Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Lejjebb került a BUX, eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a Mol

Portfolio
Az Európai Központi Bank kamatdöntő ülésére vártak ma a piaci szereplők: az EKB a kamatcsökkentés mellett az eszközvásárlási programjának újraindítását is bejelentette. Az irányadó európai részvényindexek lefordultak a csütörtöki kereskedés második felében, majd a kontinens börzéi a csütörtöki piaczárás felé közeledve ismét emelkedéssel próbálkoztak meg. A magyar tőzsde enyhe eséssel zárta a hét negyedik napját, míg a blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Lejjebb került a BUX, eséssel zárta a Mol a csütörtöki kereskedést.

Eséssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 136 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a csütörtöki kereskedést. A Magyar Telekom 421,5 forinton stagnált, az OTP 0,4 százalékos esés után 12 630 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést, míg a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 4 820 forinton vettek búcsút a csütörtöki kereskedéstől. A blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajcég részvényei 0,7 százalékos esés után 2 890 forinton zárták a hét negyedik napját.

Elfogyott a lendület az európai tőzsdéken az EKB kamatdöntése után

A csütörtöki piaczárás felé közeledve elfogyott az európai tőzsdék lendülete, a kontinens irányadó részvényindexek előző napi záróértékeik alá süllyedtek vissza, miután a befektetők egy része profitot realizálhatott az Európai Központi Bank kamatdöntése után. A CAC40 0,1 százalékos esése mellett a spanyol IBEX 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a DAX 0,2 százalékot esett.

Vegyesen teljesítenek a tengerentúli tőzsdék

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken: a befektetők kedvezően fogadták az amerikai elnök Twitter-üzeneteit, miután Donald Trump tegnap bejelentette, hogy az amerikai kormányzat két héttel elhalasztja a kínai termékekre kivetett büntetővámok október 1-jére tervezett bevezetését. Az enyhülő kereskedelmi háborús feszültség mellett a piaci szereplők az Európai Központi Bank kamatdöntő ülésére figyeltek, miután az EKB 10 bázispontos kamatcsökkentés mellett az eszközvásárlási programjának újraindítását is bejelentette. A csütörtöki piacnyitástól távolodva a Nasdaq 0,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,1 százalékot emelkedett, míg a Dow néhány pontos mínusz mellett előző napi záróértéke közelében jár.

Emelkednek az európai tőzsdék az EKB kamatdöntése után

Az Európai Központi Bank mai kamatdöntése után alaposan megrángatták a német részvényindexet, majd az EKB döntése és Mario Draghi sajtótájékoztatója után a kontinens börzéi emelkednek, miután az EKB 10 bázispontos kamatcsökkentés mellett az eszközvásárlási programjának újraindítását is bejelentette. A kamatdöntés után a CAC40 0,7 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,9 százalékkal került feljebb, míg a DAX 0,6 százalékot erősödött.

Döntött az EKB, idegesen rángatóznak a tőzsdék

Az EKB mai kamatdöntése után rendkívül hektikusan mozognak a részvénypiacok, a német DAX index napon belül közel 130 pontos sávban mozgott, azóta is nagyon volatilis a német tőzsde és a határidős S&P500-at alaposan megrángatták.

Az EKB kamatdöntésére a magyar tőzsde mérsékelten reagált, a hazai blue chipek továbbra is előző napi záróértékeik közelében járnak.

A bankrészvények kezdetben emelkedtek az EKB kamatdöntése után, majd a kezdeti lendület elfogyott és a kontinens bankrészvényei felemásan teljesítenek ma délután.

Felfelé kapaszkodnak ez európai tőzsdék az EKB ülése előtt

Erősödéssel zárták a hét harmadik napját az amerikai részvénypiacok, az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos feszültség enyhült, míg a nap folyamán a technológiai szektor részvényei jól teljesítettek. A Dow 0,9 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,9 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 1,1 százalékkal került lejjebb.

Ázsiában vegyesen teljesítettek a tőzsdék csütörtökön, a befektetők fogadták az amerikai elnök tegnap a Twitteren tett bejelentését, miután Donald Trump szerint az amerikai kormányzat két héttel elhalasztja a kínai termékekre kivetett büntetővámok október 1-jére tervezett bevezetését. A Nikkei 0,8 százalékos emelkedése mellett a sanghaji részvényindex 0,8 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi börze 0,3 százalékot esett.

A kereskedelmi háborús feszültség enyhülése miatt az európai tőzsdék is emelkedtek a csütörtöki kereskedés első felében, míg a piaci szereplők az Európai Központi Bank délutáni kamatdöntő ülésére vártak. A DAX 0,1 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,4 százalékkal került feljebb.

Minimális eséssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén

Minimális, néhány pontos eséssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 23 ponttal került lejjebb a csütörtöki piacnyitás után, míg a blue chipek felemásan teljesítenek ma reggel. A Mol stagnál, az OTP 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékot esett. A pozitív kivételt a Richter jelentette, a gyógyszergyártó papírjai 0,4 százalékkal került feljebb.

Kivárnak a befektetők az EKB ülése felé közeledve

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A Dow immár hatodik napja zárt emelkedéssel, míg az S&P500 ismét a lélektani 3 000 pontos szint felett zárt be szerdán, miután a részvénypiaci hangulatot az USA és Kína közötti kereskedelmi háborús feszültség enyhülése javította, azt követően, hogy Kína tegnap bejelentette: vállalja, hogy egy évre felfüggeszti egyes amerikai termékek importvámjának emelését. A Dow végül 228 pontos emelkedés után 0,9 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,7 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 1,1 százalékos emelkedéssel zárta a hét harmadik napját.

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 246 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb. míg a blue chipek felemásan zárták a szerdai kereskedést. A Richter 4 840 forinton stagnált, míg a Mol 0,6 százalékos esést követően 2 910 forinton zárt. A Magyar Telekom 0,4 százalékkal került feljebb, a telekomcég papírjai 421,5 forinton vettek búcsút a hét harmadik napjától. A hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 2 százalékos erősödést követően 12 680 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

Felemásan teljesítenek az irányadó ázsiai részvényindexek csütörtökön, a befektetők az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülésére vártak, míg a piaci szereplők kedvezően fogadták Donald Trump bejelentését, miután az amerikai elnök tegnap a Twitteren jelentette be, hogy az amerikai kormányzat két héttel elhalasztja a kínai termékekre kivetett büntetővámok október 1-jére tervezett bevezetését. A Nikkei 0,9 százalékos erősödése mellett a hongkongi börze 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 0,4 százalékot erősödött. A szingapúri tőzsde 0,3 százalékot esett, míg a dél-koreai Kospi csütörtökön zárva tartott. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 58 pontos plusza 0,5 százalékos emelkedést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A kereskedelmi háborús hírfolyam mellett a piaci szereplők az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülésére várnak, szinte biztosra vehető, hogy a kiábrándító gazdasági teljesítményre reagálva az EKB ma tovább csökkenti a betéti kamatot, de további intézkedések is lehetnek a jegybank tarsolyában.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az MNB az augusztusi, előzetes statisztikai mérlegét teszi közzé, míg a KSH a júliusi ipari termelés felülvizsgált adatát publikálja majd. A hét negyedik napján a Németországból beérkező inflációs statisztika mellett az Európai Központi Bank kamatdöntő ülésére és Mario Draghi sajtótájékoztatójára figyelnek majd a befektetők.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
címlapkép_zöld