Összeszerelés az Electrolux Lehel Kft. jászberényi porszívógépgyárában 2017. május 22-én.
Üzlet

Tömegeket tesz utcára Magyarországon az ismert multi

Portfolio
Porszívógyárát és hűtőgyárának nagy résztét érinti a döntés.
Jön a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia, amelyen hasonló üzemfejlesztésekről is szó lesz. Részletek itt:

Jelentős átalakítást jelentett be az Electrolux, amely a magyar gyárakat és a dolgozókat is érinti. A közlemény szerint az év elején megkezdett stratégiai tervet követően az Electrolux ma úgy döntött, hogy folytatja a hatékonyság javítását az egész csoportban.

A társaság bejelentette, hogy jelenlegi gyártásának egyes részét kiszervezi Magyarországon, amely mintegy 800 munkavállalót érint Jászberényben.

A porszívók és a szabadonálló hűtőgépek gyártását az Electrolux Group Jászberényből külső partnereknek szervezi ki 2020 folyamán.

A kölcsönzött munkavállalók szerződését a mindenkori piaci igények figyelembevételével vizsgálják felül. Az átszervezésre és a termelés-áthelyezésre 2020-tól kerül sor.

Az Electrolux döntésére a Pénzügyminisztérium külön közleményben reagált:

"Az Electrolux felveszi a kapcsolatot a helyi munkaügyi hivatallal, hogy az átszervezésben érintett dolgozók munkaerőpiacon történő elhelyezkedésére tervet dolgozzon ki. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak az átszervezés menetéről" - írja a cég.

Az Electrolux közben azt is közölte egy másik tájékoztatásában, hogy a vállalat jelenleg "saját dolgozóit tájékoztatja" a mai, magyar üzemeket is érintő döntésről. Az erről szóló döntést a nagy nyilvánosság felé 15:30-kor sajtóközlemény formájában kommunikálja.

"A dolgozói érdekképviseletet már tájékoztattuk terveinkről, s velük együttműködve tisztességes és méltányos szociális megállapodás kialakításán dolgozunk" - közölte Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft.ügyvezető igazgatója, az Electrolux európai alelnöke.

Automatizál a cég

Az Electrolux ennek keretében leépíti jászberényi porszívógyártását és hűtőgyártását, ugyanakkor Nyíregyházán 100 millió eurót fektetnek be automatizálásra 2020 és 2023 között, ami növeli a versenyképességet.

Az Electrolux Group hűtőgépgyártó üzemei a jövőben a felső kategóriás, szabadonálló hűtő-, fagyasztó-, és alulfagyasztós kombi hűtőgépek, valamint a beépíthető termékek gyártására fókuszálnak, melyekre növekvő kereslet van az európai piacon. Mind a jászberényi, mind a nyíregyházi üzem fontos szerepet játszik majd a felső kategóriás termékek gyártásában.

A beruházás összegét az Ipar 4.0 szabványoknak megfelelő digitális, ipari automatizációs és robot technológiák beszerzésére és alkalmazására fordítják. Az üzemben nagyrészt intelligens, okos berendezések készülnek majd.

Ipar 4.0 konferencia október 17-én! További részletek:

(Címlapkép: MTI Fotó: Bugány János)

shutterstock_1488477983
Boris Johnson
General Motors sztrájk
shutterstock_1504552151
Frankfurt Stock Exchange
shutterstock_1277173258
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
General Motors sztrájk