FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Nem a magas fizetés az egyetlen fegyver a munkaerő megtartására

Portfolio
A munkaerõhiány miatt szinte minden szektorban elterjedt gyakorlat, hogy a cégek fizetésemelésekkel csábítják át egymástól a legjobb dolgozókat. Egy kulcspozícióban lévõ vezetõ, vagy kiemelkedõ szakember elvesztése pedig az egész szervezet versenyképességére kihathat, ezért az õ megõrzésük létfontosságú a piaci szereplõk számára. Ebben a leghatékonyabb eszközük pedig már nem a fizetések további emelése, hanem a részvényjuttatás lehet, amivel a tulajdonosi pozíción keresztül érdekeltté tehetik õket a vállalat minél eredményesebb mûködtetésében. Ráadásul részvényjuttatással a generációváltás is megkönnyíthetõ, nem beszélve arról, hogy adózási szempontból is elõnyös, mert az ilyen juttatások után a munkavállaló és a munkáltató egyaránt mentesül a különbözõ járulékterhek alól.

Egy gondosan megtervezett értékpapír-juttatási program kiváló eszköze lehet a munkavállalók hosszútávú ösztönzésének, motiválásának. Az értékpapírjuttatás akár teljesen adómentes is lehet, de az értékpapír révén elérhetõ osztalékjövedelem is csupán 15 százalékkal adózik, szemben a munkabér, bónusz magasabb közterheivel. Ez kifizetõi oldalon is számottevõ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés