Tesla
Üzlet

Nagyon csúnyán elverte az übertesla az elektromos Porschét

Portfolio
Megy a cicaharc a Tesla és a Porsche között, melyik cég elektromos autója a gyorsabb.

Két hete mutatta be a Porsche az első teljesen elektromos autóját, a Taycant, aminek a németországi bemutatóján mi is ott voltunk. Az új autó még a hivatalos megjelenés előtt több rekordot is felállított, amivel a Porsche azt akarta demonstrálni, hogy az új autó nem csak nagyon gyors, de megbízható is:

  • Az olaszországi Nardoban lévő versenypályán extrém melegben (a csúcson a levegő 42, az aszfalt 54 fokos volt) 24 óra alatt 3425 kilométert tett meg az autó, bármilyen probléma nélkül. A Taycant 195-215 kilométeres sebességgel hajtották, az autóval csak a töltések és a pilóták cseréjének idejére álltak meg.
  • Július végén egy kifutópályán 26 egymást követő alkalommal gyorsult 0-ról 200-ra. A teszt alatt a 0-200-as gyorsulás átlagosan kevesebb, mint 10 másodpercig tartott.
  • A 20,6 kilométeres Nordschleifén egy új rekordot is felállított a Taycan, 7:42 perces eredménnyel ez a Porsche lett a leggyorsabb négyajtós elektromos autó.

Ez utóbbi kiverhette a biztosítékot a Teslánál, ugyanis egy peciálisan a rekorddöntésre kialakított Model S-t küldtek a Zöld Pokolnak nevezett pályára.

A tesztelések már folynak, azok alapján pedig nem kicsit döntheti majd meg a hivatalos mérésen a Model S a Taycan rekordját: a Porsche 7:42-es idejénél jóval gyorsabban, kézi stopperes mérések alapján 7:23 perc alatt érhetett végig a pályán a Tesla, vagyis jó 20 másodpercet verhetett a Taycanra, de a végső eredmény akár még ennél is erősebb lehet, mert még mindig reszelik az autót. A Model S egyébként jóval hűvösebb időben ment ilyen jó időt, mint amikor a Taycan beállította a csúcsot, viszont a Teslát alaposan átaakították a jelenleg kapható változathoz képest, más a karosszériája és már az új, a három elektromotoros Plaid-hajtáslánccal van felszerelve, amit hamarosan nem csak a Model S, de a Roadster és a Model X is megkap majd (a Model 3 és az Y viszont nem).

A Tesla szeptember 21-re, szombatra egy fél órára kibérelte a nürburgringi pályát, vélhetően azért, hogy zavaró körülmények nélkül dönthessenek rekordot. Kíváncsian várjuk!

Címlapkép: Marcel Kusch/picture alliance via Getty Images

brexit0923
weworkiroda2
EKB épület
Az építkezésekről csábítja át a munkásokat a konkurencia
nyugdíjas parlament
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
weworkiroda2