kanada
Üzlet

Vegyél egy házat, ingyen kapsz hozzá egy Teslát!

Portfolio
Szokatlan ajánlatok kezdtek el az elmúlt hetekben terjedni Vancouver ingatlanpiacán. Az egykor száguldó ingatlanpiacon elkezdtek halmozódni az eladatlan lakások, amiket most ingyen Teslákkal, avokádós pirítósokkal és borral igyekeznek vonzóvá tenni a fejlesztők a vásárlók szemében.

Vancouver ingatlanpiaca a világ egyik leggyengébben teljesítő ingatlanpiaca volt az elmúlt 12 hónapban. A városban, ahová nemrég még ömlött a külföldi pénz és az ingatlanárak az egekbe szárnyaltak, most az ingatlanfejlesztők pánikolnak, látva az eladatlan lakások halmozódását. Ezért szokatlan extrákat kezdtek el felajánlani a vásárlóknak, például van, aki egy új Teslát ad a házhoz.

A Viridian Homes, amely Surrey tartományban árulja házait, most ingyen Teslát ajánlott fel minden új vásárlójának. 57 lakást árulnak, ebből 47 darabot már eladtak, a maradék tíz otthont pedig az ingyenes Model 3-mal igyekeznek vonzóbbá tenni a vásárlók szemében. Az ajánlat a múlt héten indult és október 21-ig él, vagy addig, amíg el nem adják a 10 lakást – írja a Zerohedge.

A Viridian értékesítési vezetője szerint ez a néhány eladatlan lakás már legalább egy éve a piacon van. Mind az 57 ház több mint 180 négyzetméter lakóterületű és legalább 1 millió dollárba kerülnek, ehhez képest szinte aprópénz az, amibe egy Tesla Model 3 kerül, az autót „már” 35 ezer dollárért meg lehet vásárolni. A hirdetésben szereplő minden egyes lakás kap egy töltőállomást is a garázsba.

Vancouverben az ingatlanárak közel 14 százalékkal zuhantak a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest. A kereslet gyengélkedik, így nem csoda, hogy az ingatlanfejlesztők különleges extrákkal igyekeznek magukhoz csábítani a vásárlókat.

A Tesla csak egy dolog, amit ajánlanak, a Woodbridge Home például minden új lakáshoz egy évig ingyen avokádós pirítóst biztosít a vásárlóknak, a Wesgroup Properties pedig napi egy palack bort kínál a Dél-Vancouverben eladó házaihoz.

Vannak már arra utaló jelek, hogy az áresés és az ösztönzők működnek, az eladások elkezdtek emelkedni, de először az olcsóbb lakások eladásai indultak meg.

teslamodel3
Forrás: Shutterstock
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
GettyImages-1180027214
erdogan
wells fargo
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Frankfurti tőzsde