gazcso
Üzlet

Megfelelt a Tigáz a hitelminősítésen, BB+ besorolást kapott

Portfolio
Megszerezte a Tigáz a Magyar Nemzeti Bank által indított Növekedési Kötvényprogramban való részvételhez szükséges hitelminősítést, az Euler Hermes BB+ hitelminősítést adott a gázszolgáltatóra, ami 3 szinttel van az MNB által elvárt minősítés felett.

Az Euler Hermes szerint az üzleti kockázatok alacsonyak/mérsékeltek a Tigáznál. A területi alapú gázelosztó licenszeknek és a többnyire stabil volumennek köszönhetően a vállalatnál jól előreláthatóak a bevételek és fenntartható a működési cash flow. A magyar gázelosztó szektorban a tarifaszabályozás megbízható, ami csökkenti a volatilitási kockázatokat. A Tigáz erős piaci pozícióval rendelkezik, a legnagyobb szolgáltató Magyarországon és a partnerkockázat alacsony, mivel a bevételek több mint 90 százaléka az állami gázszolgáltatóhoz, az NKM-hez kötődik.

A tavalyi tulajdonosi változások és egy nemrég megjelent második tulajdonos miatt a vállalatnál mérsékelt strukturális és működési kihívások vannak most, az újonnan kinevezett menedzsment ugyanis egy komplex hatékonysági programot vezetett be, ambíciózus profitabilitási célkitűzésekkel. De még ezzel együtt is a működési kockázatok nem kiugróak.

A pénzügyi kockázatok viszont valamelyest erősebbek. Összességében a Tigáz üzleti modellje stabil és pozitív eredményeket biztosít. De hosszú távon az eredményesség limitálva van a szabályozók által, a cég magas eladósodottsággal küzd és a beruházásokra költeni kell. A pozitívum, hogy a jól előre látható működési cash flow fedezi a hosszú távú hiteleket, sőt, a vállalat azon dolgozik, hogy csökkentse az eladósodottságát a likvid eszközök segítségével, ami hosszú távon a hitelbesorolást javíthatja. Tekintve a termelődő likvid források felhasználását és hogy függ a cég a részvényesi finanszírozástól, a Tigáz pénzügyi rugalmassága jelenleg nem túl jó.

Mindezek fényében az Euler Hermes BB+ minősítést adott a cégre, stabil kilátásokkal.

Kína
DSOKI20191013203
orban viktor tarlos istvan fidesz valasztas
török gábor
orban viktor ertekeles onkormanyzati valasztas tartlos istvan fidesz
lengyel valasztasok magas reszvetel
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Bevezetés a tőzsdei kereskedés és befektetés világába.
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsad.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
BÉT