olajfinomito
Üzlet

Igazi aranybánya a mai tőzsdei pánik

Portfolio
A hétvégi dróntámadás, ami az olaj árfolyamának ugrását okozta, néhány opciós befektetőnek valóságos aranybánya lett ma reggel. Mintegy 62 millió hordó olajra szóló vételi opció, ami még a hétvégi események előtt úgy tűnt, hogy értéktelenül jár le kedden, most hirtelen sokat ér.

Pénteken összesen 61 577 darab (mintegy 62 millió hordónyi olajra szóló) vételi opciós kontraktus élt a WTI piacán 55 és 60 dollár közötti kötési árfolyamon, ami akkor még úgy tűnt, hogy közel értéktelenül jár le. A hétvégi események azonban nagy fordulatot hoztak, egy dróntámadás miatt napi 5 millió hordónyi szaúdi olajtermelés eshet ki, aminek hírére a mai nyitásban az októberi határidős WTI árfolyama közel 8,5 dollárt ugrott.

Az októberi lejáratú 60 dolláros lehívási árfolyamú WTI vételi opció pénteken gyakorlatilag semmit sem ért, most azonban az olaj árfolyamának ugrásával 2 dollár fölé emelkedett az ára. Ez azt jelenti, hogy a mintegy 12 141 darab kontraktus most a semmi helyett 24 millió dollárt ér. Az 56 dolláros lehívási árfolyamú vételi opciót pedig, amelyeket pénteken mindössze 19 centért lehetett megvásárolni annak ellenére, hogy valamivel több mint 1 dollárnyira volt a lehívási árfolyam a spot árfolyamtól, most 5 dollár körüli áron forog.

A befektetők keresik a védelmet a további rali ellen, ennek eredményeként pedig a WTI kéthavi határidős árfolyamából visszaszámított volatilitás január óta nem látott magasságba emelkedett.

(Bloomberg)

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
GettyImages-1075371874