Krones
Üzlet

Debrecenben épített gyárat az ismert német multi

MTI
A Krones AG első, Németországon kívüli európai gyára 15 milliárd forintos beruházással épült fel a Debrecenben, amivel a társaság 500 új munkahelyet hozott létre. A termelőüzem átadásán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a kormány 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a beruházáshoz.

A Krones debreceni termelőüzemének szerdai átadásán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy az elmúlt években Magyarország sikeresen átállt a termelésorientált gazdaságról a technológiaorientált gazdaságra. A külügyminiszter elmondta azt is, hogy a Krones AG 15 milliárd forintos beruházással építette fel a termelőüzemét Debrecenben, amivel 500 új munkahelyet hozott létre. Hozzátette: a kormány 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a beruházáshoz. A repülőtér melletti déli ipari övezetben lévő üzemben italtöltő és csomagolástechnikai berendezéseket gyártanak.

Szijjártó Péter ismételten beruházási bajnoknak nevezte Debrecent, és azt mondta "egész Közép-Európa legversenyképesebb városává nőtte ki magát" az elmúlt öt évben. Hozzátette: az első fél évben 43 nagyberuházásról állapodtak meg, 731 milliárd forint értékben, ebből három beruházás Debrecenben lesz, ezzel a hajdú-bihari megyeszékhely ismét az első helyen áll a beruházási rangsorban, ezúttal holtversenyben Zalaegerszeggel és Komárommal. A tárcavezető felidézte, hogy nemcsak az új befektetők, hanem a városba települt cégek is elégedettek a debreceni lehetőségekkel: a vállalkozások 84 százaléka nyilatkozott úgy, újra Debrecenbe vinné a befektetését, ha most kellene döntenie.

Pascal Männche, a Krones Hungary Kft. ügyvezető igazgatója megerősítette: nagy versenyben azért döntöttek Debrecen mellett első Németországon kívüli európai gyáruk felépítéséről, mert "nagyszerű az infrastruktúra" (repülőtér, autópálya, vasúti átrakó), és jól képzett szakemberek is rendelkezésre állnak. Tájékoztatása szerint már 450 dolgozót felvettek a debreceni gyárukba, ahol az első gyártósoron már januárban megkezdték a próbatermelést, ezekben a napokban négy nagy szerelősort és lézeres vágógépeket szerelnek be. Terveik szerint a debreceni üzemben naponta egymillió euró volumenben termelnek majd - fűzte hozzá.

Ralf Goldbrunner, a Krones AG igazgatósági tagja mérföldkőnek nevezte cégük életében az első nem németországi európai gyáruk átadását. Cégcsoportjuk 16 500 dolgozót foglalkoztat, éves árbevételük mintegy négymilliárd euró. Debreceni gyáruk üzembeállásával növekszik a Krones versenyképessége, nő a nyeresége és erősödik a piaci pozíciója - sorolta. Debreceni gyárukba "új gyártási folyamatokat és új rendszerszemléletet vezetnek be, amely mintául szolgál majd a teljes Krones cégcsoportnak" - jelezte az igazgató érdekességként megemlítve, hogy a világon minden negyedik ásványvizes palackot az általuk gyártott gépeken töltik.

Címlapkép forrása: MTI / Czeglédi Zsolt

BenzinGázolaj
hollandia_nyugdíjasok_getty
GettyImages-1177537643
GettyImages-1180841559
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
BenzinGázolaj
Olvasta már? Olcsóbb lett a gázolaj