Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Lejjebb került a BUX, eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a Mol

Portfolio
Az Európai Központi Bank kamatdöntő ülésére vártak ma a piaci szereplők: az EKB a kamatcsökkentés mellett az eszközvásárlási programjának újraindítását is bejelentette. Az irányadó európai részvényindexek lefordultak a csütörtöki kereskedés második felében, majd a kontinens börzéi a csütörtöki piaczárás felé közeledve ismét emelkedéssel próbálkoztak meg. A magyar tőzsde enyhe eséssel zárta a hét negyedik napját, míg a blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Lejjebb került a BUX, eséssel zárta a Mol a csütörtöki kereskedést.

Eséssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 136 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a csütörtöki kereskedést. A Magyar Telekom 421,5 forinton stagnált, az OTP 0,4 százalékos esés után 12 630 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést, míg a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 4 820 forinton vettek búcsút a csütörtöki kereskedéstől. A blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajcég részvényei 0,7 százalékos esés után 2 890 forinton zárták a hét negyedik napját.

Elfogyott a lendület az európai tőzsdéken az EKB kamatdöntése után

A csütörtöki piaczárás felé közeledve elfogyott az európai tőzsdék lendülete, a kontinens irányadó részvényindexek előző napi záróértékeik alá süllyedtek vissza, miután a befektetők egy része profitot realizálhatott az Európai Központi Bank kamatdöntése után. A CAC40 0,1 százalékos esése mellett a spanyol IBEX 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a DAX 0,2 százalékot esett.

Vegyesen teljesítenek a tengerentúli tőzsdék

Emelkedéssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken: a befektetők kedvezően fogadták az amerikai elnök Twitter-üzeneteit, miután Donald Trump tegnap bejelentette, hogy az amerikai kormányzat két héttel elhalasztja a kínai termékekre kivetett büntetővámok október 1-jére tervezett bevezetését. Az enyhülő kereskedelmi háborús feszültség mellett a piaci szereplők az Európai Központi Bank kamatdöntő ülésére figyeltek, miután az EKB 10 bázispontos kamatcsökkentés mellett az eszközvásárlási programjának újraindítását is bejelentette. A csütörtöki piacnyitástól távolodva a Nasdaq 0,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,1 százalékot emelkedett, míg a Dow néhány pontos mínusz mellett előző napi záróértéke közelében jár.

Emelkednek az európai tőzsdék az EKB kamatdöntése után

Az Európai Központi Bank mai kamatdöntése után alaposan megrángatták a német részvényindexet, majd az EKB döntése és Mario Draghi sajtótájékoztatója után a kontinens börzéi emelkednek, miután az EKB 10 bázispontos kamatcsökkentés mellett az eszközvásárlási programjának újraindítását is bejelentette. A kamatdöntés után a CAC40 0,7 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,9 százalékkal került feljebb, míg a DAX 0,6 százalékot erősödött.

Döntött az EKB, idegesen rángatóznak a tőzsdék

Az EKB mai kamatdöntése után rendkívül hektikusan mozognak a részvénypiacok, a német DAX index napon belül közel 130 pontos sávban mozgott, azóta is nagyon volatilis a német tőzsde és a határidős S&P500-at alaposan megrángatták.

Az EKB kamatdöntésére a magyar tőzsde mérsékelten reagált, a hazai blue chipek továbbra is előző napi záróértékeik közelében járnak.

A bankrészvények kezdetben emelkedtek az EKB kamatdöntése után, majd a kezdeti lendület elfogyott és a kontinens bankrészvényei felemásan teljesítenek ma délután.

Felfelé kapaszkodnak ez európai tőzsdék az EKB ülése előtt

Erősödéssel zárták a hét harmadik napját az amerikai részvénypiacok, az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos feszültség enyhült, míg a nap folyamán a technológiai szektor részvényei jól teljesítettek. A Dow 0,9 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,9 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 1,1 százalékkal került lejjebb.

Ázsiában vegyesen teljesítettek a tőzsdék csütörtökön, a befektetők fogadták az amerikai elnök tegnap a Twitteren tett bejelentését, miután Donald Trump szerint az amerikai kormányzat két héttel elhalasztja a kínai termékekre kivetett büntetővámok október 1-jére tervezett bevezetését. A Nikkei 0,8 százalékos emelkedése mellett a sanghaji részvényindex 0,8 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi börze 0,3 százalékot esett.

A kereskedelmi háborús feszültség enyhülése miatt az európai tőzsdék is emelkedtek a csütörtöki kereskedés első felében, míg a piaci szereplők az Európai Központi Bank délutáni kamatdöntő ülésére vártak. A DAX 0,1 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,4 százalékkal került feljebb.

Minimális eséssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén

Minimális, néhány pontos eséssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 23 ponttal került lejjebb a csütörtöki piacnyitás után, míg a blue chipek felemásan teljesítenek ma reggel. A Mol stagnál, az OTP 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékot esett. A pozitív kivételt a Richter jelentette, a gyógyszergyártó papírjai 0,4 százalékkal került feljebb.

Kivárnak a befektetők az EKB ülése felé közeledve

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A Dow immár hatodik napja zárt emelkedéssel, míg az S&P500 ismét a lélektani 3 000 pontos szint felett zárt be szerdán, miután a részvénypiaci hangulatot az USA és Kína közötti kereskedelmi háborús feszültség enyhülése javította, azt követően, hogy Kína tegnap bejelentette: vállalja, hogy egy évre felfüggeszti egyes amerikai termékek importvámjának emelését. A Dow végül 228 pontos emelkedés után 0,9 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,7 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 1,1 százalékos emelkedéssel zárta a hét harmadik napját.

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 246 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb. míg a blue chipek felemásan zárták a szerdai kereskedést. A Richter 4 840 forinton stagnált, míg a Mol 0,6 százalékos esést követően 2 910 forinton zárt. A Magyar Telekom 0,4 százalékkal került feljebb, a telekomcég papírjai 421,5 forinton vettek búcsút a hét harmadik napjától. A hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír 2 százalékos erősödést követően 12 680 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

Felemásan teljesítenek az irányadó ázsiai részvényindexek csütörtökön, a befektetők az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülésére vártak, míg a piaci szereplők kedvezően fogadták Donald Trump bejelentését, miután az amerikai elnök tegnap a Twitteren jelentette be, hogy az amerikai kormányzat két héttel elhalasztja a kínai termékekre kivetett büntetővámok október 1-jére tervezett bevezetését. A Nikkei 0,9 százalékos erősödése mellett a hongkongi börze 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 0,4 százalékot erősödött. A szingapúri tőzsde 0,3 százalékot esett, míg a dél-koreai Kospi csütörtökön zárva tartott. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 58 pontos plusza 0,5 százalékos emelkedést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A kereskedelmi háborús hírfolyam mellett a piaci szereplők az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülésére várnak, szinte biztosra vehető, hogy a kiábrándító gazdasági teljesítményre reagálva az EKB ma tovább csökkenti a betéti kamatot, de további intézkedések is lehetnek a jegybank tarsolyában.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az MNB az augusztusi, előzetes statisztikai mérlegét teszi közzé, míg a KSH a júliusi ipari termelés felülvizsgált adatát publikálja majd. A hét negyedik napján a Németországból beérkező inflációs statisztika mellett az Európai Központi Bank kamatdöntő ülésére és Mario Draghi sajtótájékoztatójára figyelnek majd a befektetők.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

öngondi
Airbnb founder/CEO Brian Chesky
elektromosauto0922
spurs190920egy
juncker0922
svájciora0922
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Airbnb founder/CEO Brian Chesky