BET
Üzlet

Áttörte a falat az OTP

Portfolio
Az elmúlt hónapok során oldalazó OTP pénteken felfelé tört ki a korábbi időszak kereskedési sávjából, és a technikai kép alapján van rá esély, hogy az emelkedés folytatódhat. A Mol esetében is lehet még tér a további erősödés előtt, míg a Richter hamarosan fontos ellenálláshoz érkezhet meg. Összeszedtük, hogy a hazai blue chipek esetében mire érdemes majd figyelni az előttünk álló hét folyamán.

OTP

Az elmúlt hónapok folyamán az OTP a 11 800 és 12 800 forint által határolt sávban oldalazott, a sáv tetejét jelentő 12 800 forintos szintnek bár többször is nekifutott az OTP, áttörnie azonban sokáig nem sikerült azt. A fordulatra egészen a hét utolsó napjáig kellett várni, az OTP a pénteki kereskedésben felfelé tört ki a sávból, és a részvény a 12 800 forintos szint felett zárt be. Amennyiben az emelkedés folytatódik, az OTP hamarosan a korábbi történelmi csúcsa közelébe érkezhet meg, a következő fontos ellenállási szint 13 250 forint közelében húzódik. Lefelé, ha nem sikerül tartósan a 12 800 forintos szint felett megkapaszkodnia, a részvény a korábbi hónapok sávjába süllyedhet vissza.

Mol

A Mol augusztus végén a csökkenő csatorna alsó trendvonala közelébe érkezett meg, az árfolyam a 2 820 forintos támasz alá is beszúrt. Ezután pozitív fordulat következett, és az elmúlt hetekben egyre magasabb mélypontokat hagyó Mol a 2 940 forintos szintet is áttörte. Felfelé a következő ellenállást a 3050 forintos szint jelenti majd, amely felett a részvény a csökkenő csatorna felső trendvonalához érkezne meg. Lefelé pedig a 2 940 forintos szint jelenti az első fontos támaszt.

Richter

Bár a trend rövid távon lefelé mutat a Richter számára, a részvény már a második magasabb mélypontot hagyja a grafikonon. Az árfolyam az 5 000 forintos ellenállás közelében jár és itt húzódik a csökkenő csatorna felső trendvonala is. Amennyiben sikerült áttörnie az 5 000 forintos szintet, a Richter számára további tér nyílhat meg az emelkedés előtt. Lefelé pedig a 4 800 forintos szint jelentheti az első fontos megállót.

Magyar Telekom

A szeptember 13-i nagy emelkedés után a hét első felében lefelé csorgott a Magyar Telekom, majd a részvény ezután ismét erősödéssel próbálkozott meg. Amennyiben az emelkedés folytatódik, a következő megállót a 442 forintos szint jelentheti, amelyet leküzdve az osztalékszelvény vágása után hagyott rés teljes visszatöltésével próbálkozhat meg a részvény. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, a 416 forint közelében található, rövid távú emelkedő trendvonalra figyelnek majd a befektetők.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Boris Johnson szavazas brexit dontes parlament1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Alteo klub