Előfizetői tartalom

Hidrogénhajtású autód lehet már 10 év múlva

Portfolio
10 év múlva a tervek szerint Kína, Japán és Dél-Korea utcáin millió számmal találkozhatunk majd hidrogénhajtású járművekkel. Azonban az alternatív energiával működő autók versenyének jelenlegi állása szerint egyelőre az elektromos járművek diadalmaskodnak az üzemanyagcellás meghajtásúakkal szemben, melyben a Teslának jelentős szerepe van. Rengeteg kritikus szerint a hidrogén technológia örökké a fiókban maradhat, azonban a támogatók legfőbb érve, hogy az eddig felfedezett legtisztább közlekedési technológiáról van szó, és a töltőállomások elterjedésével teret kaphat a szélesebb körű használata is.

Ambiciózus tervek Kína, amely évi 28 millió jármű értékesítésével a legnagyobb autópiac a világon, 2030-ra már 1 millió darab üzemanyagcellás jármű forgalomba állításával számol, holott jelenleg csak 1500 közlekedik az utcákon, melyek nagyrészét buszok teszik ki. Japán, ahol évente 5 millió új autó kerül értékesítésére, 2030-ra a jelenlegi 3400 darab hidrogénnel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái