Összeszerelés az Electrolux Lehel Kft. jászberényi porszívógépgyárában 2017. május 22-én.
Üzlet

Tömegeket tesz utcára Magyarországon az ismert multi

Portfolio
Porszívógyárát és hűtőgyárának nagy résztét érinti a döntés.
Jön a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia, amelyen hasonló üzemfejlesztésekről is szó lesz. Részletek itt:

Jelentős átalakítást jelentett be az Electrolux, amely a magyar gyárakat és a dolgozókat is érinti. A közlemény szerint az év elején megkezdett stratégiai tervet követően az Electrolux ma úgy döntött, hogy folytatja a hatékonyság javítását az egész csoportban.

A társaság bejelentette, hogy jelenlegi gyártásának egyes részét kiszervezi Magyarországon, amely mintegy 800 munkavállalót érint Jászberényben.

A porszívók és a szabadonálló hűtőgépek gyártását az Electrolux Group Jászberényből külső partnereknek szervezi ki 2020 folyamán.

A kölcsönzött munkavállalók szerződését a mindenkori piaci igények figyelembevételével vizsgálják felül. Az átszervezésre és a termelés-áthelyezésre 2020-tól kerül sor.

Az Electrolux döntésére a Pénzügyminisztérium külön közleményben reagált:

"Az Electrolux felveszi a kapcsolatot a helyi munkaügyi hivatallal, hogy az átszervezésben érintett dolgozók munkaerőpiacon történő elhelyezkedésére tervet dolgozzon ki. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak az átszervezés menetéről" - írja a cég.

Az Electrolux közben azt is közölte egy másik tájékoztatásában, hogy a vállalat jelenleg "saját dolgozóit tájékoztatja" a mai, magyar üzemeket is érintő döntésről. Az erről szóló döntést a nagy nyilvánosság felé 15:30-kor sajtóközlemény formájában kommunikálja.

"A dolgozói érdekképviseletet már tájékoztattuk terveinkről, s velük együttműködve tisztességes és méltányos szociális megállapodás kialakításán dolgozunk" - közölte Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft.ügyvezető igazgatója, az Electrolux európai alelnöke.

Automatizál a cég

Az Electrolux ennek keretében leépíti jászberényi porszívógyártását és hűtőgyártását, ugyanakkor Nyíregyházán 100 millió eurót fektetnek be automatizálásra 2020 és 2023 között, ami növeli a versenyképességet.

Az Electrolux Group hűtőgépgyártó üzemei a jövőben a felső kategóriás, szabadonálló hűtő-, fagyasztó-, és alulfagyasztós kombi hűtőgépek, valamint a beépíthető termékek gyártására fókuszálnak, melyekre növekvő kereslet van az európai piacon. Mind a jászberényi, mind a nyíregyházi üzem fontos szerepet játszik majd a felső kategóriás termékek gyártásában.

A beruházás összegét az Ipar 4.0 szabványoknak megfelelő digitális, ipari automatizációs és robot technológiák beszerzésére és alkalmazására fordítják. Az üzemben nagyrészt intelligens, okos berendezések készülnek majd.

Ipar 4.0 konferencia október 17-én! További részletek:

(Címlapkép: MTI Fotó: Bugány János)

GettyImages-172781953federalreserve
GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
STA_0480
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-170645890