BET
Üzlet

Jó minősítést kapott a Cordia, akár 40 milliárd forintos kötvénykibocsátás is jöhet

Portfolio
Júniusban indult el az MNB vállalati kötvényprogramja, aminek keretében a jegybank összesen 300 milliárd forint keretösszegig vásárol hazai székhelyű vállalatok által kibocsátott, legalább B+ minősítéssel rendelkező vállalati kötvényeket. Az elmúlt hetekben sorban érkeztek a kötvényprogramban résztvevő cégekről készített minősítések a Scope Ratingstől, a hitelminősítő most a Cordia International Zrt-ről készített értékelést, a társaság 2019. második felére tervezett, 40 milliárd forintos kötvénykibocsátása előtt.

Idén júliusban indult el a Magyar Nemzeti Bank kötvényvásárlási programja, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a vállalatok legalább B+ minősítést kapjanak egy hitelminősítőnél. A Scope Ratings egymás után végzi el a kötvénykibocsátást tervező hazai vállalatok hitelminősítését, ma egy újabb társaság, a Cordia International Zrt. hitelminősítői besorolása érkezett meg.

A Cordia BB kategóriába került a Scope Ratingsnél, stabil kilátások mellett, a társaság kötvényeinek besorolása szintén BB lett, ami két fokozattal magasabb, mint az MNB Növekedési Kötvényprogramjába való bekerülés feltétele.

A pozitívumok között a Scope kiemeli a várhatóan alacsony tőkeáttételt, az adósság-finanszírozott növekedési program ellenére az LTV (hitelfedezeti)-arány 33 százalékos. Az EBITDA kamatfedezet esetében 3,3x szorzót becsül a hitelminősítő, ami bizalmat ébreszt a társaság adósságszolgálati képességei irányában. A Scope a pozitívumok között kiemeli a cég jól diverzifikált projekt pipeline-ját, a jó eszközminőséget és a társaság megalapozott piaci pozícióját a budapesti lakóingatlanpiac esetében.

A negatívumok között a Scope megemlíti, hogy a Cordia nyugati társaihoz képest kisebb ingatlanfejlesztő, aminek eredménye az előre nem látható sokkokkal szembeni magas érzékenység és a cash flow volatilitása, valamint a korlátozottan ismétlődő bevétel. A Scope kiemeli a folyamatos portfólióbővítés által vezérelt és adósságpiacokon keresztül finanszírozott negatív free operating cash flow-t és azt is, hogy a társaságnak Budapesten kívül más helyszíneken is szükséges a piaci részesedését növelni.

A Cordia akár 40 milliárd forintnyi vállalati kötvényt bocsáthat ki az idei év második felében. A Cordiával együtt már összesen 12 hazai társaság minősítését végezte el a Scope Ratings.

Címlapkép forrása: BÉT

gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
uzemanyag0920
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
uzemanyag0920