Előfizetői tartalom

Jó minősítést kapott a Baromfi Coop, nagy kötvénykibocsátás jöhet

Portfolio
Idén nyáron indult el az MNB vállalati kötvényprogramja, amelynek keretében a jegybank összesen 300 milliárd forint keretösszegig vásárol hazai székhelyű cégek által kibocsátott, legalább B+ minősítéssel rendelkező vállalati kötvényeket, ehhez minden résztvevő társaságnak át kell esnie egy hitelminősítésen. A Scope Ratings az elmúlt hetekben sorra tette közzé a kötvényprogramban résztvevő cégekről készített minősítéseit, most a hitelminősítő a Baromfi-Coop Kft. értékelését tette közzé, a társaság akár 28,5 milliárd forintos kötvénykibocsátása előtt.
A Magyar Nemzeti Bank kötvényvásárlási programja idén júliusban indult útjára, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a társaságok által kibocsátandó kötvények legalább B+ minősítést szerezzenek egy Európai Értékpapír-piaci Hatóság által nyilvántartásba vett hitelminősítőtől. A Scope Ratings az elmúlt hetekben sorra végezte el...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái