BET
Üzlet

Kitört az OTP

Portfolio
A vezető európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak a pénteki kereskedés második felében, a magyar tőzsde mérsékelt emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, míg az OTP nagyot emelkedett, felfelé törve ki ezzel a korábbi hónapok kereskedési sávjából.

Kitört az OTP, fontos szint felett zárt az árfolyam

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 195 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét utolsó napját. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esés után 435 forinton zárt, míg a Mol 0,2 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 3 006 forinton zártak. A Richter 0,4 százalékos erősödés után 4 920 forinton zárt, míg a korábbi kereskedési sávjából felfelé kitörő OTP 1 százalékos emelkedés után 12 900 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától.

Nagyot emelkedett az Elmű és az Émász is

Az Elmű és Émász pénteken rendkívüli tájékoztatást tett közzé, az E.ON-nak az Elműben és Émészban történő befolyásszerzéséről. A nyilvános vételi ajánlat 15 napon belül jöhet, azonban a két társaság részvényárfolyama már most magasabban van, mint a tőkepiaci törvény által kötelező ármeghatározó elemek. Az Émász árfolyama 5,3 százalékot emelkedett. 

Az Elmű árfolyama 7,2 százalékkal került ma feljebb.

Történelmi csúcsa közelében jár az S&P500

Mérsékelt erősödéssel indult a hét utolsó napja a tengerentúli tőzsdéken, miután a Fed szerdai kamatvágása után a befektetők az USA és Kína folytatódó kereskedelmi egyeztetéseire figyeltek. A pénteki piacnyitástól távolodva továbbra is felfelé kapaszkodnak, a Dow 0,2 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,3 százalékot emelkedett, az S&P500-at ezzel csupán 9 pont választja el a július végi, 3026 pontos történelmi záróértékétől.

Emelkedik a Richter, felpattant az AutoWallis

Míg az irányadó európai részvényindexek a stagnáló DAX kivételével felfelé kapaszkodnak ma délután, a régiós részvényindexek felemásan teljesítenek. A lengyel WIG 0,3 százalékos esése mellett a bécsi börze 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde 0,3 százalékot erősödött.

A magyar tőzsde a mai piacnyitás után előző napi záróértéke alá süllyedt vissza, majd a hazai részvényindex ezután ismét emelkedéssel próbálkozott meg, a BUX 4,6 milliárd forintos forgalom és 73 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül a Richter teljesít a legjobban, míg a BUX komponensei közül az AutoWallis teljesít a legjobban.

Több jó hírt is kapott a Richter, emelkedik az árfolyam

Jó hírt kapott a Japánból a Richter, miután ma bejelentették, hogy a cég licenc partnere, a Mochida Pharmaceutical megkapta a bioszimiláris teriparatide készítményre a forgalomba hozatali engedélyt a Japán Egészségügyi, Munkaügyi és Jóléti Minisztériumtól. További jó hírt jelentett, hogy a Richtert követő Jefferies megemelte a gyógyszergyártó célárfolyamát, a Jefferies új célára 5 760 forint lett, míg az ajánlást alulteljesítőről vételre javították. A Richter árfolyama 1,1 százalékkal került ma feljebb, majd ezután kissé alábbhagyott a korábbi lendület és a Richter részvényei 0,6 százalékkal kerültek feljebb. A Richter 1,2 milliárd forintos forgalom mellett emelkedik ma, ezzel a második legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén az OTP után, azonban érdemes kiemelni, hogy a Richter ma forgalma 19,5 százalékkal alacsonyabb a társaság részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Kitöréssel próbálkozik az OTP

Egyre magasabbra emelkedik az OTP árfolyama, ami ma egy fontos szintet vitt át.

Tovább a cikkhez

Elszállt az Elmű és az Émász, jöhet a felvásárlási ajánlat

Ma hajnalban az Elmű és Émász rendkívüli tájékoztatást tett közzé a BÉT honlapján az E.ON-nak az Elműben és Émászban történő befolyásszerzéséről. 15 napon belül jöhet a nyilvános vételi ajánlat, azonban az árfolyamok már most magasabban vannak, mint a tőkepiaci törvény által kötelező ármeghatározó elemek.

Tovább a cikkhez

Messziről bűzlik az év tőzsdei sztorija - Nagy bukás lehet a vége

Képzeld el, hogy fiatal startupper vagy, van egy jó ötleted és keresel egy irodát, csak egy pár hónapra, hiszen ki tudja, hogy bejön-e az üzlet. Milyen jól jön, ha van egy olyan hely, ahol kibérelhetsz magadnak arra a kis időre egy asztalt, így nem kávézókban kell ügyfelekkel tárgyalnod, és nem mellesleg az új irodádban kénylemes kanapék, dizájnos tárgyalók, babzsákok várnak, mint a legmenőbb szilícium-völgyi cégeknél. A coworking már nem újdonság, most viszont van egy ember, aki milliárdos vállalatbirodalmat épít erre az igényre. Vagy legalább ő maga meggazdagszik belőle. Mert egyelőre úgy tűnik, hogy a befektetők kevésbé vevők a sztorira.

Tovább a cikkhez

Nem találják az irányt az európai tőzsdék

A Fed szerdai kamatcsökkentése után emelkedtek a tengerentúli tőzsdék, a hangulatot a vártnál kedvezőbb makroadatok is javítani tudták. A nap végére azonban alábbhagyott a korábbi lendület és az amerikai részvényindexek minimális elmozdulással, előző napi záróértékeik közelében fejezték be a kereskedést, a Dow 0,2 százalékos esése mellett az S&P500 stagnált, míg a Nasdaq 0,1 százalékos emelkedéssel zárt.

