Előfizetői tartalom

Egészen egzotikus hatásai is vannak az olajár emelkedésének

Portfolio
A szaúd-arábiai olajlétesítményeket ért támadás után hatalmasat emelkedett a kőolaj ára, míg az importját jelentős részben közel-keleti forrásokból beszerző India esetében az indiai tőzsde esni, míg a rúpia gyengülni kezdett, miután a befektetők egy része attól tartott, hogy az olajár emelkedése az infláción keresztül az indiai jegybank mozgásterét is csökkentheti majd.

Az indiai rúpia hét napig tartó erősödés után gyengülni kezdett, és a tízéves indiai államkötvények hozama hat bázisponttal 6,7 százalékra emelkedett, miután a hétvégén dróntámadások érték a szaúd-arábiai Aramco állami olajcég két olajterminálját. Az S&P BSE Sensex árfolyama 0,7 százalékkal került lejjebb. India az olajának több mint kétharmadát a Közel-Keletről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés