágának stratégiai lehetőségeit.

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedtek az irányadó európai részvényindexek csütörtökön, miután bejelentették, hogy az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásai október elején folytatódnak majd. A magyar tőzsde is emelkedéssel zárta a hét negyedik napját, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban. A BUX 427 pontos emelkedést követően 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét negyedik napját. A Magyar Telekom 0,5 százalékos esés után 422 forinton zárt, míg a Richter 0,1 százalékos emelkedést követően 4 960 forinton zárta a napot. A Mol 0,5 százalékos erősödés után 2 894 forinton zárta a csütörtöki kereskedést, míg a blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 2,4 százalékos emelkedést követően 12 550 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától.

Rég látott pluszokat mutattak az amerikai részvénypiaci indexek a csütörtöki kereskedésben.  Dow Jones 1,3%-os pluszban zárt, az S&P 500 index 1,3%-ot emelkedett. A Nasdaq 1,75%-kal került feljebb. Az amerikai tőzsdék ezzel kéthavi csúcsukon zártak.

Mik az előjelek mára?

Az amerikai tőzsdék tegnapi emelkedését erősödések követték ma reggel az ázsiai részvénypiacokon is, az irányadó ázsiai indexek közül a Nikkei 0,5, a dél-koreai Kospi 0,1, a hongkongi Hang Seng pedig 0,2 százalékot erősödött. Az európai tőzsdéken kis elmozdulásokat jeleznek egyelőre előre a határidős indexek, a DAX futures 2 pontos mínuszban áll, míg a CAC-40 jelen állás szerint 4 pontos eséssel nyithat.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A kereskedelmi tárgyalások újraindulásával kapcsolatos hírek határozzák meg ma reggel a hangulatot, de kiváró álláspontra helyezkedhetnek a befektetők, mivel a délután folyamán pedig érkezik egy amerikai munkaerőpiaci jelentés, ami kiemelt figyelmet kaphat. Az ADP csütörtökön publikált foglalkoztatottsági adata azt mutatta, hogy augusztusban a vártnál jóval erősebben nőtt a foglalkoztatás. Ezek mellett a Brexittel kapcsolatos politikai bizonytalanság pedig továbbra is hatással lehet a hangulatra.

Mire érdemes ma figyelni?

A hétvége előtt közli a jegybank a magyar hitelintézetek prudenciális adatait, melyekből kiderülhet, hogyan teljesítettek a hazai bankok a második negyedévben. Legalább ennyire fontosak lesznek a KSH péntek reggeli jelentései az ipar és a külkereskedelem júliusi alakulásáról, melyek szintén a harmadik negyedéves növekedési kilátásokra lesznek hatással. Az EU-ban a GDP-növekedés felülvizsgált adatai jönnek, melyekből kiderülhet, maradt-e első helyen a magyar növekedés. Délután pedig az amerikai munkaerőpiaci jelentés jön, mely szintén hatással lehet a Fed lépéseire.

BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP