wizzairshutterstock
Üzlet

Lépett a Wizz Air az olajár szárnyalását látva

Portfolio
Az olaj és az üzemanyagárak elmúlt napokban látott nagy mozgásai után a Wizz Air úgy döntött, hogy változtat a hedge-politikáján és a következő 7 hónapra már az üzemanyag-szükséglete közel 80 százalékát lefedezte.

Vad mozgásokat produkált tegnap az olajpiac a hétvégi szaúdi dróntámadások hírére, soha nem látott emelkedéseket mutatott az olaj árfolyama. Ez nem jó hír a légitársaságoknak, amelyeknél a működési költségek negyedét/ötödét adja az üzemanyagköltség. De természetesen ezt nem nézik tétlenül a légitársaságok, rendszerint valamilyen mértékben fedezik magukat az olajár és ezzel együtt a kerozinár emelkedése ellen. Ez alól a Wizz Air sem kivétel.

Az üzemanyagárak tegnapi mozgását látva a Wizz Air ügy döntött, hogy változtat a hedgelési politikáján. A légitársaságnál van egy egészen konkrét, az igazgatótanács által elfogadott iránymutatás arra, hogy milyen mértékben fedezi az üzemanyag-szükségletét: a minimumszint 12 hónapos időtávon 50 százalék, 18 hónapra előretekintve pedig 40 százalék. A cél az, hogy rövid távon csökkentsék az üzemanyagár mozgásából eredő volatilitást az eredményekben és a likviditásban.

Most jóval a minimumszint felett fedezi magát a Wizzz Air, a 2020-as pénzügyi év végéig, amiből még 7 hónap van, az üzemanyagszükséglete 77 százalékát fedezi 633 és 692 dolláros kerozinár mellett, a 2021-es pénzügyi évre pedig 43 százalékot fedez, 603 és 661 dollár közötti szintekre.

A légitársaság hozzáteszi, hogy a nyár folyamán profitált az alacsonyabb üzemanyagárakból, ezért is növelte a fedezeti pozíciókat.

A hétfői kereskedést 5 százalékos csökkenéssel zárták a Wizz Air részvényei a londoni tőzsdén az olajáremelkedés hírére. Ma reggel kissé felfelé korrigálnak a részvények, 1 százalékos plusszal nyitottak.

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ott_one_2019_1500x844