Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Felpattant a Magyar Telekom, emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a BUX

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak pénteken, míg az európai bankpapírok különösen jól teljesítettek. Az Európai Központi Bank által bejelentett élénkítő intézkedések után a piaci szereplők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre fókuszáltak. A magyar tőzsde 0,5 százalékos emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, míg a blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a legjobban.

Felpattant a Magyar Telekom, emelkedéssel zárta a pénteki napot a BUX

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 218 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zárták a hét utolsó napját. A Richter 0,1 százalékos erősödés után 4 826 forinton zárt, az OTP 0,3 százalékos erősödést követően 12 670 forinton fejezte be a pénteki kereskedést, míg a Mol 0,3 százalékos emelkedés után 2 898 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától. A blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a legjobban, a telekomcég részvényei 2,7 százalékos emelkedés után 433 forinton zártak.

Felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék

Felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék a pénteki piacnyitás után, a hangulatot képes volt javítani az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos feszültség enyhülése, míg a piaci szereplők kedvezően fogadták az augusztusi, vártnál kedvezőbb kiskereskedelmi eladási adatot is. A Dow 0,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,2 százalékot esett. A befektetőket óvatosságra inthette, hogy az amerikai képviselőház bizottsága több, nagy technológiai cégtől is vállalati emailek átadását kérte, amelyekben a versenyellenes magatartásra utaló jelek után kutatnának.

Emelkedik a Magyar Telekom, szárnyal a 4iG

Emelkednek az irányadó európai részvényindexek, míg az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntése után nagyot emelkedtek ma az európai bankpapírok. A régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a prágai tőzsde 0,1 százalékos esése mellett a lengyel WIG 0,4 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,3 százalékot erősödött. A magyar tőzsde kezdeti lendülete a délelőtt második felében kifulladt és a BUX előző napi záróértéke alá süllyedt vissza, majd kora délután a hazai részvényindex ismét erősödéssel próbálkozott meg. A BUX 78 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül 3 százalékos emelkedésével a Magyar Telekom részvényei teljesítenek a legjobban. A BUX komponensei közül 6,2 százalékos emelkedésével a 4iG részvényei teljesítenek a legjobban, miután a piaci szereplők kedvezően fogadták a társaság első féléves számait.

Hányszor fut még neki a falnak az OTP?

Az elmúlt hónapokban oldalazott az OTP, az erős fundamentumok ellenére a befektetők mintha egy új triggerre várnának, ami irányt mutathat. Megnéztük, mit mutat a technikai kép.

Tovább a cikkhez

Zsákolják az európai bankrészvényeket a befektetők

Az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő ülésén 10 bázisponttal mínusz 0,5 százalékra vágta vissza az alapkamatot, a jegybank továbbá bevezeti a kétszintű kamatrendszert, vagyis a bankok többletlikviditásának egy része mentesül majd a negatív betéti kamat alól. Az EKB a kamatcsökkentés mellett újraindítja eszközvásárlási programját, aminek a keretösszege havi 20 milliárd euró lesz, viszont nincs előre meghatározott lezárás, addig folytatják a vásárlást, amíg szükséges. Az EKB csütörtöki bejelentését megemésztve az európai bankrészvények nagyot emelkedtek pénteken.

Az EKB kamatdöntése után alaposan megrángatták tegnap a német bankpapírokat, a volatilis csütörtöki kereskedést maguk mögött tudva a német bankpapírok nagyot emelkedtek a hét utolsó napján, a Commerzbank árfolyama 3,3 százalékkal került ma feljebb.

Begyújtották a 4iG rakétát!

Nagyot emelkedett ma a 4iG árfolyama, megnéztük, mit mutat a technikai kép.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodnak az európai részvényindexek

Emelkedéssel zárták a hét negyedik napját az amerikai részvénypiacok, miután az Európai Központi Bank által bejelentett stimulus mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusát övező feszültség csökkenése szintén hozzájárulhatott a hangulat javulásához. A Dow 0,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 és a Nasdaq egyaránt 0,3 százalékos erősödéssel zárta a csütörtöki kereskedést.

Bár a sanghaji és a dél-koreai tőzsdék is zárva tartottak pénteken, Ázsia más részein emelkedtek a részvényindexek a hét utolsó napján, az EKB élénkítő intézkedései után a befektetői figyelem az USA és Kína kereskedelmi háborújával kapcsolatos hírek felé fordult át. Amerikai lapértesülések szerint Kína a kereskedelmi kérdésekre szűkítené az Egyesült Államokkal folytatott egyeztetéseit, a koncentrált fókuszú megbeszélésekkel remélve áttörést a kereskedelmi tárgyalásokban, míg Donald Trump azt nyilatkozta, hogy nyitott lenne egy kisebb léptékű, ideiglenes kereskedelmi megállapodásra. A Nikkei 1,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi börze 1 százalékkal került feljebb, míg a szingapúri tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb.

