startup_iroda
Üzlet

Totális szemléletváltás jöhet a multiknál, a startupoktól tanulhatnak

Portfolio
A nagyvállalatoknak folyamatos innovációra van szükségük, újra és újra új irányokkal kell próbálkozniuk és fel kell vállalni a hibákat, bukásokat is, különben képtelenek lesznek a megújulásra, és ellustulnak - hangzott el az ITU Telecom 2019 rendezvény nagyvállalati innovációról szóló c. panelbeszélgetésén, melyet az INPUT Program szervezett. Az inovációs csapatokat minél jobban integrálni kellene a nagyvállalatok működésébe, és a stratupoktól is importálhatnak ötleteket, megoldásokat.
A banki digitalizációról és a szektor innovációs lehetőségeiről is szó lesz a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

A Deloitte egy tanulmánya szerint vállalati innováció nem más, mint a válasz arra, hogy startupok próbálják felforgatni a piacukat. A kerekasztalon a nagyvállalati oldalt képviselő Budai J. Gergő, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese ezzel nem teljesen ért egyet, szerint egyébként sem szabad a nagyvállalatoknak ellustulni, folyamatos diszrupcióra van szükség a vállalton belül.  Például ilyen lépés volt például náluk pár éve, hogy bevezették a teljesen korlátlan mobilcsomagokat, ez is egy piacfelforgató újító lépés. A nagyvállalatok is egykor kicsik voltak, egyszerűen nem szabad ezt elfelejteni. Nem szabad félni a bukástól, a hibáktól, különben a vállalat képtelen lesz az innovációkra, és ezzel az alkalmazottaknak is tisztában kell lenni. Ha valaki hibázik, fel kell állni, tanulni kell belőle, és újra próbálkozni kell. A telekommunikációs iparágban ha nem követed a legfrissebb trendet, akkor veszítesz a versenyben. Az ügyfelet nem érdekli a technológia, csak az, hogy neki egy adott megoldás működjön.

Valentina Araya Hernandez (Strat-up Chile) startupoknak segt a piacra lépésben, mentorprogramokkal, befektetők bevonásával Chilében, tapasztalatai szerint a nagyvállalatok még nem szerves részei a startup ökoszisztémának, de befektetőként már megjelennek, és így ragadnak innovációs képességeket magukhoz. A korai fázisban lévő startupoknak igyekeznek minél több visszajelzést adni, hogy jó irányba haladnak-e, ha pedig nem, akkor irányt tudjanak váltani. A visszajelzéseket a piac, a nagyvállalatok adhatják meg nekik. Reza Maulana (Digivla Indonesia) startupper elmondta, cége több nagyvállalattal is együtt dolgozik, szerinte a nagyvállalati kultúra a kulcsa az innovációnak, a mindset, a hozzáállás ahhoz, ahogyan innovációkat vezetnek be.

Szekeres Péter startup vállalkozó (Neticle) elmondta, 19 nagyvállalattal dolgoznak 6 országban, tapasztalataik alapján náluk most a lean folyamatok kialakítása van folyamatban, próbálkoznak ezzel, de nehéz megküzdeniük a hibákkal, a bukásokkal, ebben még fejlődniük kell. Az innovációs menedzsereknek nem mindig van valódi hatalma a nagyvállalatoknál, az innovációs csapatoknak még inkább integrálódniuk kellene a vállalat működésébe.

Gabriella Sódar (Semmelweis Egyetem) az egyetem innovációs csapatait menedzseli, elmondása szerint sok hackatont, nemzetközi rendezvényeket szerveznek, ahol az orvostudományon belül nagyon fontos tudásra tehetnek szert a résztvevők, új technológiákkal, módszerekkel találkozhatnak. Ugyanakkor kiemelte, az egészségügy speciális terület, mert sokszor a felforgató innovációkat szabályozói korlátok akadályozzák, például nem használhatják fel a betegek adataiat egy kutatáshoz, ami nagyon megnehezíti az innovációt.

FrankfurtiTőzsde
végítéletórája
fertozes
paks
terézváros
ursula
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
FrankfurtiTőzsde