startup_iroda
Üzlet

Totális szemléletváltás jöhet a multiknál, a startupoktól tanulhatnak

Portfolio
A nagyvállalatoknak folyamatos innovációra van szükségük, újra és újra új irányokkal kell próbálkozniuk és fel kell vállalni a hibákat, bukásokat is, különben képtelenek lesznek a megújulásra, és ellustulnak - hangzott el az ITU Telecom 2019 rendezvény nagyvállalati innovációról szóló c. panelbeszélgetésén, melyet az INPUT Program szervezett. Az inovációs csapatokat minél jobban integrálni kellene a nagyvállalatok működésébe, és a stratupoktól is importálhatnak ötleteket, megoldásokat.
A banki digitalizációról és a szektor innovációs lehetőségeiről is szó lesz a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

A Deloitte egy tanulmánya szerint vállalati innováció nem más, mint a válasz arra, hogy startupok próbálják felforgatni a piacukat. A kerekasztalon a nagyvállalati oldalt képviselő Budai J. Gergő, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese ezzel nem teljesen ért egyet, szerint egyébként sem szabad a nagyvállalatoknak ellustulni, folyamatos diszrupcióra van szükség a vállalton belül.  Például ilyen lépés volt például náluk pár éve, hogy bevezették a teljesen korlátlan mobilcsomagokat, ez is egy piacfelforgató újító lépés. A nagyvállalatok is egykor kicsik voltak, egyszerűen nem szabad ezt elfelejteni. Nem szabad félni a bukástól, a hibáktól, különben a vállalat képtelen lesz az innovációkra, és ezzel az alkalmazottaknak is tisztában kell lenni. Ha valaki hibázik, fel kell állni, tanulni kell belőle, és újra próbálkozni kell. A telekommunikációs iparágban ha nem követed a legfrissebb trendet, akkor veszítesz a versenyben. Az ügyfelet nem érdekli a technológia, csak az, hogy neki egy adott megoldás működjön.

Valentina Araya Hernandez (Strat-up Chile) startupoknak segt a piacra lépésben, mentorprogramokkal, befektetők bevonásával Chilében, tapasztalatai szerint a nagyvállalatok még nem szerves részei a startup ökoszisztémának, de befektetőként már megjelennek, és így ragadnak innovációs képességeket magukhoz. A korai fázisban lévő startupoknak igyekeznek minél több visszajelzést adni, hogy jó irányba haladnak-e, ha pedig nem, akkor irányt tudjanak váltani. A visszajelzéseket a piac, a nagyvállalatok adhatják meg nekik. Reza Maulana (Digivla Indonesia) startupper elmondta, cége több nagyvállalattal is együtt dolgozik, szerinte a nagyvállalati kultúra a kulcsa az innovációnak, a mindset, a hozzáállás ahhoz, ahogyan innovációkat vezetnek be.

Szekeres Péter startup vállalkozó (Neticle) elmondta, 19 nagyvállalattal dolgoznak 6 országban, tapasztalataik alapján náluk most a lean folyamatok kialakítása van folyamatban, próbálkoznak ezzel, de nehéz megküzdeniük a hibákkal, a bukásokkal, ebben még fejlődniük kell. Az innovációs menedzsereknek nem mindig van valódi hatalma a nagyvállalatoknál, az innovációs csapatoknak még inkább integrálódniuk kellene a vállalat működésébe.

Gabriella Sódar (Semmelweis Egyetem) az egyetem innovációs csapatait menedzseli, elmondása szerint sok hackatont, nemzetközi rendezvényeket szerveznek, ahol az orvostudományon belül nagyon fontos tudásra tehetnek szert a résztvevők, új technológiákkal, módszerekkel találkozhatnak. Ugyanakkor kiemelte, az egészségügy speciális terület, mert sokszor a felforgató innovációkat szabályozói korlátok akadályozzák, például nem használhatják fel a betegek adataiat egy kutatáshoz, ami nagyon megnehezíti az innovációt.

shutterstock_1488477983
Boris Johnson
General Motors sztrájk
shutterstock_1504552151
Frankfurt Stock Exchange
shutterstock_1277173258
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
General Motors sztrájk