Ázsiában felemásan teljesítettek az irányadó részvényindexek a hét utolsó napján, miután a piaci szereplők a Fed kamatdöntése után az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseire fókuszáltak. Csütörtökön és pénteken Washingtonban folytatódnak a két ország kereskedelmi egyeztetései, a tárgyalások során a Reuters szerint elsősorsban a mezőgazdasági kérdésekre összpontosítanak majd, emellett a szellemi tulajdonnal kapcsolatos kérdések is napirendre kerülnek majd. A befektetőket azonban óvatosságra inthette a Fehér Ház tanácsadójának nyilatkozata, aki a South China Morning Postnak elmondta, hogy ha a kereskedelmi megállapodás nem születik meg hamarosan, akkor az USA tovább emelhet a kínai termékekre kivetett vámokon. A Nikkei 0,2 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékot esett, míg a sanghaji börze 0,2 százalékot emelkedett.

A vezető európai tőzsdeindexek felemásan teljesítenek ma délelőtt, a kontinens börzéi az irányt keresik pénteken, a DAX 0,2 százalékos esése mellett a milánói tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb, míg a CAC40 0,1 százalékkal került lejjebb.

Fontos szint közelében jár az OTP

Míg a vezető európai részvényindexek az irányt keresik a pénteki piacnyitás után, a magyar tőzsde minimális erősödése gyorsan elolvadt ma reggel, és a BUX 3 pontos plusz mellett előző napi záróértéke közelében jár. A blue chipek közül a Mol 0,2 százalékkal került feljebb, a Richter 0,3 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékot esett. Az OTP 0,1 százalékkal került lejjebb, azonban érdemes kiemelni, hogy a bankpapír fontos szint közelében jár, miután a 12 800 forintos szint közelében az elmúlt hónapok során többször is elakadt az OTP emelkedése.

Emelkedéssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 53 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a pénteki piacnyitás után. Az OTP árfolyama stagnál, a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,4 százalékos emelkedése mellett a Mol árfolyama 0,3 százalékkal került feljebb ma reggel.

Minimális eséssel vághatnak neki a pénteki kereskedésnek az európai tőzsdék Mi tö

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A Fed szerdai kamatcsökkentése után felfelé kapaszkodtak az amerikai részvényindexek a hét negyedik napján, a vártnál kedvezőbb makroadatok mellett a befektetők az USA és Kína közötti kereskedelmi egyeztetésekre figyeltek, az S&P500 a nap folyamán bár megközelítette korábbi történelmi csúcsát. Az egyedi részvények közül jól teljesítettek a Microsoft részvényei, a társaság papírjai 1,8 százalékos emelkedéssel zártak, miután a Microsoft 40 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási programot jelentett be. A nap végére azonban elfogyott a korábbi lendület és az amerikai részvénypiacok előző napi záróértékeik közelében fejezték be a csütörtöki kereskedést, a Dow végül 52 pontos esés után 0,2 százalékkal került lejjebb, az S&P500 stagnált, míg a Nasdaq 0,1 százalékos emelkedéssel zárta a hét negyedik napját.

A hazai részvényindex a csütörtöki kereskedés folyamán mérsékelt mínuszban járt, majd a csütörtöki piaczárás felé közeledve a magyar tőzsde a korábbi esés nagy részét ledolgozva előző napi záróértéke közelében fejezte be a hét negyedik napját. A BUX végül 8 pontos eséssel zárt, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,2 százalékos erősödés után 12 770 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékos erősödés után 436 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést. A Mol 3 000 forinton stagnált, míg a hazai blue chipek közül a Richter teljesített a leggyengébben, a gyógyszergyártó részvényei 0,9 százalékos esés után 4 900 forinton búcsúztak a hét negyedik napjától.

Mik az előjelek mára?

Felfelé kapaszkodnak az ázsiai tőzsdék a hét utolsó napján, a piaci szereplők figyelme a Fed kamatdöntése után az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi egyeztetései felé fordult át, a két ország kereskedelmi tárgyalásai közel két hónap után folytatódtak Washingtonban, a pénteken záruló kétnapos egyeztetések során a felek a kereskedelmi tárgyalások októberi, magasabb szinten folytatódó fordulója előtt megkísérlik közelebb hozni egymáshoz az álláspontokat, a Reuters szerint a mostani egyeztetések elsősorban a mezőgazdasági kérdésekre összpontosít majd, emellett a szellemi tulajdonnal kapcsolatos kérdések is napirendre kerülnek majd. A Fehér Ház tanácsadója a South China Morning Postnak nyilatkozva kiemelte, hogy ha a kereskedelmi megállapodás nem születik meg hamarosan, akkor az USA tovább emelhet a kínai termékekre kivetett vámokon. A Nikkei 0,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde stagnál, míg a sanghaji részvényindex 0,2 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 15 pontos mínusza 0,1 százalékos esést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A Fed kamatcsökkentése után a piaci szereplők az Egyesült Államok és Kína közel két hónap után folytatódó kereskedelmi tárgyalásaira figyelnek majd, amelyek előkészítik a terepet a két ország októberi, magasabb szinten folytatni tervezett, kereskedelmi egyeztetései előtt.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken az a MNB a második negyedéves fizetési mérleget teszi közzé, míg az eurozónából a szeptemberi fogyasztói bizalmi indexet teszik majd közzé.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: BÉT

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
intel logo company