BET
Üzlet

Jó minősítést kapott a Cordia, akár 40 milliárd forintos kötvénykibocsátás is jöhet

Portfolio
Júniusban indult el az MNB vállalati kötvényprogramja, aminek keretében a jegybank összesen 300 milliárd forint keretösszegig vásárol hazai székhelyű vállalatok által kibocsátott, legalább B+ minősítéssel rendelkező vállalati kötvényeket. Az elmúlt hetekben sorban érkeztek a kötvényprogramban résztvevő cégekről készített minősítések a Scope Ratingstől, a hitelminősítő most a Cordia International Zrt-ről készített értékelést, a társaság 2019. második felére tervezett, 40 milliárd forintos kötvénykibocsátása előtt.

Idén júliusban indult el a Magyar Nemzeti Bank kötvényvásárlási programja, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a vállalatok legalább B+ minősítést kapjanak egy hitelminősítőnél. A Scope Ratings egymás után végzi el a kötvénykibocsátást tervező hazai vállalatok hitelminősítését, ma egy újabb társaság, a Cordia International Zrt. hitelminősítői besorolása érkezett meg.

A Cordia BB kategóriába került a Scope Ratingsnél, stabil kilátások mellett, a társaság kötvényeinek besorolása szintén BB lett, ami két fokozattal magasabb, mint az MNB Növekedési Kötvényprogramjába való bekerülés feltétele.

A pozitívumok között a Scope kiemeli a várhatóan alacsony tőkeáttételt, az adósság-finanszírozott növekedési program ellenére az LTV (hitelfedezeti)-arány 33 százalékos. Az EBITDA kamatfedezet esetében 3,3x szorzót becsül a hitelminősítő, ami bizalmat ébreszt a társaság adósságszolgálati képességei irányában. A Scope a pozitívumok között kiemeli a cég jól diverzifikált projekt pipeline-ját, a jó eszközminőséget és a társaság megalapozott piaci pozícióját a budapesti lakóingatlanpiac esetében.

A negatívumok között a Scope megemlíti, hogy a Cordia nyugati társaihoz képest kisebb ingatlanfejlesztő, aminek eredménye az előre nem látható sokkokkal szembeni magas érzékenység és a cash flow volatilitása, valamint a korlátozottan ismétlődő bevétel. A Scope kiemeli a folyamatos portfólióbővítés által vezérelt és adósságpiacokon keresztül finanszírozott negatív free operating cash flow-t és azt is, hogy a társaságnak Budapesten kívül más helyszíneken is szükséges a piaci részesedését növelni.

A Cordia akár 40 milliárd forintnyi vállalati kötvényt bocsáthat ki az idei év második felében. A Cordiával együtt már összesen 12 hazai társaság minősítését végezte el a Scope Ratings.

Címlapkép forrása: BÉT

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bika wall street index tőzsde