iphonoko
Üzlet

Ráugrottak a vásárlók az új iPhone-okra

Portfolio
Jobban indult az iPhone 11-es modellek előrendelése mint a tavalyi Apple-telefonoké – állítja egy Wall Street-i elemző a saját adataira hivatkozva. Jó hír ez az Apple-nek, hiszen a cég legfontosabb termékéről van szó.

Az Apple múlt héten mutatott be három új telefont, az iPhone 11-es modellt, az iPhone 11 Pro-t és az iPhone 11 Pro Max készüléket, a legolcsóbb 699 dollárba kerül, de lehet akár 1449 dollárért is venni új iPhone-t. Úgy tűnik, hogy a magas ár és a viszonylag kevés újítás nem vette el a vásárlók kedvét, a TF International Securities elemzője szerint, aki az Apple beszállítói láncát jól ismeri és szorosan követi, az új iPhone-ok iránti kereslet felülmúlja a várakozásait. És ez nagyrészt a kínai vásárlóknak köszönhető - írja a Reuters.

iphonok
Forrás: Justin Sullivan/Getty Images

2018-ban a bevételek megoszlása alapján Kína volt a harmadik legfontosabb régió az Apple-nél és bár az év eleje gyengén sikerült (az Apple kénytelen volt profit warningot is közzétenni, elsősorban a kínai eladások gyengélkedése miatt), az elmúlt hónapokban jelentősen megugrott a kereslet, főként az online kiskereskedők leárazásainak köszönhetően.

A kínai e-kereskedő, a JD.com állítása szerint a Weibo felületén az első napon az iPhone 11-sorozat előrendelései 480 százalékkal ugrottak meg az egy évvel ezelőttihez képest, a három legnépszerűbb modell a zöld 11 Pro, illetve a fekete és a lila iPhone 11. A Yicai elmondása szerint az Alibaba Tmall-platformján 335 százalékkal ugrottak meg az előrendelések az iPhone XR tavalyi rendeléseihez képest.

Az előrendelések fényében a neves Wall Street-i elemző megemelte az iPhone-eladásokra vonatkozó várakozásait, a korábbi 65-70 millió darab helyett most 70-75 millió darabos értékesítést vár a 11-es sorozatból 2019-re.

Több, egymástól független elemző állítja még a beszállítói lánc alapján, hogy jól néznek ki az előrendelések, a Nomura és a Wedbush szakértője szerint is a tavalyi rendelések előtt jár már az iPhone 11-es széria. De figyelmeztetnek arra is, hogy óvatosnak kell lenni, amikor az első hétvége rendelési adatait akarjuk extrapolálni.

Jó hír lenne az Apple-nek, ha kedvező fogadtatásra találnának az új iPhone-ok, tekintve, hogy az Apple legnagyobb bevételű termékéről van szó és tekintve hogy az elmúlt negyedévekben csökkentek az eladások. Az árfolyam nem reagált különösebben a hírekre, a zárás utáni kereskedésben 0,2 százalékkal kerültek feljebb az Apple részvényei.

Etele plaza latvanyterv
BenzinGázolaj
hollandia_nyugdíjasok_getty
GettyImages-1177537643
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
BenzinGázolaj
Olvasta már? Olcsóbb lett a gázolaj