BET
Üzlet

Jó minősítést kapott a Cordia, akár 40 milliárd forintos kötvénykibocsátás is jöhet

Portfolio
Júniusban indult el az MNB vállalati kötvényprogramja, aminek keretében a jegybank összesen 300 milliárd forint keretösszegig vásárol hazai székhelyű vállalatok által kibocsátott, legalább B+ minősítéssel rendelkező vállalati kötvényeket. Az elmúlt hetekben sorban érkeztek a kötvényprogramban résztvevő cégekről készített minősítések a Scope Ratingstől, a hitelminősítő most a Cordia International Zrt-ről készített értékelést, a társaság 2019. második felére tervezett, 40 milliárd forintos kötvénykibocsátása előtt.

Idén júliusban indult el a Magyar Nemzeti Bank kötvényvásárlási programja, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a vállalatok legalább B+ minősítést kapjanak egy hitelminősítőnél. A Scope Ratings egymás után végzi el a kötvénykibocsátást tervező hazai vállalatok hitelminősítését, ma egy újabb társaság, a Cordia International Zrt. hitelminősítői besorolása érkezett meg.

A Cordia BB kategóriába került a Scope Ratingsnél, stabil kilátások mellett, a társaság kötvényeinek besorolása szintén BB lett, ami két fokozattal magasabb, mint az MNB Növekedési Kötvényprogramjába való bekerülés feltétele.

A pozitívumok között a Scope kiemeli a várhatóan alacsony tőkeáttételt, az adósság-finanszírozott növekedési program ellenére az LTV (hitelfedezeti)-arány 33 százalékos. Az EBITDA kamatfedezet esetében 3,3x szorzót becsül a hitelminősítő, ami bizalmat ébreszt a társaság adósságszolgálati képességei irányában. A Scope a pozitívumok között kiemeli a cég jól diverzifikált projekt pipeline-ját, a jó eszközminőséget és a társaság megalapozott piaci pozícióját a budapesti lakóingatlanpiac esetében.

A negatívumok között a Scope megemlíti, hogy a Cordia nyugati társaihoz képest kisebb ingatlanfejlesztő, aminek eredménye az előre nem látható sokkokkal szembeni magas érzékenység és a cash flow volatilitása, valamint a korlátozottan ismétlődő bevétel. A Scope kiemeli a folyamatos portfólióbővítés által vezérelt és adósságpiacokon keresztül finanszírozott negatív free operating cash flow-t és azt is, hogy a társaságnak Budapesten kívül más helyszíneken is szükséges a piaci részesedését növelni.

A Cordia akár 40 milliárd forintnyi vállalati kötvényt bocsáthat ki az idei év második felében. A Cordiával együtt már összesen 12 hazai társaság minősítését végezte el a Scope Ratings.

Címlapkép forrása: BÉT

Frankfurti tőzsde
Bear
Emmanuel Macron Albania Eszak-Macedonia csatlakozasi targyalasok
Hiventures konferencia
közút baleset rendőr mentő
shutterstock_785823109
Donald Trump Orban Viktor vamtarifa1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Frankfurti tőzsde
Olvasta már? Lefordult az OTP