Tesla
Üzlet

Nagyon csúnyán elverte az übertesla az elektromos Porschét

Portfolio
Megy a cicaharc a Tesla és a Porsche között, melyik cég elektromos autója a gyorsabb.

Két hete mutatta be a Porsche az első teljesen elektromos autóját, a Taycant, aminek a németországi bemutatóján mi is ott voltunk. Az új autó még a hivatalos megjelenés előtt több rekordot is felállított, amivel a Porsche azt akarta demonstrálni, hogy az új autó nem csak nagyon gyors, de megbízható is:

  • Az olaszországi Nardoban lévő versenypályán extrém melegben (a csúcson a levegő 42, az aszfalt 54 fokos volt) 24 óra alatt 3425 kilométert tett meg az autó, bármilyen probléma nélkül. A Taycant 195-215 kilométeres sebességgel hajtották, az autóval csak a töltések és a pilóták cseréjének idejére álltak meg.
  • Július végén egy kifutópályán 26 egymást követő alkalommal gyorsult 0-ról 200-ra. A teszt alatt a 0-200-as gyorsulás átlagosan kevesebb, mint 10 másodpercig tartott.
  • A 20,6 kilométeres Nordschleifén egy új rekordot is felállított a Taycan, 7:42 perces eredménnyel ez a Porsche lett a leggyorsabb négyajtós elektromos autó.

Ez utóbbi kiverhette a biztosítékot a Teslánál, ugyanis egy peciálisan a rekorddöntésre kialakított Model S-t küldtek a Zöld Pokolnak nevezett pályára.

A tesztelések már folynak, azok alapján pedig nem kicsit döntheti majd meg a hivatalos mérésen a Model S a Taycan rekordját: a Porsche 7:42-es idejénél jóval gyorsabban, kézi stopperes mérések alapján 7:23 perc alatt érhetett végig a pályán a Tesla, vagyis jó 20 másodpercet verhetett a Taycanra, de a végső eredmény akár még ennél is erősebb lehet, mert még mindig reszelik az autót. A Model S egyébként jóval hűvösebb időben ment ilyen jó időt, mint amikor a Taycan beállította a csúcsot, viszont a Teslát alaposan átaakították a jelenleg kapható változathoz képest, más a karosszériája és már az új, a három elektromotoros Plaid-hajtáslánccal van felszerelve, amit hamarosan nem csak a Model S, de a Roadster és a Model X is megkap majd (a Model 3 és az Y viszont nem).

A Tesla szeptember 21-re, szombatra egy fél órára kibérelte a nürburgringi pályát, vélhetően azért, hogy zavaró körülmények nélkül dönthessenek rekordot. Kíváncsian várjuk!

Címlapkép: Marcel Kusch/picture alliance via Getty Images

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
intel logo company