OilTanker
Üzlet

Nagyot esett az olaj ára

Portfolio
Az elmúlt napok során nagyot esett a kőolaj ára, miután a világgazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak és a recessziós félelmek háttérbe szoríthatták az olajkitermelő országoknak a kitermelés csökkentésével kapcsolatos döntését. A WTI és a Brent árfolyama is nagyot esett ma.

Az elmúlt napok folyamán nagyot esett az olajár, a Brent árfolyama kedd óta több mint 6 százalékkal került lejjebb, miután a globális recessziós félelmek fokozódása ellensúlyozta az iráni és venezuelai kínálat csökkenésével kapcsolatos aggodalmakat.  

Az olajár esésében az amerikai elnök is által meglebegtetett intézkedés is közrejátszhatott, miután Donald Trump szerdán az Iránnal szembeni szankciók enyhítését fontolgatta, ami a globális olajkínálat növekedését vonhatná maga után.

Mindemellett az olajár szempontjából fontos döntés született csütörtökön, miután a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete ma megállapodott az olajkitermelés visszavágásáról, és az OPEC túl sok olajat termelő tagjai, Irak és Nigéria az általuk vállalt termelési szintek közelébe szorítják vissza a kitermelést, az OPEC így próbálja ellensúlyozni a növekő amerikai kitermelés és a világgazdaság lassulásának hatásait.

Az OPEC+ tagországokat tömörítő bizottság Abu-Dzabiban találkozott csütörötkön, az OPEC decemberi, bécsi találkozója előtt. Az OPEC döntése ellenére is nagyot esett az olajár csütörtökön, a WTI árfolyama 1,9 százalékkal került ma lejjebb.

A Brent árfolyama 2,2 százalékot esett csütörtök délután.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Shutterstock

gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
uzemanyag0920
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
uzemanyag0920