A pénteki piacnyitást követő átmeneti bizonytalanság után az európai tőzsdék emelkedéssel próbálkoztak meg, a kontinens irányadó részvényindexei a délelőtt második felében is felfelé kapaszkodnak, a CAC40 0,3 százalékos emelkedése mellett a milánói börze 0,6 százalékkal került feljebb, míg a DAX 0,3 százalékot emelkedett.

Felpattant a 4iG

A 4iG tegnap tette közzé legfrissebb számait, a társaság bevétele az egy évvel korábbi 6,2 milliárd forintról 133 százalékkal 14,5 milliárd forintra emelkedett az idei első félévben. Az árbevétel nagy része Magyarországról, kisebb része exportból származott, az idei első féléves bevételből 351 millió forint származott exportból, ennek a bevételnek az egésze Európai Uniós országokból származott.

A megugró bevételekkel párhuzamosan a vállalat profitabilitása is jelentősen javult, az EBITDA az egy évvel korábbi 25,5 millió forintról 1 milliárd forintra emelkedett, az üzemi eredmény 181 millió forint veszteségből 715 millió forint pozitív eredménybe fordult át, az adózott eredmény pedig a tavalyi 246 millió forint veszteség után 579 millió forint profit lett. A 4iG számait kedvezően fogadták a befektetők, az árfolyam 3,5 százalékos pluszba lendült a pénteki piacnyitás után, majd a kezdeti lendület kissé alábbhagyott és a 4iG árfolyama 1,3 százalékkal került ma feljebb.

Néhány pontos eséssel vágott neki a hét utolsó napjának a BUX

Mérsékelt eséssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 17 ponttal került lejjebb ma reggel, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a pénteki piacnyitás után. Az OTP árfolyama stagnál, a Richter 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Mol árfolyama 0,3 százalékot esett. A pozitív kivételt a 0,7 százalékot emelkedő Magyar Telekom részvényei jelentették ma reggel.

Jó nagyra hízott a 4iG, de ez még mindig csak az út eleje

Egymás után nyeri a milliárdos projekteket a 4iG, ennek fényében nem meglepő, hogy a vállalat a bevételek és a profit megugrásáról számolt be legfrissebb gyorsjelentésében. A növekedésnek vélhetően nincs még vége, a vállalat nem csak Magyarország, de a régió meghatározó informatikai cége kíván lenni.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A csütörtöki kereskedés első felének átmeneti bizonytalansága tovább kapaszkodtak felfelé az amerikai részvénypiacok, miután az Európai Központi Bank által bejelentett stimulus mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusát övező feszültség enyhülése szintén hozzájárulhatott a hangulat javulásához. A Dow végül 46 pontos emelkedés után 0,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,3 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,3 százalékos erősödéssel zárta a hét negyedik napját.

Eséssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 136 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a csütörtöki kereskedést. A Magyar Telekom 421,5 forinton stagnált, az OTP 0,4 százalékos esés után 12 630 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést, míg a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 4 820 forinton vettek búcsút a csütörtöki kereskedéstől. A blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajcég részvényei 0,7 százalékos esés után 2 890 forinton zárták a hét negyedik napját.

A csütörtöki piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a 4iG, a társaság bevétele nagyot ugrott, a 4iG bevétele 14,7 milliárd forint lett a korábbi év azonos időszakának 6,5 milliárd forintos bevételével összehasonlítva, míg a 4iG adózott eredménye 580 millió forint lett 2019. első félévében, a korábbi év 245 millió forintos vesztesége után. A társaság menedzsmentje optimista, a 4iG várakozásai szerint a cég teljesítménye további növekedést mutathat 2019 második félévben is.

Mik az előjelek mára?

Emelkednek az ázsiai tőzsdék a hét utolsó napján, a piaci kommentárok szerint az Európai Központi Bank által bejelentett élénkítő intézkedések ellensúlyozni tudták a globális gazdasági lassulással kapcsolatos aggodalmakat. A befektetők mindemellett az USA és Kína kereskedelmi háborús hírfolyamára fókuszáltak, miután a Wall Street Journal arról írt, hogy Kína a kereskedelmi kérdésekre szűkíteni az Egyesült Államokkal folytatott egyeztetéseit, a koncentrált fókuszú megbeszélésekkel remélve áttörést a tárgyalásokban, míg Donald Trump azt nyilatkozta, hogy nyitott lenne egy kisebb léptékű, ideiglenes kereskedelmi megállapodásra. A Nikkei 1,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde és a dél-koreai börze pénteken zárva tartott. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 17 pontos plusza 0,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az Európai Központi Bank által csütörtökön bejelentett élénkítő intézkedések után a piaci fókusz az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa felé fordult, miután az elmúlt napok eseményei után úgy tűnik, hogy mindkét fél kész lehet engedményeket tenni a tárgyalások előmozdítása érdekében.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken a KSH az építőipar friss számait teszi közzé, az Egyesült Államokból az augusztusi kiskereskedelmi eladási statisztikák mellett a Michigani Egyetem szeptemberi, fogyasztói bizalmi indexének előzetes értékét teszik közzé.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

GettyImages-1183637203tusk
GettyImages-172781953federalreserve
GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-170645890