Facebook founder and CEO Mark Zuckerberg
Üzlet

Egy lépéssel közelebb került a Facebook ahhoz, hogy olvasson a gondolataidban

Portfolio
Egy lépéssel közelebb került régóta dédelgetett álmához Mark Zuckerberg, tegnap este bejelentette, hogy a Facebook megvesz egy startupot, ami gondolatokkal irányítható eszközök fejlesztésén dolgozik.

A Facebook megveszi a New York-i központtal működő CTRL-labs nevű vállalatot – jelentette be a cég.

AZ ÁR NEM PUBLIKUS, DE KÜLÖNBÖZŐ FORRÁSOK 500 MILLIÓ ÉS 1 MILLIÁRD DOLLÁR KÖZÖTTI ÉRTÉKEKET EMLEGETNEK A MINDÖSSZE NÉGY ÉVES MÚLTRA VISSZATEKINTŐ VÁLLALATÉRT.

A CTRL-labs olyan szoftvert és karkötőt fejleszt, ami az emberi neuronok aktivitását méri. A Facebook állítása szerint arra használná az akvizícióval hozzá kerülő vállalatot, pontosabban a technológiáját, hogy egy olyan karkötőt fejlesszen, ami más eszközöket tud irányítani, gondolati úton. A vállalat azt reméli, hogy sikerül ezt a technológiát méretgazdaságossá tenni és gyorsan a fogyasztói termékekbe integrálni. Médiaértesülések szerint a CTRL-labs az agy tanulmányozásával és gépi tanulással egy olyan platformot szeretne megalkotni, ahol az emberek a gondolataikkal tudnak számítógépeket irányítani. A fejlesztési fázisban lévő csuklón hordható eszközük szenzorokat input-eszközként használhatják majd.

Mark Zuckerberg már régóta álmodozik a gondolatokkal irányított eszközökről, állítólag évek óta dolgozik a Facebook rajta titokban, amivel reményeik szerint új szintre emelhetik az emberi kommunikációt. A cég 2017-es fejlesztői konferenciáján elmondta, hogy a cél egy olyan technológia kifejlesztése, amivel az emberek percenként 100 szót le tudnak „gépelni” aggyal, ami sokkal rugalmasabbá teszi és felgyorsítja a kommunikációt.

Nem csak a Facebook alapítója lát ebben lehetőséget, Elon Musk is alapított egy olyan céget, ami azon dolgozik, hogy az emberi agyat számítógéppel kapcsolja össze. A Neuralink mesterséges intelligenciát alkalmaz hozzá.

A kérdés, hogy hogyan fogadják majd ezt a politikusok, akiket már most is aggodalommal tölt el a Facebook ereje és az adatkezelési gyakorlata.

A címlapkép forrása: Samuel Corum/Getty Images

ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
GettyImages-1071775348
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ferrari_getty_editorial