TEESPORT, ENGLAND - JUNE 20: The Brent Bravo topside oil platform is transported on the barge (Photo by Ian Forsyth/Getty Images)
Üzlet

Trendforduló az olaj piacán?

Portfolio
A kereskedelmi háborús feszültségek csökkenése jó hatással volt az olaj árfolyamára, melynek hatására fontos árfolyamszint került áttörésre. Érdemes szorosan figyelemmel kísérni az árfolyamot, ugyanis akár a trendforduló esélye is benne lehet a pakliban középtávon.

Enyhülés a kereskedelmi háborúban

A kereskedelmi háborús események jelentős hatást gyakorolnak az olaj árfolyamára, a gazdasági lassulás miatt bekövetkező csökkenő olajkereslet miatt. Kínálati oldalon az Egyesült Államok folyamatosan növekvő kitermelése nyomja az árfolyamot, melyet az OPEC termeléscsökkentési megállapodásai, illetve a szankciók alatt levő venezuelai és iráni termeléskiesés sem tudott egyelőre kompenzálni. Folyamatosan billeg a mérleg nyelve, azonban a kereskedelmi háborús feszültségek pillanatnyi enyhülése úgy tűnik elegendő volt az olaj árfolyamának kitöréséhez.

Kitört az olaj

Kitört a Brent az elmúlt hónapban tapasztalt 58 és 61 dollár közötti kereskedési sávjából. Amennyiben 62,5 dollár felett tud tartósan bázist építeni az árfolyam, akkor hamar a következő ellenállási szint környékén, 65,5 dollárnál találhatja magát az árfolyam.

Kicsit távolabbról nézve a grafikont az árfolyam május óta csökkenő trendben mozog, jelenleg az a kérdés, hogy az augusztus eleje óta tartó mozgás egy középtávú trendfordulót jelző alakzat, vagy csupán egy rövidtávú korrekciós fázis az esésben.      

Merre tovább?

Amennyiben az árfolyam visszaesne 61 dollár alá, akkor újból tesztelésre kerülhet a korábbi 58 dollárnál húzódó támasz, mely már számos alkalommal megfogta az árfolyam esését. Amennyiben tartósan sikerülne 62,5 dollár felett maradnia az árfolyamnak, akkor első körben a 65,5 dolláros szint kerülhet tesztelésre, majd a 67 dolláros, mely már egyértelműen középtávú trendfordulót jelentene.

Címlapkép: Ian Forsyth/Getty Images

Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
GettyImages-1180027214
erdogan
wells fargo
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Frankfurti tőzsde